ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - ΘΑΝΑΤΟΣ Α1

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΑΚΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ - Θάνατος Μέρος Α΄

 Ο θάνατος είναι απελευθέρωση και γιορτή. Πρόκειται για μια φυσική συνειδητή διαδικασία πέψης, ένα δώρο που δίνεται σε κάθε ατομική ψυχή που βασανίζεται από την άγνοια και η οποία νομίζει ότι είναι διαχωρισμένη από το Όλο. Ο θάνατος συνεχώς θυμίζει στους ανθρώπους οτιδήποτε τους χωρίζει από το Όλο, αυτό που τους κάνει να νοιώθουν ως ένα κομμάτι που αναχωρεί, τα πάντα όσα βλέπουν, ακόμα κι οι έννοιες όλα είναι παροδικά και συμβαίνει, για να καταλάβει κάθε ατομική ψυχή ότι η έννοια της ατομικότητας είναι φαντασία και κάτι το παροδικό. Ο θάνατος δίνεται ως ένα φυσικό όφελος, ως ένα δώρο σε ολόκληρο το σύμπαν.
ακασικά αρχεία θάνατος
 Ο θάνατος που βιώνουν οι άνθρωποι είναι επτά τύπων. Πρώτος τύπος είναι όταν ο άνθρωπος αισθάνεται και νομίζει ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σώμα. Βιώνει τη λήθη ως θάνατο. Θεωρεί ότι το τέλος της ταυτότητάς του είναι ο θάνατος, το τέλος της ατομικής του ύπαρξης είναι ο θάνατος, ο οποίος είναι προφανώς ψευδής, μια ψευδαίσθηση που προκαλεί τεράστια ταλαιπωρία και βάσανα που συνεχώς τον ταλαιπωρούν και δεν τον αφήνουν να ζει ακόμη και ενώ έχει σώμα.
 Έπειτα, το πρόσωπο που είναι απόλυτα επικεντρωμένο στις επιθυμίες, έχει απληστία και δεν μπορεί να καταλάβει τη δυνατότητα μιας συνειδησιακής αναβάθμισης, έτσι συνεχώς επεκτείνει την απληστία του ακόμα κι αφού αυτός έχει αφήσει το σώμα. Όλες οι έννοιες υπάρχουν μέσα σε ατελείς φιλοσοφίες και θρησκευτικές ιδέες, οι έννοιες του παραδείσου και της ζωής που προεκτείνεται και που εκπληρώνονται οι επιθυμίες και όπου το συνεχές των επιθυμιών υπάρχει, είναι μια παρατεταμένη παρανόηση μιας ατομικής ταυτότητας που βασίζεται και χαρακτηρίζεται από τις επιθυμίες.
 Ο παράδεισος και η κόλαση δεν είναι ούτε εντελώς ψευδείς έννοιες, ούτε μια μόνιμη κατάσταση ύπαρξης. Οι άνθρωποι βάση της ικανότητας να προβάλουν τις επιθυμίες τους στον υπάρχοντα χώρο, στην υπάρχουσα ζωή, δημιουργούν τον δικό τους παράδεισο. Όσο απογοητεύονται, τόσο προβάλλουν τον παράδεισό τους για να ζήσουν. Όταν βγαίνουν από την αυταπάτη, από τη δική τους προβολή, τότε επιστρέφουν στην αρχική τους πηγή και αποφασίζουν την επόμενη πορεία της δράσης τους, με βάση τις φαντασιώσεις και τις αυταπάτες που διατήρησαν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Κάθε απογοήτευση βράζει θα λέγαμε τις εκτεταμένες φαντασιώσεις μέχρι την ρίζα της αυταπάτης. Εάν οι ρίζες των αυταπατών έχουν καεί και εξατμιστεί, η φαντασία απομακρύνεται εντελώς και απελευθερώνονται από αυτή.
