ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - ΖΩΗ Α

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΑΚΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ - ΖΩΗ Μέρος Α

 Η ζωή περιγράφεται σύμφωνα με τα ακασικά αρχεία ως η Ύπαρξη. Είναι η Πηγή, είναι ο χώρος, είναι το τέλος μέσα στο οποίο όλα αναπτύσσονται, ζουν και χαλαρώνουν. Κάθε φορά που υποθέτετε ότι έχετε ένα σώμα ή ένα μυαλό, είστε μέρος του συνόλου και βιώνετε μια στρέβλωση ή αν θέλετε μια έκφραση της ζωής. Η στρέβλωση της ζωής δεν σας επιτρέπει να βιώσετε την πληρότητα, την ίδια την Ζωή. Αν θυμηθείτε τη πραγματική ζωή μέσα στην οποία μεγαλώνετε, ζείτε, χαλαρώνετε συνεχώς, αλλά δεν το κατανοείτε αυτό, τότε θα καταλάβετε ότι η ίδια η στρέβλωση είναι μια διαδικασία για εκπληρώσετε, να φέρετε σε πέρας και να φτάσετε τελικά την πηγή αυτής της πραγματικής ζωής. 
life inside
 Η ζωή βιώνει τη ζωή με διάφορους φαύλους τρόπους. Όλες αυτές οι φαύλες ποικιλίες ζωής, τις ονομάζουμε ζωή στο ανθρώπινο επίπεδο, ζωή στο επίπεδο του 'παράδεισου' και ζωή στο επίπεδο της 'κόλασης'. Η ζωή σε διαφορετικά επίπεδα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η Ζωή που βιώνει τον εαυτό της με στρεβλωμένο τρόπο. Όταν μια ζωή βιώνει τον εαυτό της με την καθαρή της μορφή, τότε είναι κοσμική ζωή. Είναι καθαρή ζωή.
 Η ροή της ζωής, μιλώντας από το επίπεδο του σώματος, διακόπτεται από τη μνήμη των μυών, δηλαδή όταν οι αναμνήσεις των μυών σπάσουν, αυτή καταστρέφεται. Ενώ η ζωή βιώνεται όπως είναι, όταν η νοημοσύνη των μυών αφυπνίζεται στον νου. Η ζωή μπλοκάρεται μέσω της βιο-μνήμης και των μοτίβων. Όταν η βιο-νοημοσύνη ξυπνήσει, η καθαρή ζωή βιώνεται από τον νου. Όταν ξυπνήσει η έμφυτη νοημοσύνη της ζωής, τότε η ζωή βιώνει τον εαυτό της, την πληρότητά της, απολαμβάνει τον εαυτό της και χαίρεται μέσα στην ίδια της την ύπαρξη. Αυτό είναι που ονομάζουμε φώτιση. Όταν η ζωή αντανακλάται πάνω στα ανθρώπινα σώματα τότε οι ίδιοι λένε ότι είναι ζωντανοί, όταν η ζωή εκτρέπεται από το σώμα, τότε οι άνθρωποι ονομάζουν ότι είναι νεκροί, ότι το σώμα είναι νεκρό.
