ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΗΣΗ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΗΣΗ

 Οι Φωτισμένοι Δάσκαλοι έχουν διάφορες μεθόδους πού εκφράζουν την αλήθεια στους μαθητές τους. Μία τέτοια μέθοδος χρησιμοποιεί λόγια. Όταν ένας δάσκαλος εκφράζει μια αλήθεια σε έναν μαθητή με αυτόν τον τρόπο, ονομάζεται διδαχή. Καθώς τα λόγια μπορούν να είναι ένα δυνατό εργαλείο για να μεταφέρουν μηνύματα και αλήθειες, ένας Δάσκαλος έχει την ικανότητα να μεταβιβάσει απευθείας μία εμπειρία στο μαθητή. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται μύηση.
Τι ειναι η Μυηση;
 Η μύηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο, που επιτρέπει σε ένα άτομο να λάβει μία αναλαμπή της αλήθειας. Όταν κάποια αλήθεια προέρχεται από μια φωτισμένη συνείδηση και ξαφνικά κάνει κλικ σε ένα άτομο, τότε αυτό ονομάζεται μύηση. Μύηση δεν σημαίνει να ψέλνει ο δάσκαλος κάποια ειδικά μάντρα στο αυτί κάποιου, ή να κάνει κάτι ειδικό.
 Σημαίνει απευθείας βίωση μιας μεγάλης αλήθειας που έχει την δύναμη να φέρει μία μεταμόρφωση στον μυούμενο. Κάποιο κομμάτι του νου μπορεί σαφώς να συνεχίζει να αντιστέκεται στην αλήθεια, μιας και είναι πολύ δυνατό. Πάρα πολλά πράγματα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν αν το άτομο αποδέχεται την αλήθεια και ξεκινάει να την εκφράζει στην ζωή του. Ωστόσο ο πυρήνας του είναι του, θα ταιριάξει με την αλήθεια. Η καρδιά του θα νιώθει συνδεδεμένη με την αλήθεια που ο Δάσκαλος εκφράζει. Προκειμένου να διεξαχθεί η μύηση, μόνο δύο πράγματα χρειάζονται. Το πρώτο πράγμα είναι: ο μαθητής να ακούει. Στην Βεδική παράδοση υπάρχει μία όμορφη λέξη shravana, που σημαίνει ΝΑ ΑΚΟΥΣ έντονα. Το να ακούει κανείς είναι θεϊκό. Τα πάντα ξεκινάνε από το να ακούμε σωστά. Συνήθως, μέσα σε λίγα λεπτά ο νους του ατόμου σκέφτεται πολλές σκέψεις, όπως όταν αλλάζεις τα κανάλια της τηλεόρασης στο σπίτι.
 Προκειμένου η μεταβίβαση της αλήθειας να είναι επιτυχής, η προσοχή κάποιου θα πρέπει να είναι μόνο στον Δάσκαλο. Το δεύτερο πράγμα που χρειάζεται είναι να είναι δεκτικός και ανοιχτός στις αλήθειες που εκφράζονται. Κάποιος πρέπει απλά να χαλαρώσει και να πηγαίνει με την ροή. Είναι επίσης σημαντικό να μην περιμένει ή να προσδοκά να συμβεί οτιδήποτε. Αντίθετα πρέπει να εγκαταλείψει τις δεισιδαιμονίες του, τις προκαταλήψεις του και τις υποθετικές ερωτήσεις. Τα λόγια και η έκφραση του Δασκάλου, απλά θα διαλύσουν όλη τη σύγχυση και τις αμφιβολίες.
 Η μύηση είναι μία εξαιρετική εμπειρία που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε άτομο οποιαδήποτε στιγμή. Ακόμα και αν ο μαθητής έχει ήδη ξανά συμμετάσχει στην διαδικασία, μπορεί ακόμα να μυηθεί από άλλο Δάσκαλο έπειτα. Κάποιος πρέπει απλά να θυμάται τα δύο προαπαιτούμενα: Να είναι παρών και χαλαρός. Στα Σανσκριτικά, το μάντρα ορίζεται ως Mantrayate iti mantra. Mantrayate σημαίνει οι αλήθειες όχι μόνο σας βγάζουν από την κατάθλιψη, αλλά μία και για πάντα αφαιρούν την ίδια ουσία της κατάθλιψης από μέσα σας! Η μύηση είναι η άμεση εμπειρία μιας τέτοιας αλήθειας, ακόμα κι αν αυτή είναι αναλαμπή. Ο Δάσκαλος μπορεί να προσφέρει εκείνη την αναλαμπή στο μαθητή, αλλά μόνο ο μαθητής μπορεί να προετοιμάσει τον εαυτό του για αυτήν.