ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 Σχεδόν όλοι σήμερα είτε έχουν ακούσει, είτε έχουν βιώσει την ενεργειακή θεραπεία σε κάποια μορφή. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς ασκούμε ενεργειακή θεραπεία στον εαυτό μας ή σε άλλους χωρίς να το γνωρίζουμε. Όταν τρίβετε απαλά έναν χτυπημένο αγκώνα ή τοποθετείτε τις παλάμες σας στα κουρασμένα μάτια σας, στην πραγματικότητα ασκείτε ένα είδος ενεργειακής θεραπείας! Η θεραπεία μέσω της ενέργειας, δεν είναι παρά η διοχέτευση της δύναμης που πηγάζει από την παγκόσμια ζωή για τη διόρθωση των ενεργειακών ανισορροπιών στο σύστημά μας, οι οποίες αποτελούν την κρυφή αιτία των περισσότερων ασθενειών μας. Ότι υπάρχει είναι ενέργεια! Όπως δηλώνεται ρητά στις Ουπανισάδες, πριν από περισσότερα από πέντε χιλιάδες χρόνια, «Isha vasyam idam sarvam» (ό, τι υπάρχει είναι η ενέργεια). Ότι βλέπουμε, ότι αγγίζουμε ή αλλιώς με ότι ερχόμαστε σε επαφή στο σύμπαν, αποτελείται από ενέργεια που δονείται σε διαφορετικές συχνότητες. Δέντρα, βράχια, φυτά, ζώα και οι άνθρωποι φυσικά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά διαφορετικές εκφράσεις της ενέργειας.
θεραπεία
 Όλα όσα γνωρίζουμε για τον εαυτό μας, είναι το φυσικό μας σώμα. Αλλά το φυσικό μας σώμα είναι μόνο η υλική έκφραση του εαυτού μας! Έχουμε διάφορα όργανα με λεπτότερη ενέργεια, που αλληλοδιαπερνούν το σώμα μας και δημιουργούν μια αύρα ή ασπίδα ενέργειας γύρω μας. Αυτά τα «σώματα» είναι στην πραγματικότητα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία επηρεάζουν συνεχώς και επηρεάζονται από άλλα τέτοια πεδία στο περιβάλλον.
 Σε αντίθεση με το φυσικό σώμα, αυτά τα πεδία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και ευάλωτα στις εξωτερικές επιρροές. Στην πραγματικότητα, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να επηρεαστείτε από τους αρνητικούς κραδασμούς του γείτονά σας, παρά από κάποιον ιό γρίπης! Η αύρα είναι υπεύθυνη για να μας κρατήσει σε καλή ενεργειακή υγεία, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προστατεύοντάς μας από τοξικές ακτινοβολίες.
 Από την άλλη πλευρά, οποιαδήποτε ενεργειακή εμπλοκή ή «κόμβοι» στην αύρα, μπορεί να είναι ο πρόδρομος μιας μελλοντικής ασθένειας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οποιαδήποτε ασθένεια ανιχνεύεται στο ενεργειακό μας σώμα τουλάχιστον έξι μήνες πριν εμφανιστεί στο φυσικό σώμα. Δεδομένου ότι όλα είναι ενέργεια, όλοι οι τύποι θεραπείας θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη διαχείριση ή τον σωστό χειρισμό της ενέργειας. Αλλά αυτό που εμείς στις μέρες μας εννοούμε ως ενεργειακή θεραπεία εννοούμε μια ολιστική, μη επεμβατική θεραπεία που αντιμετωπίζει το δίπολο "σώμα-μυαλό" ως ένα ενεργητικό δυναμικό συνεχές. Είμαστε ουσιαστικά ενεργειακά όντα, έτσι ώστε όλες οι παθήσεις μας έχουν τις ρίζες τους στις ενεργειακές ανισορροπίες. Όλες οι σωματικές ή διανοητικές εντάσεις είναι ένδειξη ότι υπάρχει μπλοκάρισμα στη ροή ενέργειας στο βιοενεργειακό σύστημά μας. Μερικές φορές, το να καθαρίζονται αυτοί οι "κόμβοι" ή εμπόδια στην ελεύθερη ροή της ενέργειας είναι κάτι που αρκεί, καθώς οι φυσικές θεραπευτικές ικανότητες του σώματος φροντίζουν και αποκαθιστούν το επηρεαζόμενο αρνητικά μέρος του ανθρώπινου σώματος.