 Συνήθως η επέκταση της φαντασίας σχετικά με μια επιθυμία, όταν έχει βγαίνει κανείς από την αυταπάτη, καίγεται μέχρι τη ρίζα της, αλλά αν η ρίζα, το μοτίβο των αυταπατών δεν έχει καεί ή εξατμιστεί, τότε το άτομο προβάλει τις αυταπάτες του σε ένα διαφορετικό επίπεδο φαντασίας.  Προβάλει πάλι τον εαυτό της σε μια επόμενη ρίζα ενοχής. Η επέκταση, η φανταστική προβολή της ενοχής, θεωρείται ως τα χαμηλότερα επίπεδα της κόλασης. Και πάλι, ούτε η κόλαση είναι εντελώς αλήθεια ούτε ο παράδεισος είναι αλήθεια και με τον ίδιο τρόπο κανένα από τα δυο δεν είναι ολοκληρωτικά λάθος ή ολοκληρωμένη πραγματικότητα.
 Παρακαλώ καταλάβετε την αλήθεια που αποκαλύπτεται για τον κάθε έναν από σας για να ξεπεράσετε μέσα σας τα θέματα αυτά. Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζετε τώρα, αυτό που αποκαλούμε Μπούλοκα, "ο γήινος κόσμος", είναι η λιγότερο έντονη προβολή της αυταπάτης σας είναι το Μπούλοκα. Η αμέσως επόμενη προβολή, η λίγο υψηλότερη προβολή της εκτεταμένης σας απληστίας είναι Σουάργκαλοκα, δηλαδή αυτό που αποκαλείτε ο παράδεισος και οι ενοχές είναι η λίγο υψηλότερη προβολή της διαταραγμένης, παραπλανημένης πνευματικής σας ρύθμισης, δηλαδή τα μοτίβα, τα πρότυπα της απληστίας σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Η ενοχή είναι το χαμηλότερο επίπεδο κόλασης, στο οποίο μετανοείτε και μετανοείτε και μετανοείτε για τις 'αμαρτίες' σας.
 Οι αμαρτίες δεν είναι τίποτα άλλο από διατηρημένα ριζικά μοτίβα της επιθυμίας, ακόμα και όταν έχετε βγει από την αυταπάτη από τις προβολές αυτών των ίδιων ριζών. Όταν οι καρποί και οι καλλιέργειες σας εξαπατούν, εξακολουθείτε και αναμένετε τους διαφορετικούς καρπούς ή τις σοδειές να βγουν από τον ίδιο σπόρο, αυτή είναι μια μορφή ενοχής. Η ενοχή προβάλλει το επόμενο επίπεδο της κόλασης, που είναι και πάλι ούτε αλήθεια ούτε ψέμα. Είναι και πάλι η ικανότητά σας και η ένταση σας να προβάλει, να αποφασίσει την ποιότητα και την ποσότητα του χρόνου που πρέπει να περάσετε στην κόλαση. Όταν βγαίνετε από την αυταπάτη ακόμα και τα βάσανα σας βλέπετε πως δεν είναι πραγματικά. Μπαίνετε στο ριζικό μοτίβο που σας πηγαίνει σε μια βαθύτερη ρίζα που είναι πόνος, η τελική κόλαση που βιώνεις. Στο χώρο αυτό και πάλι ο θάνατος σας, αποφασίζει την ποιότητα και την ποσότητα των παθήσεων που συνεχώς πρόκειται να βιώνετε.
 Κατανοήστε ότι κάθε επίπεδο θανάτου σας διδάσκει σπουδαία μαθήματα, αν είστε έτοιμοι να τα ακούσετε. Κάθε ζωή, κάθε χρόνο, ουσιαστικά κάθε μέρα, κάθε ένας από σας περνάει μέσα από τους επτά θανάτους.