 Οι άνθρωποι και τα όντα που ζουν και με τα επτά επίπεδα σωμάτων - το φυσικό, το πρανικό, πνευματικό, αιθερικό, αιτιατό, κοσμικό και νιρβανικό ονομάζονται ανθρώπινα όντα. Τα όντα που ζουν χωρίς το σωματικό, αλλά με όλα τα υπόλοιπα σώματα ονομάζονται devatas, πνεύματα, θεότητες. Όντα που ζουν χωρίς το φυσικό και πρανικό σώμα, αλλά με όλα τα υπόλοιπα πέντε καλούνται rishis, μοναχοί σοφοί ή προφήτες. Τα όντα που ζουν χωρίς το φυσικό, πρανικό και πνευματικό σώμα, αλλά με όλα τα υπόλοιπα, ονομάζονται munis, μεγάλοι φιλόσοφοι. Όντα που ζουν χωρίς τα τέσσερα πρώτα σώματα και έχουν μόνο το αιτιατό, το κοσμικό και το νιρβανικό, ονομάζονται ganas, τα στρατεύματα, οι συνοδοί του Σίβα, ενώ τα όντα που έχουν μόνο τα κοσμικά και νιρβανικά σώματα ονομάζονται devatas, είναι πιο συγκεκριμένοι θεοί και πνεύματα, όπως τα πνεύματα του δάσους, όντα που ζουν στο κοσμικό επίπεδο, όχι σαν τα devatas που ζουν στον ουρανό. Αυτές οι θεότητες λατρεύονται ως εκφράσεις του Κόσμου όπως η Ganesha, Subrahmanya, Shiva, Parvati, Durga, Krishna, Rama, Buddha, όλα αυτά λατρεύονται με αυτά τα ονόματα και με αυτές μορφές. Τα όντα που ζουν σε ένα καθαρό νιρβανικό σώμα, nirvana shareera, αποτελούν τον Κόσμο, είναι ο Κόσμος, η ίδια η ζωή.
 Η ζωή συμβαίνει με εκατομμύρια τρόπους και αντανακλάται σε εκατομμύρια πράγματα. Σε οτιδήποτε αντανακλάται, αυτό παίρνει ζωή. Όταν ένα αντικείμενο στο οποίο αντανακλάται η ζωή, χάνει την ικανότητά του να διατηρεί την αντανάκλαση, η ζωή εκτρέπεται και αυτό το αντικείμενο θεωρείται νεκρό.
 Όταν η ζωή ρέει προς τα αντικείμενα και γίνεται χρήση του αντικείμενου αυτού πάνω στο οποίο αντανακλάται, αυτό είναι η επιθυμία. Η επιθυμία μειώνει τη συχνότητα και τη δύναμη της ζωής. Όταν η ζωή αγαλιάζει με τη δική της παρουσία, τότε αυξάνει την ωριμότητα και τη νοημοσύνη της, όταν η ζωή χαίρεται τον εαυτό της, αυτό είναι η φώτιση. Στον Κόσμο, το σώμα και το μοντέλο του σώματός σας, κατασκευασμένα από οποιοδήποτε υλικό, αυτά τα δύο είναι το ένα και το αυτό, η ίδια ζωή που αντανακλάται πάνω στο σώμα σας αρχίζει να αντικατοπτρίζεται ακόμη και πάνω στο μοντέλο που κατασκευάστηκε σαν το σώμα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι θεότητες ζωντανεύουν, επειδή η ενέργεια που αντανακλάται μέσα από τα σώματα εκείνων των θεών και των devatas, αρχίζει να αντανακλάται ακόμη και μέσα από τα μοντέλα, τα είδωλα, τις θεότητες που έγιναν σαν αυτές.
 Η καθαρή πηγή της ζωής αποφασίζει συνεχώς να βιώσει την παρουσία της με μια βαθιά χαρά και αγάπη και ζωή πάνω απ 'όλα, ως βασική αλήθεια της ίδιας της ύπαρξης. Η ζωή δεν έχει θάνατο, μόνο επεκτείνεται, επεκτείνεται στην αιωνιότητα. Η επέκταση χωρίς κανένα τέλος, είναι ζωή. Η ζωή που δονείται με την υψηλότερη δυνατή συχνότητα στο σώμα σας, ονομάζεται κουνταλίνι, όταν βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο στο σώμα σας, ονομάζεται θάνατος. Εφόσον η έμφυτη ποιότητα της ζωής είναι η συνεχόμενη επέκταση, τα όντα δεν χρειάζεται να έχουν φόβο, συμπεριλαμβανομένου του φόβου του θανάτου. Όλοι οι φόβοι είναι απατηλοί, καθώς η εγγενής ποιότητα της ζωής είναι μόνο επέκταση. Κάθε άνθρωπος απλά χρειάζεται να καταλάβει τη μέθοδο ή τη διαδρομή ή τη ροή της επέκτασης. Κάθε εμπειρία, μόνο προσθέτει στην ύπαρξη και την επέκτασή σας.
