ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - ΖΩΗ Γ

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΑΚΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ - ΖΩΗ Μέρος Γ

Ερώτηση
Ποιος είναι ο ρόλος του γκουρού στη ζωή
Απάντηση
Μέχρι να συναντήσετε τον Γκουρού, δεν θα ξέρετε τι είναι ζωή, αφότου τον συναντήσετε, θα διαπιστώσετε ότι ο Γκουρού είναι ζωή. Ο Γκουρού δεν έχει έναν ρόλο σε μια ζωή, Είναι ζωή. Ο Γκουρού είναι ένα ον το οποίο δίνει την αναπνοή της ζωής στα όλα τα άλλα όντα.
Ερώτηση
Πως γνωρίζουμε αν ο γκουρού είναι αυθεντικός ή όχι.
σύμπαν2ζωή
Απάντηση
Μόνο από τις αλλαγές που συμβαίνουν στον εσώτερό σας εαυτό, μέσω του τρόπου που αντιλαμβάνεστε τον κόσμο, το Θεό, τον Εαυτό και τη φύση, του τρόπου με τον οποίο η γνωστική μετατόπιση συμβαίνει σε σας, του τρόπου που σκέφτεστε, μιλάτε, πράττεται αισθάνεστε, μόνο με βάση αυτών μπορείτε να γνωρίζετε την αυθεντικότητα του Γκουρού. Εάν είναι σε θέση να διεισδύσει στον πυρήνα σας και να σας μεταμορφώσει, να μεταμορφώσει την ίδια την αντίληψη σας, τον τρόπο που σκέφτεστε, ενεργείτε, αισθάνεστε, περπατάτε, μιλάτε, τότε είναι αυθεντικός. Μόνο με βάση την επίδραση πάνω σε σας, το αποτέλεσμα που μπορεί να δημιουργήσει σε σας, μόνο με αυτά μπορείτε να επαληθεύσετε την αυθεντικότητα της παρουσίας του.
Ερώτηση
Αν όχι, πως μπορούμε να αποσυνδεθούμε και να είμαστε ελεύθεροι από τον γκουρού εάν δεν είναι αυθεντικός.
Απάντηση
Εάν ο γκουρού δεν είναι αυθεντικός, αυτόματα η καρδιά σας είναι αρκετά έξυπνη για να ελευθερωθεί από αυτόν. Πάντα να ακούτε την καρδιά σας, όχι το κεφάλι σας, όχι τη λογική σας, αλλά το συναίσθημά σας.
Ερώτηση
Πότε πρέπει να αποσυνδεθεί κανείς από τον Γκουρού και να κινηθεί προς το mukti (την πνευματική απελευθέρωση);
Απάντηση
Ο γκουρού είναι mukti. Δεν χρειάζεται να αποσυνδεθείτε από αυτόν για να προχωρήσετε προς το mukti. Αυτός ο ίδιος σας δίνει την εμπειρία της advaita (ενότητας) και του mukti.
Ερώτηση
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφήσεις τον γκουρού και να προχωρήσεις προς το mukti;
Απάντηση
Δεν χρειάζεται να αφήσετε τον γκουρού. Η μετάβαση προς τον ίδιο τον Γκουρού σημαίνει κίνηση προς το mukti.
Ερώτηση
Οι γραφές μιλούν για τους δεκατέσσερις κόσμους ή τους τόπους της ύπαρξης. Οι επάνω επτά τόποι είναι ο brahmaloka, satyaloka, tapoloka, gnanaloka, maharloka, swargaloka, bhuvarloka και bhuloka. Οι επτά κάτω κόσμοι είναι ο atala, vitala, sutala, rasatala, talatala, mahatala και patala. Έχετε ήδη αναφέρει για τα όντα των επτά lokas, που είναι οι άνθρωποι, devatas, rishis, munis, ganas και Gods όπως υπάρχουν στη ζωή. Υπάρχουν όντως και οι επτά χαμηλότεροι κόσμοι;
Απάντηση
Ναι, οι επτά χαμηλότεροι κόσμοι υπάρχουν, εκεί τα όντα κουβαλούν τα ίδια επιστρώματα των επτά σωμάτων και επίσης και αυτά ξεχνούν ότι κουβαλούν ένα σώμα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα σώματά τους είναι γεμάτα με εγγράμματα και μοτίβα. Είναι σα να δένεται ένα σχοινί γύρω από όλο το σώμα ενός παιδιού τη στιγμή που γεννιέται και με κάποιο τρόπο κρατάτε το παιδί ζωντανό μόνο δίνοντάς του φαγητό, αλλά είναι τελείως δεμένο, έτσι που ποτέ δεν θα μάθει να κινεί τα πόδια του ή τα χέρια του, ποτέ δεν θα μάθει να κινεί το σώμα του και μέχρι το τέλος του πότε δεν θα μάθει πως και τι να κάνει με αυτό το σώμα. Με τον ίδιο τρόπο είναι τα όντα αυτά δεμένα σφικτά με τα μοτίβα και τις σαμσκάρες, έτσι που ποτέ δεν θα είναι σε θέση να κινηθούν και ποτέ δεν θα μάθουν ότι υπάρχει κάτι που ονομάζεται ελευθερία. Τέτοιου είδους όντα ζουν σε όλα τα επτά κατώτερα επίπεδα.
Ερώτηση
Εάν υπάρχουν και αυτά, σε ποιο στρώμα ζουν αυτά τα όντα, στο πρανικό, πνευματικό ή σε κάποιο άλλο σωματικό στρώμα;
Απάντηση
Έχουν κι αυτά πρανικό, πνευματικό, αιθερικό σώμα άλλα στην αρνητική κατάσταση λειτουργίας τους.