 Ο τέταρτος θάνατος, ο θάνατος από τον πόνο. Ακόμα και ο πόνος είναι μια προβαλλόμενη αυταπάτη από το ριζικό μοτίβο. Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να συνυπάρχει με την Ύπαρξη της Κοσμικής Ψυχής. Καθώς η παρουσία των κοσμικών ψυχών γίνεται αισθητή καθημερινά από την ατομική ψυχή σας στον βαθύ ύπνο και κατά την αφύπνιση, το μοτίβο του πόνου αντιμετωπίζει επίσης τον θάνατο. Όταν τα μοτίβα του πόνου αντιμετωπίζουν το θάνατο, η εμπειρία που περνά η ατομική ψυχή είναι η κατάθλιψη. Η κατάθλιψη δεν είναι ούτε καν η ύπαρξη του πόνου. Όταν ούτε καν δεν προβάλεις τον πόνο σου, όταν ούτε καν δεν έχεις την ικανότητα να προβάλεις τον πόνο σου στην πραγματικότητα, στην συγκριτική πραγματικότητα, τα συνεχή βασανιστήρια που κάνεις στον εαυτό σου με τον σπόρο αυτόν είναι κατάθλιψη. Σπόρος που δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αλλά συνεχίζει να υπάρχει ως ζωντανός σπόρος, είναι κατάθλιψη.
 Ο θάνατος από την κατάθλιψη είναι ο έκτος θάνατος, καλείται η μαύρη νύχτα της ψυχής. Κάθε ψυχή περνά μέσα από αυτή τη σκοτεινή νύχτα κατά τη διάρκεια του ύπνου, με τη μορφή ενός μη ενθυμούμενου εφιάλτη κάθε μέρα. Το πρωί, όταν βγαίνετε από τον εφιάλτη και δεν μπορείτε να θυμηθείτε τις σκηνές, αλλά μόνο να αισθανθείτε τον εφιάλτη, αυτό είναι η σκοτεινή νύχτα της ψυχής. Η σκοτεινή νύχτα της ψυχής είναι μια εμπειρία θανάτου για πολλά άτομα. Όλοι οι άνθρωποι που καταγράφουν την εμπειρία του θανάτου που μοιάζει να τραβιέται κανείς μέσα σε ένα σπήλαιο και ωθείται έξω από αυτό με έναν τεράστιο πόνο είναι η λεγόμενη εμπειρία θανάτου που δεν είναι παρά η σκοτεινή νύχτα της ψυχής μακροπρόθεσμα. Όταν η σκοτεινή νύχτα της ψυχής γίνεται κάθε βράδυ ονομάζεται εφιάλτης, όταν ο εφιάλτης συμβαίνει μία φορά σε μια ζωή, ονομάζεται εμπειρία θανάτου.
 Κατανοήστε τις μεγάλες αλήθειες του θανάτου. Ακόμα και με το να τις ακούτε, ξανά και ξανά, απελευθερώνεστε, από αυτές τις μεγάλες αλήθειες. Αυτές τις αλήθειες θα πρέπει να τις ακούν τα παιδιά πριν διαβρωθούν από τις λανθασμένες ιδέες και εντυπώσεις της ανθρώπινης κοινότητας με τις ανεπαρκείς και τις ανώριμες ιδέες σχετικά με όλα αυτά. Αυτές οι λέξεις θα έπρεπε να επαναλαμβάνονται ως προσευχές, ως μάντρα. Όποιος επαναλαμβάνει συνεχώς μια λέξη, ακούστε, με την επανάληψη δεν συμβαίνει μόνο η γλωσσική κατανόηση, αλλά διαμορφώνεται η βάση της σκέψης σας. Όταν οι μεγάλες αλήθειες αποτελούν την φωνητική βάση της σκέψης σας, αυτό ονομάζεται το να ζει κάνεις αφυπνισμένα.