 Όταν η ζωή αντανακλάται σε κάτι - που αρχίζει επίσης να ακτινοβολεί τις ιδιότητες της ζωής, ονομάζεται σώμα. Όταν η ζωή αντανακλάται σε κάτι και δεν ακτινοβολεί καθόλου τις ιδιότητες της ζωής, ονομάζεται αντικείμενο. Αντανακλώντας στο σώμα που ακτινοβολεί τις ιδιότητες της ζωής αυτό είναι ζωή. Αντανακλώντας στα αντικείμενα που δεν ακτινοβολούν τις ποιότητες της ζωής αυτό είναι επιθυμία. Ως μια πολύ έμφυτη φυσική τάση, η επιθυμία είναι ενάντια στη ζωή. Όταν καταλαβαίνετε τις ιδιότητες και την (πραγματική) ύπαρξη της ζωής, ούτε η επιθυμία ούτε ο φόβος, μπορούν να έχουν θέση στη ζωή σας.
 Όταν η ζωή αντανακλάται πάνω σε κάτι και αυτό αρχίζει και αντανακλά τις ποιότητες της ζωής, αυτό καλείται σώμα.
 Όλα τα όντα που από τη φύση τους κουβαλούν ένα σώμα, δεν μπορούν να προσελκύονται από τα αντικείμενα. Αν το σώμα των όντων προσελκύεται από τα αντικείμενα που δεν μπορούν να ακτινοβολούν τις ποιότητες της ζωής, κάτι είναι λάθος και η κατανόηση για τη ζωή δεν έχει συμβεί στο ζωντανό αντικείμενο, το σώμα, έτσι λοιπόν καθώς η συνεχιζόμενη επέκταση, η αιώνια επέκταση είναι η έμφυτη τάση της ζωής, δεν χρειάζεται να ενοχλείται, να φοβάται ή να συρρικνώνεται. Κάθε εμπειρία προσθέτει στη ζωή, κάθε θάνατος προστίθεται στη ζωή, όλα είναι μόνο επέκταση, αιώνια επέκταση. Η ζωή στην καθαρή πηγή της είναι επέκταση, ούτε μπορεί να μειωθεί και να φτάσει το επίπεδο της απληστίας ή της επιθυμίας, ούτε μπορεί να βιώσει τον φόβο.
Ερώτηση
Πώς μπορεί κάποιος να γνωρίζει ποια είναι η προσωπική του κλήση στη ζωή;
Απάντηση
Ξανά και ξανά παραμείνετε στην πηγή της ζωής χωρίς να εστιάζεστε στο σώμα ή να εκτρέπεστε από τα αντικείμενα και τις επιθυμίες. Η διαμονή στην καθαρή πηγή της ζωής θα σας κάνει να βιώσετε τη ζωή και θα σας  δώσει να καταλάβετε το προσωπικό κάλεσμα τη ζωή σας.
Ερώτηση
Συμβαίνει σε μια ζωή ο αναζητητής να συναντά πολλούς Δασκάλους μέχρι την απελευθέρωση του ή χρειάζονται πολλές ζωές με τον ίδιο Δάσκαλο; 
Απάντηση
Μέχρι να φτάσετε στο guru σας που κρατάει το κλειδί για την απελευθέρωσή σας, που θα σας απελευθερώσει, συναντάτε πολλούς δασκάλους σε μια ζωή. Μόλις συναντήσετε το sadguru σας, ακόμα και αν πάρετε πολλές ζωές για να γίνετε φωτισμένοι, θα είναι ο ίδιος Δάσκαλος που έρχεται στη ζωή σας ξανά και ξανά. Μέχρι να συναντήσετε τον sadguru, τον δικός σας Δάσκαλο, θα συναντάτε πολλούς δασκάλους στη ζωή. Μόλις συναντήσετε το δικό σας Δάσκαλο, θα είναι ο ίδιος, ακόμα κι αν λάβετε πολλές ζωές τόσες, όσες για να επιτευχθεί ο Διαφωτισμός σας.
