Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ - Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ - Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

 Η πρώτη αρχή της Ακεραιότητας αφορά τις σκέψεις και τον λόγο που δίνετε στον εαυτό σας ή στους άλλους, αν πραγματοποιείτε αυτά τα οποία σκέπτεστε και λέτε και κατά πόσο βιώνετε την κατάσταση της ολοκλήρωσης με τον εαυτό σας και τη ζωή.
 Όταν δίνετε τον λόγο σας στον εαυτό σας και στους άλλους, αυτό είναι μια δομική κατασκευή της ζωή σας. Αν συνεχώς σπάζετε αυτόν τον δεσμό, βιώνετε πόνο και ταλαιπωρία.
η αρχή της ακεραιότητας
 Η δημιουργία είναι δυνατή, μόνο όταν βρίσκεστε συνεχώς στην κατάσταση της Ακεραιότητας και μέσα από εκεί εκφέρετε τα λόγια σας. Όταν είσαστε ένα με την Ακεραιότητα, τότε η Ακεραιότητα θα είναι μαζί σας. Τα πάντα στη ζωή σας είναι μια ολότητα από λέξεις που έχετε δώσει στους εαυτούς σας και στους άλλους και τις έχετε τιμήσει. Γιατί ο σεβασμός που κουβαλάτε για τον εαυτό σας και ο σεβασμός των άλλων που κουβαλούν για εσάς, η εμπιστοσύνη των άλλων ως προς το άτομό σας και η εμπιστοσύνη που έχετε για εσάς τους ίδιους, αυτά τα δυο προστιθέμενα μαζί, είναι η ζωή σας. Όταν σας χαρακτηρίζει η ακεραιότητα, ο τρόπος που οι άλλοι σας κοιτούν, αλλάζει δια μιας. Η Ακεραιότητα φέρνει μεγάλη αντοχή και ισχύ.
 Όταν τιμάτε το λόγο σας, οι άλλοι, όχι μόνο θα έχουν την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό ως προς εσάς, αλλά μόνο τότε μπορεί να υπάρχει σχέση πραγματική. Κάθε άνθρωπος κουβαλά πολύ ενέργεια μέσα του, έτσι ακόμα κι εάν έχετε μια ολοκληρωμένη σχέση μόνο με έναν, τότε η ζωή σας μπορεί να αλλάξει, γιατί κάθε άτομο με το οποίο έχετε μια ολοκληρωμένη σχέση σας προσθέτει δύναμη, όχι μόνο πνευματική, όπως εμπιστοσύνη, ηθική ενδυνάμωση ή κοινωνική δύναμη, συνειδητά προσθέτουν δύναμη σε σας. Αν έχετε ολοκληρωμένη σχέση με τη μητέρα σας, τότε αυτή συνειδητά σας προσθέτει δύναμη, το ίδιο συμβαίνει όταν έχετε ολοκληρωμένη σχέση με τον πατέρα σας. Κάθε άτομο με το οποίο έχετε ακέραιη σχέση συνεχώς σας εμπλουτίζει.
 Όταν τιμάτε τον λόγο σας, αυτόν που δίνετε στους άλλους αλλά και στον εαυτό σας, τότε ξαφνικά η φιλοφροσύνη αυξάνεται στις σχέσεις σας. Ενώ όταν έχετε απαιτήσεις, οι σχέσεις σας ξηραίνονται και σπάζουν. Η φιλικότητα, η φιλοφροσύνη είναι τα στοιχεία αυτά που προσθέτουν τους χυμούς στις ανθρώπινες σχέσεις και τις κρατούν σταθερές και  αναπτυσσόμενες. Πάνω από όλα, οι σχέσεις αυτές είναι άξιες να υπάρχουν.
 Θα πρέπει να ξέρετε, ότι οι σχέσεις δεν είναι κάτι το εξωτερικό, είναι οι εκφράσεις του πως εσείς αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Πως αισθάνεστε με σας τους ίδιους, μπορεί να αντικατοπτρισθεί μόνο μέσω των σχέσεών σας με τους γύρω σας, με τον κόσμο γενικότερα. Έτσι όταν φέρνετε ολοκλήρωση στις σχέσεις σας (που σημαίνει είτε τιμάτε είτε ολοκληρώνετε, πόσο πολύ εμπιστοσύνη νοιώθετε για τους άλλους και πόση έχουν οι άλλοι για εσάς), οι αντικρούσεις και αντιθέσεις, μειώνονται δραστικά. Η επιτυχία συμβαίνει στη ζωή, οι εκπληρώσεις συμβαίνουν στη ζωή, όταν οι αντιπαλότητες με τον εαυτό σας και τους άλλους μειώνονται δραστικά. Όταν οι αντιπαλότητες μειώνονται, τότε η ζωή αρχίζει και ρέει προς τα εσάς.