Τα τσάκρα: το κλειδί για την ενεργειακή μας υγεία
 Η κύρια κατεύθυνση στη οποία θα πρέπει να στραφεί η προσοχή μας εάν θέλουμε να πετύχει η ενεργειακή θεραπεία είναι τα τσάκρα. Τα τσάκρα είναι περιστρεφόμενα κέντρα ενέργειας στο λεπτοφυές σώμα μας. Η λέξη τσάκρα κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «τροχός» ή «δίσκος». Τα τσάκρα απεικονίζονται ως περιστρεφόμενοι τροχοί ή λουλούδια με διαφορετικό αριθμό πετάλων. Τα τσάκρα βρίσκονται στο λεπτοφυές ενεργειακό μας σώμα. Τα κύρια λεπτά κανάλια ενέργειας του σώματός μας (nadis) είναι το ida (αριστερό), το pingala (δεξιά) και η sushumna (κεντρικό) κανάλι, που τρέχουν κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Αυτές αντιστοιχούν περίπου στο συμπαθητικό, παρασυμπαθητικό και στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Δεδομένου ότι οι nadis τρέχουν σε ένα καμπύλο μονοπάτι, διασχίζουν το ένα το άλλο αρκετές φορές. Στα σημεία διασταύρωσης σχηματίζουν ισχυρά κέντρα ενέργειας. Αυτά είναι τα τσάκρα. Τα τσάκρα είναι λεπτές ενεργειακές δυνάμεις οι οποίες είναι υπεύθυνες για την περιστροφή και την άντληση της καθολικής ζωτικής δύναμης (prana) στο σώμα. Λειτουργούν επίσης ως μπαταρίες για την αποθήκευση αυτής της ενέργειας και τη διανομή της στις γύρω περιοχές του σώματος. Κάθε τσάκρα επηρεάζει τις σωματικές λειτουργίες κοντά στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης. Τα τσάκρα αντιστοιχούν σε μεγάλο βαθμό και επηρεάζουν τη δραστηριότητα των σημαντικών αδένων του σώματος. Αλληλεπιδρούν με τους ενδοκρινείς αδένες και το λεμφικό σύστημα του σώματος, τροφοδοτώντας καλές βιοενέργειες και απορρίπτοντας ανεπιθύμητες βιοενέργειες. Συνδέονται με τα νευρικά γάγγλια (πλέγματα) του σώματος και επηρεάζουν και τις νευρικές λειτουργίες. Έτσι, τα τσάκρα έχουν επιρροή σε κάθε επίπεδο της λειτουργίας μας. Είναι υπεύθυνα για την ισορροπία της πνευματικής, ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής υγείας του σώματος.
Επτά μεγάλα τσάκρα
 Παρόλο που δεν έχουν συγκεκριμένη φυσική θέση, αυτά τα ενεργειακά κέντρα βρίσκονται στο φυσικό σώμα, όπως ευθυγραμμίζονται, σε μια ανερχόμενη στήλη από τη βάση της σπονδυλικής στήλης προς στην κορυφή του κεφαλιού. Τα επτά μεγάλα τσάκρα είναι το Μουλαντάρα, το Σοβαντίστανα, το Μανιπούρακα, το Αναχάτα, το Βισούντι, το Άτζνα και το Σαχασράρα. Το τσάκρα Μουλαντάρα (κέντρο ρίζας) βρίσκεται στο τέλος του ιερού οστού, στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Το τσάκρα Σοβαντίστανα (κέντρο σπλήνας) βρίσκεται περίπου πέντε εκατοστά πάνω από το τσάκρα Μουλαντάρα και πέντε εκατοστά κάτω από τον ομφαλό. Το Μανιπούρακα τσάκρα (κέντρο του ομφαλού) βρίσκεται στον ομφαλό, πέντε εκατοστά πάνω από το τσάκρα Σοβαντίστανα. Το τσάκρα Αναχάτα (κέντρο καρδιάς) βρίσκεται στο κέντρο του στήθους. Το τσάκρα Βισούντι (κέντρο του λαιμού) βρίσκεται στο κοίλωμα του λαιμού. Το Άτζνα τσάκρα βρίσκεται στο μέτωπο ανάμεσα στα φρύδια. Το τσάκρα Σαχασράρα βρίσκεται στο στέμμα του κεφαλιού.