 Ο έβδομος θάνατος, η έβδομη φόρμα θανάτου, η οποία είναι πέρα από την μαύρη νύχτα της ψυχής, συμβαίνει στην νιρβάνα, όταν δηλαδή εκλείπει η ατομική παραπλανημένη ταυτότητα. Η εξάλειψη της ατομικής πλανεμένης ταυτότητας είναι ο τελικός θάνατος, ο οποίος είναι απελευθέρωση και γιορτή. Εάν αυτό που αισθάνεστε ως ταυτότητα σας, είναι η ταυτότητά σας με επίκεντρο το σώμα, τότε η λήθη είναι η προφανής αλήθεια για το θάνατό σας. Εάν η ατομική σας ταυτότητα είναι επικεντρωμένη στην επιθυμία- ενοχή- πόνος, η ανάσταση είναι η προφανής αλήθεια για εσάς σχετικά το θάνατό σας. Εάν η ατομική σας ταυτότητα είναι ικανή να περάσει από την κατάθλιψη και τη σκοτεινή νύχτα της ψυχής, η μετενσάρκωση είναι η αλήθεια για το θάνατό σας. Εάν η ατομική σας ταυτότητα είναι προετοιμασμένη ενώσω βρίσκεται στο ίδιο το σώμα, να περάσει ακόμα και την κατάθλιψη και τη σκοτεινή νύχτα της ψυχής και είναι ικανή να υπάρξει χωρίς τη βοήθεια του σώματος και του μυαλού, η απελευθέρωση και ο εορτασμός μέσω μιας αφυπνισμένης ζωής είναι η αλήθεια του θανάτου σας. Έτσι λοιπόν ο θάνατος έχει τέσσερις διαφορετικές έννοιες για τα τέσσερα διαφορετικά επίπεδα των ανθρώπων. Εάν θυμάστε τον εαυτό σας συνεχώς ως το σώμα, η λήθη είναι η πραγματικότητα για σας. Αν θυμάστε τον εαυτό σας ως την εκτεταμένη επιθυμία, την ανεξάντλητη ενοχή, τον ανυπόφορο πόνο, τότε η ανάσταση θα είναι η αναμενόμενη αλήθεια σας για το θάνατο. Εάν είστε σε θέση να εισέλθετε στην κατάθλιψη και στη σκοτεινή νύχτα της ψυχής, η μετενσάρκωση είναι η δυνατότητα της ψυχής σας για το θάνατο. Εάν μπορείτε να αντέξετε όλες αυτές τις εμπειρίες ενώ μεταφέρετε το φυσικό σώμα και είστε σε θέση να αντέξετε την ικανότητα να είστε χωρίς το φυσικό σώμα και το μυαλό μέσα από την αποσύνδεση, ο διαφωτισμός είναι η ίση λέξη για το θάνατό σας.
 Ο Διαφωτισμός, η αφύπνιση, όταν εισέρχεται στο σύστημά σας με τη μορφή του θανάτου, είναι απελευθέρωση και εορτασμός. Έτσι ο θάνατος δεν συμβαίνει σε όλα τα άτομα εξίσου. Βασίζεται στο πρότυπο του ατόμου. Είτε η λήθη είναι η αλήθεια σας, είτε η ανάσταση είναι η αλήθεια σας, ή η μετενσάρκωση ή η φώτιση είναι η αλήθεια σας, είναι δική σας απόφαση. Είναι η ατομική ικανότητα και η ευθύνη του ατόμου. Όταν η ποιότητα ζωής αυξάνεται καθημερινά, τότε και η ποιότητα του θανάτου αυξάνεται επίσης.
 Ένας άνθρωπος που αισθάνεται συνδεδεμένος με την αλήθεια της λήθης, φυσικά προφανώς κεντραρισμένος μόνο στο σώμα, δεν θα έχει ολοκληρωμένο το πλήρες αίσθημα της ζωής. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο μεσαίο επίπεδο, αισθάνονται συνδεδεμένοι με την αλήθεια της ανάστασης, την ιδέα της ανάστασης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μάζα αισθάνεται πολύ άνετα με την έννοια της ανάστασης. Τα πολύ εξελιγμένα άτομα, που είναι και πολύ λίγα, αισθάνονται την αλήθεια της πραγματικότητας της μετενσάρκωσης και είναι ακόμα πιο λίγοι εκείνοι που εισέρχονται στην εμπειρία του διαφωτισμού.