 Με όλους όσους έχετε ολοκληρωμένες σχέσεις, θα σας δυναμώνουν και θα σας εμπλουτίζουν. Δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν αναζητούν τις αληθινές λύσεις, το μόνο που θέλουν είναι μια παρηγοριά, κάτι το οποίο είναι προσωρινό.
Πως η ακεραιότητα επεκτείνει τις σχέσεις σας με τους άλλους;
 Η ακεραιότητα προεκτείνει τις σχέσεις σας σε διαφορετικά επίπεδα. Το πρώτο είναι ότι θα κάνετε την ολοκλήρωση με τον εαυτό σας και όταν θα γνωρίζετε ότι θα πρέπει να εκπληρώσετε την κάθε σας λέξη, τότε την κάθε εκφερόμενη λέξη θα την λέτε με βαθιά επίγνωση. Μόνο όταν θα τιμάτε τους λόγους σας που δίνετε στους άλλους, αυτοί θα έχουν εμπιστοσύνη απέναντί σας και συνεπώς με αυτόν τον τρόπο οι σχέσεις θα επιφέρουν καρπούς.
 Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι κάτι εξωτερικό είναι η έκφραση της εσωτερικής σας κατάστασης. Όταν φέρνετε την ακεραιότητα, οι άλλοι θα έχουν εμπιστοσύνη σε σας και οι αντιπαλότητες θα τελειώσουν. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι για μόνιμες λύσεις, μόνο για προσωρινές. Γιαυτό πολλές φορές, ένα γκουρού ή ένας πνευματικός δάσκαλος δίνουν προσωρινές λύσεις. Οι μόνιμες λύσεις, ακόμα κι εάν πάρουν καιρό για να πραγματοποιηθούν, μπορούν, άμεσα να παύσουν τις αντιθέσεις σας.
 Όταν η ακεραιότητα μπαίνει στο μονοπάτι της σκέψης σας, τότε η αυτοπεποίθηση ως προς τον ίδιο σας τον εαυτό και η εμπιστοσύνη των άλλων ως προς τα εσάς, αυξάνονται. Για αυτό ακούστε, να ακολουθείτε μόνο τις μόνιμες λύσεις στη ζωή σας. Η ακεραιότητα επεκτείνει τον εαυτό σας και στα δικά σας τα μάτια και στα μάτια των άλλων. Η δύναμη της ακεραιότητας σας κάνει Siddha Purusha (κάποιος που είναι ολοκληρωμένος) και όχι μόνο αυτό, η ακεραιότητα φέρνει φιλικότητα και γλυκύτητα στις σχέσεις σας, είναι μια σπουδαία πρακτική η οποία μπορεί συνεχώς να φέρνει την ολοκλήρωση στη ζωή σας. Χωρίς αυτή την αξία, δεν θα ξέρετε ούτε ποιος είναι ο σκοπός, ούτε ποια είναι η ταχύτητα της ζωής σας.
 Όλος ο φόβος είναι ουσιαστικά αρνητικές αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Είναι σα να έχετε σχεδιάσει την αποτυχία σας, σα να έχετε οργανώσει την αποτυχία σας μέσα στην Ύπαρξη, μέσω του φόβου που έχετε κατά βάθος. Ότι σπείρετε θα θερίσετε. Ενώ με την ακεραιότητα θα μπορέσετε να σπάσετε όλους τους φόβους, να ελευθερωθείτε από αυτούς και να επιτύχετε. Η ακεραιότητα φέρνει το ευοίωνο στη ζωή, αν αυτή χαθεί, όλα μετά χάνονται.
 Η ακοή του εσωτερικού σας χώρου, είναι η αρχή της ακεραιότητας.
 Όταν ο εσωτερικός σας χώρος (το εσωτερικό κομμάτι του εαυτού), λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο για να ακούσετε, υπάρχει μόνο σιωπή, έχετε επιτύχει την ακεραιότητα.
 Καταλάβετε, ακόμα κι εάν είχατε αρνητικές αυτοεκπληρούμενες προφητείες χιλίων χρόνων, εάν δεν τις ενθαρρύνετε για μόνο δέκα μέρες, αυτές θα σβηστούν. Δεν θα ξαναϋπάρξουν. Ακόμα κι ένα δέντρο που ζει και αναπτύσσεται για χίλια χρόνια, παίρνει μόνο μερικά λεπτά για να ξεραθεί, αν το ποτίσεις με οξύ. Η ακεραιότητα είναι το οξύ το οποίο μπορεί να καταστρέψει τα ζιζάνια των αρνητικών αυτοεκπληρούμενων προφητειών μέσα σε σας.