Τα τσάκρα - μια βαθύτερη κατανόηση
 Αυστηρά μιλώντας, τα τσάκρα δεν υπάρχουν στο φυσικό σώμα. Υφίστανται σε ένα μεταφυσικό επίπεδο και συνδέουν τα τρία σώματα μας ή αλλιώς τα "σαρίρα". Το άτομο αποτελείται από τρία σώματα - το φυσικό ή ακαθάριστο σώμα (sthula sharira), το νοητικό ή λεπτό σώμα (sukshma sharira) και το αιτιατό σώμα (karana sharira). Αυτά τα τρία σώματα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τις καταστάσεις της συνείδησης όπου και μπαίνουν στο παιχνίδι. Κάθε ένα από τα μέρη ή τα σώματα συνδέεται με μια συγκεκριμένη κατάσταση συνείδησης. Το φυσικό σώμα είναι το σώμα που γνωρίζουμε στην κατάσταση εγρήγορσης, που τρώει, μιλάει, κινείται και ούτω καθεξής. Αυτό είναι το μόνο σώμα που γνωρίζουμε και είμαστε εξοικειωμένοι πραγματικά. Το ψυχικό σώμα είναι αυτό που χρησιμοποιούμε όταν ονειρευόμαστε. Ενώ το σώμα μας βρίσκεται και κοιμάται στο κρεβάτι, στο όνειρό μας μπορεί να ταξιδεύουμε σε άλλη χώρα. Πώς συμβαίνει αυτό; Εκείνη τη στιγμή, χρησιμοποιούμε το ψυχικό σώμα μας για να ταξιδέψουμε! Στην κατάσταση των ονείρων, το ψυχικό σώμα είναι τόσο πραγματικό και λειτουργικό όσο το φυσικό σώμα στην κατάσταση εγρήγορσης. Επίσης, χρησιμοποιούμε το πνευματικό μας σώμα στην κατάσταση της εγρήγορσης για να σκεφτούμε, να ομιλούμε, να φανταστούμε και ούτω καθεξής. Το αιτιατό σώμα είναι αυτό που χρησιμοποιούμε όταν είμαστε σε βαθύ ξεκούραστο ύπνο χωρίς όνειρα. Αποτελείται από καθαρά tamas (καθαρή αδράνεια). Κατά τη διάρκεια του κύκλου του ύπνου μας, υπάρχουν φάσεις όταν ο νους είναι αδρανής και δεν υπάρχουν σκέψεις. Αυτή είναι η στιγμή που βιώνουμε το αιτιατό σώμα, στο οποίο εδρεύουν το "Εγώ", όλες οι αιτίες που εκδηλώνονται ως αποτελέσματα στα κατώτερα επίπεδα, τα χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να μεταφερθούν στις επόμενες ζωές και όλες οι σημαντικές εμπειρίες των προηγούμενων ζωών μας, οι οποίες και επηρεάζουν τις μετέπειτα πράξεις μας. Όσο πιο 'καθαρό' είναι το αιτιατό μας σώμα, τόσο περισσότερο έρχεται σε συμφωνία με το νόμο του Παγκόσμιου Πνεύματος τόσο μεγαλύτερη, πραγματική η ανάπτυξη του ατόμου και η ανάμιξή του με την Υπερσυνείδηση.