σουάμι
 Υπάρχουν είκοσι επτά περισσότερα αρχεία που αφορούν τον θάνατο που αποκαλύπτονται τώρα και θα τα διαβάσει ο Kalabhairava. Έτσι, για τις επόμενες είκοσι επτά ημέρες, ο Kalabhairava θα διαβάσει τα ιερά μυστικά του Θανάτου και τις πληροφορίες που ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει για το θάνατο και θα απαντήσει τώρα σε κάθε ερώτημα που σχετίζεται με τα ιερά μυστικά της ζωής.
Γι 'αυτό ξεκαθαρίστε μέσα σας τα λόγια του Mahadeva που βγαίνουν τώρα, γιατί όχι μόνο έχουν γλωσσική, φιλοσοφική, εννοιολογική αξία, αλλά είναι αλήθειες που με βάση τις οποίες η γνώση σας θα πρέπει να λειτουργήσει, έχουν επίσης φωνητική αξία, δηλαδή θα πρέπει να επαναλαμβάνονται σαν μάντρα των επαναλαμβανόμενων Βεδικών ψαλμών, έτσι ώστε συνεχώς η γνώση σας να επικεντρώνεται σε αυτές τις μεγάλες λέξεις και αλήθειες και συνεχώς το μυαλό σας να βασίζεται σε αυτά τα σπουδαία λόγια.
Ερώτηση πρώτη 
Μοιάζει με τους γιόγκι, αναχωρητές όλο αυτό, είμαστε εδώ για να ξεπεράσουμε το σώμα - μην τρώτε, ούτε πίνετε, μην κοιμάστε, μην σκέφτεστε το σεξ, μην ενοχλείστε για τη θερμότητα, το κρύο, το ευχάριστο ή το δυσάρεστο κ.λπ. Γιατί να πάρουμε ένα σώμα αν είμαστε εδώ για να το υπερβούμε; Ευχαριστώ.
Απάντηση
Η υπέρβαση είναι ένα βήμα για την απελευθέρωση. Πήρατε το σώμα από άγνοια και ψευδαίσθηση. Τώρα οι γιογκικές πρακτικές είναι το βήμα για να βγούμε από αυτό, να προχωρήσουμε πέρα από την κατάθλιψη και την αυταπάτη. Γι 'αυτό καταλάβετε αυτές οι πρακτικές είναι σαν φάρμακα. Είναι η λύση για το πρόβλημα που δημιουργήσατε αισθανόμενοι ότι έχετε μόνο το σώμα. Κάνετε μια εσφαλμένη ερώτηση - «γιατί να έχουμε ασθένεια, όταν μπορούμε να πάρουμε το φάρμακο και να βγούμε από τη νόσο». Δεν υπάρχει απάντηση εάν ρωτάτε γιατί να έχετε αρχικά την ασθένεια, εφόσον έχετε την ασθένεια, τότε πάρετε το φάρμακο και βγείτε από τη νόσο. Επειδή έχετε ήδη πέσει στην ασθένεια, σας χορηγείται φαρμακευτική αγωγή, έχετε ήδη πέσει στην αυταπάτη του να έχετε ένα σώμα που μπορεί να δεχθεί τις πρακτικές αυτές σαν φάρμακο.