Ερώτηση
Παρακαλώ αφαιρέστε τα ερωτηματικά που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των Ακασικών. Πείτε μας ποια είναι η πηγή των αντικειμένων;
Απάντηση
Η ίδια η Συνειδητότητα είναι η πηγή των αντικειμένων, της ύλης και των άψυχων όντων. Δεν υπάρχει καμία άλλη πηγή. Όπως ακριβώς η δική σας ζωή που βρίσκεται μέσα στο σώμα σας είναι η πηγή για παράδειγμα των μαλλιών που είναι ύλη, των νυχιών, των δοντιών που είναι ύλη και που όταν κόβετε τα μαλλιά σας δεν αισθάνεστε πόνο ή τα νύχια σας, όμως προέρχονται από την συνείδησή σας. Η ζωή σας είναι η πηγή όλων αυτών. Με τον ίδιο τρόπο η ύλη, τα άψυχα όντα είναι όλα από την ίδια πηγή συνειδητότητας, αλλά έχουν μεταφερθεί τόσο εκτός από αυτή, που φαίνεται να είναι κάτι εντελώς ξεκομμένο και αντίθετο με αυτήν, δεν παύει όμως η πηγή τους να είναι αυτή η ίδια συνειδητότητα.
Ερώτηση
Πως εκδηλώνονται τα αντικείμενα; Φαίνονται να είναι τόσο διαχωρισμένα από την ζωή.
Απάντηση
Όπως είπα, ακριβώς γιατί νομίζετε ότι είναι τόσο εκτός από τη ζωή, γιαυτό το λόγο έχετε μια τέτοια εμπειρία. Διαφορετικά, η ζωή, όταν συσχετίζεται και ταυτίζεται με σκέψεις οι οποίες είναι πολύ πυκνές, αυτές οι σκέψεις την οδηγούν βαθμιαία προς τη δημιουργία πυκνών αντικείμενων. Είναι οι σκέψεις προς τα συμπαγή αντικείμενα που αρχικά η ζωή από μόνη της ρέει όταν δεν το ελέγχετε, αρχίζει και ρέει προς αυτά που βρίσκονται στο πυκνό επίπεδο.
Ερώτηση
Πως έλκεται η ζωή προς τα αντικείμενα, τι γίνεται με τη ροή της ζωής προς τα αντικείμενα που όπως είπατε διαλύεται, όταν νέες επιθυμίες έρχονται στην (σε) ύπαρξη. Ποια είναι η μέθοδος με την οποία συμβαίνει αυτό και πως αυτή η μέθοδος γίνεται ανενεργή.
Απάντηση
Αυτό συμβαίνει ως μια απλή καθημερινή αίσθηση. Όπως όταν ένα άτομο πάει για τον πρωινό του περίπατο στην ύπαιθρο, αλλά δυστυχώς δολοφονείται από εχθρούς, η ζωή σας, πηγαίνει σε ένα καθημερινό περπάτημα έξω στην ελευθερία και την απόλαυση, με πολύ απλό ήρεμο τρόπο στο αεράκι των επιθυμιών και τις μνήμες των συμπαγών αντικειμένων. Ξαφνικά όταν είστε άοπλοι και σε μια απροσδόκητη κατάσταση, μπορεί να εξουσιοδοτήσει μια ορισμένη επιθυμία ή αίσθημα προς το πυκνό αντικείμενο που αναλαμβάνει και προκαλεί μεγάλη ζημιά στη συνειδητότητά σας. Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτή η μέθοδος ανενεργή είναι η συνεχής επαγρύπνηση μέχρι να ξυπνήσει η βιο-νοημοσύνη σας.
Ερώτηση
Πώς η ζωή εκτρέπεται από τα αντικείμενα κάνοντάς τα φαινομενικά νεκρά. Τι κάνει τη ζωή να εκτρέπεται από τα αντικείμενα;
Απάντηση
Η ζωή έχει όλες τις δυνατότητες, λόγω αυτού έχετε την τάση να εκλαμβάνετε την ελευθερία σας ως κάτι δεδομένο, να κάνετε πολύ εύκολα περιστασιακά βήματα χωρίς να κατανοείτε τη σοβαρή δουλεία που μπορείτε να δημιουργήσετε. Όπως όλες οι εξαρτήσεις, ξεκινούν ως μια περιστασιακή απλή περιέργεια για πείραμα και εμπειρία. Είτε πρόκειται για αλκοόλ ή  κάπνισμα ή ναρκωτικά, κάθε εθισμός ξεκινά ως ένα περιστασιακό πνεύμα περιέργειας και πειραματισμού. Με τον ίδιο τρόπο όλες οι επιθυμίες ξεκινούν ακριβώς όπως ένα περιστασιακό πνεύμα περιέργειας και πειραματισμού.
Ερώτηση
Τι συμβαίνει στα αντικείμενα όταν η ζωή εκτρέπεται από αυτά;
Απάντηση
Όταν η ζωή εκτρέπεται από τα αντικείμενα, ξαναγυρίζουν στην ίδια την κατάστασή τους, την ίδια την πηγή, την ίδια τη ζωή. Όταν μια τρίχα καταστρέφεται, επιστρέφει στην πηγή της που είναι η ίδια η ζωή. Έτσι, μόνο η επιθυμία είναι που κάνει τη ζωή να μοιάζει με ύλη και αντικείμενο και σας δίνει μια εμπειρία του αντικειμένου και της ζωής ως χωριστά. Όταν η επιθυμία εξαφανίζεται, όταν εξαφανίζεται αυτό το απλό περίεργο συναίσθημα πειραματισμού, ακόμη και το αντικείμενο χάνεται μέσα στη ζωή, επειδή τα αντικείμενα και η ύλη δεν είναι ξεχωριστά από τη ζωή.