τσάκρα και όργανα
  Αυτά τα τρία σώματα δεν είναι ξεχωριστά όπως μπορούμε να σκεφτούμε. Είναι σφιχτά συνδεδεμένα. Σκεφτείτε δύο καμπύλες γραμμές που σχεδιάζονται σε ένα κομμάτι χαρτί με τέτοιο τρόπο ώστε να τέμνονται σε επτά διαφορετικά σημεία. Αν μια από τις γραμμές αντιπροσωπεύει το φυσικό σώμα, η άλλη γραμμή αντιπροσωπεύει το λεπτό σώμα και το χαρτί αντιπροσωπεύει το αιτιατό σώμα, τα επτά σημεία στα οποία το φυσικό και το λεπτοφυές σώμα συναντούν το αιτιατό, είναι οι θέσεις των επτά τσάκρα ή ενεργειακών κέντρων. Έτσι, τα τσάκρα αυτά είναι παρόντα στη διασταύρωση του φυσικού, λεπτού και αιτιατού σώματος. Σε πρόσφατες έρευνες σχετικά με την ανθρώπινη αύρα έχει κατορθωθεί η φωτογράφιση αυτών των κέντρων ενέργειας.
Τα τσάκρα και τα συναισθήματα
 Τα επτά τσάκρα συνδέονται με συγκεκριμένα συναισθήματα της ύπαρξης μας. Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στα τσάκρα και τα συναισθήματα; Όλα τα συναισθήματα, τόσο καλά όσο και κακά, δεν είναι παρά η επίδραση των χαραγμένων αναμνήσεων ή των σαμσκάρων που έχουμε συσσωρεύσει στο παρελθόν. Όταν μεταφέρετε πάρα πολλές αρνητικές samskara, φυσικά η ροή ενέργειας στο σώμα δεν θα είναι ομαλή. Συγκεκριμένα, οι σαμσκάρες εμποδίζουν τους κόμβους ενέργειας ή τα τσάκρα, προκαλώντας σωματικές και πνευματικές διαταραχές. Οι περισσότερες από τις ασθένειες μας είναι ψυχοσωματικές. Έχουν τις ρίζες τους στο μυαλό. Αυτό που βλέπουμε είναι μόνο το αποτέλεσμα και έτσι ποτέ δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά αυτή τη σύνδεση μυαλού-σώματος. Όταν ένα συγκεκριμένο τσάκρα είναι μπλοκαρισμένο, το μέρος του σώματος κοντά στο τσάκρα αυτό επηρεάζεται. Η φωτογραφία Kirlian έχει καταγράψει την επίδραση των συναισθημάτων στα τσάκρα. Κάθε ένα από τα μεγαλύτερα τσάκρα μας, σχετίζεται με κάποιο πρωταρχικό συναίσθημα μέσα μας. 
 Όλα τα συναισθήματά μας είναι απλά διαφορετικές όψεις ή πτυχές των επτά πρωταρχικών συναισθημάτων μας. Το ίδιο βασικό συναίσθημα παίζει ως θυμός ή ως φόβος, το ίδιο συναίσθημα παίζει ως επιθυμία ή ως ενοχή. Αν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτά τα επτά συναισθήματα, μπορούμε να χειριστούμε όλο το φάσμα των συναισθημάτων που συμβαίνουν μέσα μας. Εάν ένα συναίσθημα διαχειρίζεται σωστά, το αντίστοιχο τσάκρα λειτουργεί καλά και επεκτείνεται μέχρι το μέγεθος ακόμα και ενός τροχού μιας άμαξας! Εάν το συναίσθημα δεν διαχειριστεί σωστά, το αντίστοιχο τσάκρα συρρικνώνεται στο μέγεθος  ενός μικρού κουμπιού το οποίο προκαλεί χαμηλή ενέργεια στο σύστημα. Αυτή η χαμηλή ενέργεια τελικά εκδηλώνεται ως ασθένεια στο σύστημα νους-σώμα. Αρκετοί παράγοντες, όπως τα προβλήματα παιδικής ηλικίας, οι κοινωνικές συνθήκες, οι ακατάλληλες συνήθειες, οι φυσικοί και συναισθηματικοί τραυματισμοί ή ακόμα και η έλλειψη προσοχής, επηρεάζουν τη ροή ενέργειας μέσω των τσάκρα. Τελικά, όλα αυτά τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα προκαλούνται από την απουσία συνειδητοποίησης και αφύπνισης. Όταν πλημμυρίζουμε με επίγνωση τα τσάκρα, καθαρίζουμε τα αρνητικά συναισθήματα και αρχίζουμε να ακτινοβολούμε θετικά συναισθήματα, όπως αγάπη και συμπόνια. Συνεπώς το να κρατάμε τα τσάκρα καθαρά και ενεργοποιημένα πρόκειται για κάτι που έχει ουσιώδη σημασία, όχι μόνο για τη σωματική μας υγεία, αλλά και για την πνευματική και συναισθηματική μας ευεξία και την πνευματική μας ανάπτυξη. 