Ερώτηση δεύτερη
Έχω δει χιλιάδες μωρά να έρχονται στον κόσμο, καθώς ήταν δουλειά μου στην αίθουσα εργασίας και παράδοσης. Κάθε μωρό έρχεται στον κόσμο με διαφορετικό τρόπο, μερικοί είναι τόσο γλυκοί και ειρηνικοί και μερικοί τόσο δύσβατοι και αγχωτικοί. Συχνά αναρωτιόμουν πώς η είσοδός τους στον κόσμο επηρεάζει την υπόλοιπη ζωή τους, τι γίνονται στη ζωή και πώς αντιδρούν στη ζωή. Η γέννηση είναι το πιο όμορφο θαύμα της ζωής. Πρόκειται η όλη διαδικασία της γέννησης να αλλάξει στο μέλλον και να γίνει πιο ειρηνική; Μπορούν οι γιατροί να το κατορθώσουν αυτό και οι γεννήσεις να γίνονται πιο ειρηνικά;'
Απάντηση
Ο χρόνος, ο τόπος, ο τρόπος, η διάθεση, η συνειδητοποίηση της γέννησής σας, επηρεάζει άμεσα τον τρόπο που θα ζήσετε. Επομένως, η μελλοντική ανθρωπότητα θα πρέπει να συνειδητοποιήσει την αλήθεια ότι η γέννηση είναι το μεγαλύτερο θαύμα και ίσως θα πρέπει να δημιουργηθούν συνειδητά κέντρα γεννήσεων, κέντρα καλωσορίσματος για τα ανθρώπινα όντα. Είναι ατυχές αλλά τα ανθρώπινα όντα δεν κατανόησαν ποτέ τη σημασία της πρώτης στιγμής μιας προσγείωσης στον πλανήτη Γη. Αφήστε τα συνειδητά όντα να αναλάβουν τα όντα που έρχονται στον πλανήτη γη, συνειδητά. Αυτή είναι η εντολή του Mahadeva.
 Ο Μαχαντέβα τώρα ευλογεί όλους τους ανθρώπους που έχουν κάνει τη μύηση μαζί του και τους θεραπεύει από όλες τις πληγές και τα βάσανα που μεταφέρουν από τη στιγμή της γέννησης. Όλες οι πληγές και τα βάσανα, τα βαθιά μοτίβα που μεταφέρετε εξαιτίας του λανθασμένου τρόπου γέννησης, του χρόνου, του τόπου, των ανθρώπων, του τρόπου, αφήστε όλα αυτά να θεραπευτούν εντελώς σε όλους σας. Αφήστε τα μανιπούρακα τσάκρα να θεραπευτούν εντελώς. Αφήστε τα θεραπευμένα ενεργειακά σας κέντρα μανιπούρακα να γεμίσουν με μια καθαρή ενέργεια κουνταλίνι.
Επόμενη ερώτηση
Πώς να ζήσουμε μια ζωή χωρίς θάνατο σε αυτή τη γέννηση; Είναι δυνατόν; Πού βρίσκεται η ψυχή στο σώμα μας; Ποια θα είναι η επόμενη γέννηση μας;
Απάντηση
Η ψυχή δεν κατοικεί στο σώμα σας. Αντικατοπτρίζεται μόνο στο σώμα σας. Το μέρος που επιλέγετε για να αντικατοπτρίσετε την ψυχή σας, αποφασίζει το επίπεδο συνειδητοποίησης στο οποίο θα ζήσετε.
 Αν επιλέξετε το τσάκρα μουλαντάρα ως τον τόπο για να αντανακλάται η ψυχή σας, θα εστιάζετε μόνο στο σώμα, την επιθυμία του και την αναπαραγωγή. Δεν θα βρείτε τίποτα άλλο σαν μεγαλύτερη εμπειρία. Τα ανθρώπινα όντα επιλέγουν συνήθως το μουλαντάρα και το σοβαντίστανα ως κανονικό σημείο αντανάκλασης. Πολύ λίγοι λάτρεις της ειρήνης κάνουν το μανιπούρακα ως σημείο αντανάκλασης. Όταν επιλέγετε το αναχάτα ως σημείο αντανάκλασης, γίνεστε αφοσιωμένοι. Όταν αισθάνεστε και αποφασίζετε το βισούντι ως σημείο αντανάκλασης της κοσμικής ψυχής στο ατομικό σώμα σας, τότε γίνεστε σάκτα - ένας που έχει κατορθώσει ένα υψηλό επίτευγμα και έχει μια shakti, μια θεϊκή δύναμη. Όταν επιλέγετε το άτζνα σας ως αντανακλαστικό χώρο, τον τόπο αντανάκλασης για την ψυχή σας, ζείτε με εξαιρετικές δυνάμεις, σαν ένας siddha purusha, μια ενσάρκωση του Shiva. Όταν αντανακλάς την κοσμική σου ψυχή στο ατομικό σου σώμα στο σαχασράρα, ζεις ως ενσάρκωση της κοσμικής ψυχής, τον ίδιο τον Μαχαντέβα.