Ερώτηση
Σας παρακαλώ μπορείτε να πείτε, πώς πρέπει να ζει ένας άνθρωπος τη ζωή του;
Απάντηση
Ο άνθρωπος πρέπει να θυμάται, το σώμα και το μυαλό πρέπει να θυμάται και ότι μεταφέρει ένα σώμα και να αναγνωρίζει τον εαυτό του, ότι αυτός ή αυτή, είναι μόνο η αντανάκλαση που εκπέμπει μερικές, ορισμένες από τις ποιότητες της ζωής. Δεν είναι η καθαρή πηγή της ζωής. Το να επιστρέψει κάποιος στην καθαρή πηγή της ζωής και να βιώσει την καθαρή πηγή της ζωής όπως είναι, αυτός είναι ο σκοπός της ζωής. Οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν τα πάντα για να βιώσουν την Πηγή της ζωής ακριβώς όπως είναι, στη ζωή τους πρώτα. Η πρώτη προτεραιότητα κάθε όντος πρέπει να βιώνει την Πηγή όπως είναι. Μόλις βιώσετε την Πηγή όπως είναι, η ίδια η ζωή σας καθοδηγεί να ζήσετε και να ακτινοβολείτε ζωή.
Ερώτηση
Πώς μπορούμε να φτάσουμε την επιτυχία στη ζωή μας χωρίς να έχουμε πόρους; Για παράδειγμα, η υλική ζωή είναι πολύ σκληρή εδώ στο Νεπάλ και θέλω να ζήσω και να βιώσω την υλική ζωή στη Δύση. Θέλω να πάω εκεί, αλλά δεν έχω πόρους για να πάω εκεί.
Απάντηση
Η Πηγή της ζωής είναι η τελική επίτευξη. Εάν μπορείτε ξανά και ξανά να παραμένετε μέσα σε αυτή, η Πηγή ακτινοβολεί έντονα στο σώμα, το σώμα ακτινοβολεί πολλές από τις ποιότητες της πηγής. Όταν το σώμα σας ακτινοβολεί πολλές από τις ιδιότητες της πηγής, οτιδήποτε θεωρείτε ως υλικά αντικείμενα και ανεξάρτητα από το που η συγκέντρωσή σας πέσει και η επιθυμία σας ανυψωθεί, αυτόματα προσελκύονται από εσάς και το σώμα σας. Η ζωή γίνεται αυτό που αποκαλείτε 'πλούσια', έτσι όπως περιγράφεται στον κόσμο σας. Αλλά στον Κόσμο, στην Ύπαρξη, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, πλούτος ή φτώχεια. Υπάρχει μόνο η δυνατότητα της διατήρησης της παραμονής στην καθαρή πηγή της ζωής χωρίς να υπάρχει αυτή η τόσο μεγάλη συγκέντρωση ή επιθυμία στο σώμα ή σε άλλα αντικείμενα. Το να συγκεντρώνεστε στο σώμα σας ή το να ρίχνετε την προσοχή σας στα αντικείμενα των επιθυμιών, αυτά είναι το ίδιο και το αυτό, σύμφωνα με τα ακασικά αρχεία. Λόγω του ότι το σώμα σας ακτινοβολεί κάποιες ποιότητες της ζωής, υπάρχει μια πιθανότητα κάποιος να μπορεί να κοιτάξει πίσω στην πηγή της ζωής, να θυμηθεί και να επιτύχει τη φώτιση. Αλλά όταν συγκεντρώνεστε στα αντικείμενα με τη μορφή επιθυμιών, δεν προσπαθείτε ούτε καν να κοιτάξετε πίσω στην πηγή και να ζήσετε τη φώτιση, την ίδια τη ζωή. Επομένως, ούτε τα υπάρχοντα, ούτε ο πλούτος, ούτε η φτώχεια αναγνωρίζονται από τα ακασικά αρχεία και τον κοσμικό νόμο. Η κατοχή, ο πλούτος, η αφθονία, η φτώχεια, όλα είναι δικαίου της χώρας (όλα είναι του κόσμου τούτου). Δεν έχουν καμία σχέση με τον κοσμικό νόμο.