Θεραπεία και Αφύπνιση Κουνταλίνι
 Τα επτά μεγάλα τσάκρα συσχετίζονται επίσης με διαφορετικές καταστάσεις της συνείδησης και συνδέονται άμεσα με την άνοδο του κουνταλίνικου σάκτι, δηλαδή της ενέργειας κουνταλίνι στο σώμα. Η όλη προσπάθεια της κουνταλίνι γιόγκα, είναι να ξυπνήσει την τεράστια δύναμη της κουνταλίνι, την παγκόσμια ζωτική δύναμη που βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση, σε αδράνεια μέσα μας. Η κουνταλίνι είναι περιτυλιγμένη και 'κοιμάται' στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Όταν ξυπνήσει μέσω της πειθαρχίας, του διαλογισμού και της άσκησης γιόγκα, η Κουνταλίνι ανεβαίνει μέχρι επάνω τη σπονδυλική στήλη, διέρχεται από τα, όλο και πιο λεπτοφυή τσάκρα, έως ότου επιτευχθεί η ένωση με τη Θεία ενέργεια στο τσάκρα sahasrara, στην κορυφή του κεφαλιού. Σε αυτό το επίπεδο, η ενεργειακή θεραπεία είναι κάτι πολύ περισσότερο από την απλή εκκαθάριση των ενεργειακών φραγμών ή μπλοκαρισμάτων στο σύστημα σώμα-νους. Είναι μια ευκαιρία να απελευθερώσουμε στη συνείδησή μας το δικό μας άπειρο δυναμικό. Όταν η κουνταλίνι ξυπνά, τα βαθιά αρνητικά πρότυπα και τα καρμικά μπλοκαρίσματα επουλώνονται αυθόρμητα.
Πνευματική Θεραπεία: συντονισμός στην υψηλότερη κοσμική ενέργεια.
 Η ενεργειακή θεραπεία περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειακών συχνοτήτων που εμπίπτουν σε δύο ευρείες κατηγορίες: την πρανική και την πνευματική. Η θεραπεία που χρησιμοποιεί την πρανική ενέργεια αντλεί από την ανεξάντλητη δεξαμενή της παγκόσμιας ζωτικής δύναμης, διοχετεύοντάς την στο άρρωστο σώμα για να διευκολύνει την επούλωση. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή η ζωτική δύναμη δεν είναι μια υπερηχητική ενέργεια. Για να γίνει αυτό κατανοητό θα δώσουμε ένα παράδειγμα. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι επίσης ενέργεια, αλλά είναι μια τυφλή ενέργεια. Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν έχει τη δική του νοημοσύνη. Αν βάλετε έναν λαμπτήρα στην πρίζα, θα ανάψει. Εάν βάλετε το χέρι σας στην πρίζα, θα σας δώσει ηλεκτρικό σοκ, αυτό είναι όλο! Δεν γνωρίζει πού να πάει ή πώς να εργαστεί. Η παγκόσμια ζωτική δύναμη είναι έτσι. Όπως και η ηλεκτρική ενέργεια, που μπορεί να κάνει τεράστιο καλό στα σωστά χέρια, αλλά αν και οι δύο, θεραπευτής και θεραπευόμενος δεν είναι καλά προστατευμένοι ή αν δεν διοχετεύεται με τον σωστό τρόπο, αυτή η ίδια ενέργεια μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Δεν είναι σπάνιο να ακούμε από θεραπευτές ότι έχουν προσβληθεί από την ίδια ασθένεια που είχαν οι ασθενείς τους ή από "παράσιτα" που κόλλησαν κατά την θεραπεία, το οποία συνεχίζουν να ρουφούν και να στραγγίζουν την ενέργεια του θεραπευτή καιρό μετά το πέρας της θεραπευτικής συνεδρίας. 