 Ο Mahadeva κατοικεί και εκφράζει μια μοναδική καθαρή πνευματική διάσταση στο σώμα σας. Συνεπώς το σώμα δεν διακατέχει την ψυχή. Η ψυχή αντανακλάται μόνο στο σώμα. Όταν αποφασίσει να μην αντανακλάτε πια, το σώμα θεωρείται νεκρό. Όταν η σαχασράρα γίνεται ο τόπος της αντανάκλασης, ξαφνικά αναπτύσσεται ένα νέο κέντρο στο σύστημά σας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη σαχασράρα να συνεργάζεται με το χαμηλότερο επίπεδο ύπαρξης. Αυτό το νέο κέντρο είναι το ananda gandha (άναντα γκάντα), εκεί ενώνονται και συνεργάζονται όλα τα τσάκρα μαζί. Έτσι, όταν βιώσετε την αντανάκλαση στο ananda gandha λαμβάνετε άμεσα την ενέργεια της ενσάρκωσης και ακτινοβολείτε αυτή την ενέργεια της ενσάρκωσης. Γίνεστε μέρος της ενσάρκωσης.
 Ρωτήσατε στην ερώτηση «είναι δυνατή η αθάνατη ζωή», ο Mahadeva σας λέει πολύ καθαρά ότι είναι δυνατόν. Σας δίνει την επιστήμη που είναι το πιο ιερό μυστικό - επτά οδηγίες. Μην τρώτε τίποτα άλλο εκτός από αυτά τα 3 είδη - κατσικίσιο γάλα, αράπικο φιστίκι και haritaki - και συνεχώς να κάνετε ajapa japa(η συνεχόμενη προσοχή σε έναν ψαλμό, μάντρα). Αφήστε την αναπνοή σας να καθοδηγηθεί πλήρως από την ajapa japa. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μάντρα δοσμένο από τον φωτισμένο γκουρού σας. Ajapa japa, αυτά τα τρία τρόφιμα και συνεχώς απαγκίστρωση από όλα τα συναισθήματα και γεγονότα, κάθε νύχτα να κάνετε τον διαλογισμό θανάτου - τη διαδικασία θανάτου, να απεικονίζετε και να φαντάζεστε το θάνατο στην ολοκληρωτική μορφή του. Μην επιτρέψετε σε καμία samskara (ψυχικές εντυπώσεις που απομένουν από όλες τις σκέψεις, τις ενέργειες και τις προθέσεις που έχει ποτέ βιώσει ένας άνθρωπος) να μείνει ανολοκλήρωτη. Η διαδικασία θανάτου δεν είναι παρά η ολοκλήρωση όλων των σαμσκάρων. Όταν κάνετε τον διαλογισμό θανάτου κάθε νύχτα, ολοκληρώνετε όλες τις samskaras. Καταλάβετε την κάθε οδηγία, όταν απορροφώνται οι οδηγίες και ασκούνται, τότε είναι δυνατή η ζωή χωρίς θάνατο.