θεραπευτές
 Ο δεύτερος τύπος ενέργειας είναι η πνευματική ενέργεια. Εδώ αντλούμε από τις υψηλότερες συχνότητες της κοσμικής ενέργειας. Αυτή η ενέργεια είναι ας την χαρακτηρίσουμε έξυπνη, ξέρει πού να πάει και τι να κάνει. Δεδομένου ότι είναι έξυπνη, δεν μπορεί να χειριστεί από εμάς στο βαθμό που χειριζόμαστε την ενέργεια της ζωής. Αλλά τα αποτελέσματα που δίνει είναι πάντα, ΠΑΝΤΑ για το καλύτερο. Το σύστημα Nithya Spiritual Healing χρησιμοποιεί το δεύτερο είδος ενέργειας. Ούτε ο θεραπευτής, ούτε ο δέκτης είναι υποχρεωμένος να κάνει τίποτα, εκτός από το να εισέλθουν σε μια ξεκούραστη συνειδητοποίηση, σε μια ήρεμη αφύπνιση και να επιτρέψουν την κοσμική ενέργεια να θεραπεύσει. Ωστόσο, ενώ είναι δυνατόν κάποιος να ευαισθητοποιήσει τον εαυτό του στις υψηλές δονήσεις όπως της ζωτικής ενέργειας μέσα από την πρακτική, η λεπτή πνευματική ενέργεια μπορεί να διοχετευτεί ή διοχετεύεται μόνο μέσα από ένα προχωρημένο, ανώτερο ον, που βρίσκεται και αντηχεί στην ίδια συχνότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μύηση από έναν φωτισμένο δάσκαλο γίνεται απαραίτητη στον δρόμο της πνευματικής ενεργειακής θεραπείας.
Μάθηση της θεραπείας: Άνοιγμα του τσάκρα Ananda Gandha
 Έχουμε όλοι ένα εξαιρετικά λεπτό ενεργειακό κέντρο που διέπει τη ροή της πνευματικής ενέργειας στο σύστημά μας. Αν και είναι κοινώς γνωστό ως ένα τσάκρα, μπορεί να περιγραφεί καλύτερα ως ένα σημείο όπου όλα τα τσάκρα καταρρέουν κατά τη στιγμή της διάλυσης της προσωπικής ταυτότητας. Η Ανάντα Γκάντζα ('το άρωμα της ευδαιμονίας') είναι η βαθύτερη μας σύνδεση με τη δική μας Ύπαρξη. Αυτό το κέντρο ενέργειας βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση σχεδόν σε όλους μας. Παρόλο που είναι θεωρητικά δυνατό να το ανοίξετε μέσα από την αυτο-προσπάθεια, η διαδικασία θα είναι τόσο εύκολη όσο η προσπάθεια να σκάβετε για πετρέλαιο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι! Η μύηση είναι μια βαθιά μυστικιστική, ακόμη και επιστημονική διαδικασία θα λέγαμε, με την οποία αυτό το ενεργειακό κέντρο ενός επίδοξου πνευματικού θεραπευτή ανοίγει από τον Δάσκαλο, χρησιμοποιώντας ένα λεπτό, αλλά πάρα πολύ ισχυρό ενεργειακό «τρυπάνι» και λειτουργεί από μέσα προς τα έξω. Μόλις επιτευχθεί η μύηση, ο θεραπευτής γίνεται ένας ανοιχτός δίαυλος για τις θεραπευτικές πνευματικές δονήσεις του Δασκάλου. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από πέντε χιλιάδες πνευματικοί Θεραπευτές σε όλο τον κόσμο, που ξεκίνησαν με την καθοδήγηση του Παραμαχάμσα Νιτιανάντα και οι οποίοι ενεργούν ως «θεραπευτικά χέρια» του. Εργάζονται από το σπίτι τους ή στα αμέτρητα θεραπευτικά κέντρα του οργανισμού Νιτιανάντα Ντιαναπίταμ σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι θεραπευτές συνεχίζουν να διαταράσσουν την σύγχρονη ιατρική με τη θεραπεία μοιραίων και ανίατων ασθενειών με τίποτα περισσότερο από ένα θεραπευτικό άγγιγμα και λίγες στιγμές προσευχής και διαλογισμού.