 Η πρώτη οδηγία, να μην τρώτε κάτι άλλο εκτός από το κατσικίσιο γάλα, το φιστίκι και το χαριτάκι. Δεύτερη, κάντε τις ajapa japa, αφήστε την αναπνοή σας να οδηγηθεί συνειδητά μέσω της ατζαπά τζαπά. Τρίτη, κάθε νύχτα κάντε τις ολοκληρώσεις σας με όλες τις σαμσκάρες σας και τα μοτίβα που χτίσατε, με τον διαλογισμό του θανάτου. Τέταρτη οδηγία συνεχώς όσο μπορείτε, μείνετε απαγκιστρωμένοι με ότι συμβαίνει γύρω σας και μειώστε το χρόνο της ασυνειδητότητας και της ανησυχίας. Η επόμενη οδηγία είναι να θυμάστε αυτές τις μεγάλες αλήθειες σχετικά με τη ζωή και αφήστε όλες τις συνειδητοποιήσεις σας που δημιουργείτε για τη ζωή να βασίζονται επάνω σε αυτές τις κατανοήσεις περί ζωής και θανάτου. Η ζωή και ο θάνατος δεν είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Είναι μια συνεχόμενη διαδικασία που συμβαίνει μέσα σας ως μια φυσική δύναμη.
 Τέλος, θυμηθείτε τη αντίληψη αυτού του σώματος, δεν είναι μακριά και χώρια από την κοσμική ψυχή σας. Είναι ένα κομμάτι που συμπεριλαμβάνεται στην αιώνια υπάρχουσα κοσμική ψυχή σας. Αυτές οι επτά αλήθειες μπορούν άμεσα να σας κάνουν να ζήσετε ζωή αθάνατη. Η ζωή χωρίς θάνατο είναι δυνατή.
Επόμενη ερώτηση
Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να γεννηθεί σε πνευματικά ευνοϊκή ατμόσφαιρα;
Απάντηση
Είναι στα χέρια σας. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας με τέτοιο τρόπο, να την αναδιατάξετε και να την αναδιοργανώσετε, έτσι ώστε να έχετε αυτό το αποτέλεσμα. Η ζωή σας μπορεί να είναι σε ένα χώρο που είναι πνευματικά ευνοϊκό. Όταν μπορείτε να το κάνετε αυτό τώρα, γιατί περιμένετε από μερικές κυκλικές μεθόδους για να το κάνετε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα; Η ερώτηση που ζητάτε δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της αναβολής - της τεμπέλικης νοοτροπίας.
Ερώτηση
Πόσες ζωές κατά μέσο όρο οι άνθρωποι πρέπει να βιώσουν πριν απελευθερωθούν εντελώς από κάθε σωματική ταλαιπωρία;
Απάντηση
Δεν υπάρχει αριθμός. Εξαρτάται από την σφοδρότητα, την ένταση του ατόμου.
Ερώτηση
Πώς επηρεάζεται η γονιμοποίηση στο δοκιμαστικό σωλήνα στην προκύπτουσα ύπαρξη μετά τη γέννηση; Δεδομένου ότι η σύλληψη θα συμβεί σε ένα πιάτο καλλιέργειας εργαστηρίου, αυτό θα επηρεάσει το μέλλον αυτού του ατόμου και τη σύνδεσή του με το άπειρο ή το σύμπαν; 
Απάντηση
Όχι. Αυτό δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τη δυνατότητα της απεριόριστης σύνδεσης του ατόμου. Αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε για αιώνες στον Βεδικό πολιτισμό. Οι Kauravas έχουν γεννηθεί μόνο μέσω αυτής της διαδικασίας. Επομένως, αυτή η διαδικασία δεν επηρεάζει την πιθανότητα του ατόμου να επιτύχει φώτιση.
Ερώτηση
Ρίξτε λίγο φως στην έννοια της γέννησης, του θανάτου και της αναγέννησης των ψυχών μέχρι να επιτύχουν την απελευθέρωση τους. Είμαι πολύ μπερδεμένος για αυτό το απαράδεκτο παιχνίδι του Κυρίου - την υπομονή του, το σύστημα παρακολούθησης της προόδου της κάθε ψυχής μέχρι την επίτευξη του υψηλότερου επιπέδου σε τόσες janmas (υπάρξεις με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) που παίρνει. Και είναι ο αριθμός των janmas που μια ψυχή παίρνει προκαθορισμένος;