Ερώτηση
Εάν οι πλανητικές θέσεις επηρεάζουν τη ζωή μας, το μυαλό μας, τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας, είναι δυνατόν να επιλέξουμε το πεπρωμένο μας;
Απάντηση
Όταν κατοικοεδρεύετε στην πηγή της ζωής (όταν διαλογίζεστε), όταν είστε συγκεντρωμένοι στην πηγή της ζωής ξανά και ξανά, γίνεστε το κέντρο του Κόσμου. Οι πλανήτες κινούνται γύρω σας όπως θέλετε, ως 'υπάλληλοί' σας. Οι πλανητικές θέσεις αλλάζουν υπέρ του όντος που κάνει τάπας (καθαρισμούς μέσω πειθαρχίας) και το οποίο πηγαίνει προς την πηγή. Ακόμα και αυτό που άλλοι μπορεί να θεωρούν κακό μετατρέπεται σε καλό, μόνο όταν χαλαρώνετε στην πηγή της ζωής (όταν διαλογίζεστε). Ο Καλαμπάϊραβα θέλει να αποκαλύψει αυτήν την αλήθεια.
 Ακόμη και αυτό το σώμα, το οποίο χρησιμοποιεί ο Kalabhairava, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι περνά από βάσανα και διάφορες δυσκολίες λόγω των πλανητικών θέσεων. Καταλάβετε, όταν οι πλανητικές θέσεις είναι ευνοϊκές για κάποιο σώμα, τότε υπάρχει ευλογία και γενικότερα μιλώντας, οι άνθρωποι βιώνουν τη μεγάλη αλήθεια της προστασίας (ishta paripaalana). Με τον ίδιο τρόπο όταν οι πλανητικές θέσεις δεν είναι ευνοϊκές, υπάρχει αδυναμία ή σκληρός έλεγχος, όμως η Πηγή του σώματος αυτού δεν αισθάνεται ποτέ ότι υπάρχει κάτι δυσοίωνο ή ότι κάτι είναι λάθος, μόνο η αλήθεια του dushta nigraha (του σκληρού ελέγχου) που αποδεικνύεται σε εκείνες τις στιγμές, για παράδειγμα όταν άνθρωποι έρχονται και προσπαθούν να καταστρέψουν αλλά καταστρέφονται.
 Έτσι αυτή η πηγή που κατοικεί σε αυτό το σώμα, δεν έχει ούτε καλό ούτε κακό. Όταν οι άνθρωποι έρχονται και κάνουν το καλό, αποκτούν τη συχνότητα της διαφώτισης και ανυψώνουν τους εαυτούς τους στο καλό. Όταν έρχονται και κάνουν κακό, εκτρέπονται και απομακρύνονται από τη φώτιση. Αλλά η πηγή από την οποία προέρχονται δεν βιώνει κάτι καλό ή κακό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αποδεικνύεται η αλήθεια της ishta paripaalana, σε ορισμένες περιπτώσεις, αποδεικνύεται η αλήθεια του dushta nigraha. Ο θεατής σκέφτεται ότι ο χρόνος ishta paripaalana είναι ένας καλός χρόνος για αυτό το σώμα και ο χρόνος dushta nigraha ως κακή στιγμή για αυτό το σώμα. Για την πηγή, τίποτα δεν είναι ως καλός χρόνος και τίποτα δεν είναι ως κακός χρόνος, απλά το σώμα ρέει με την πηγή, μέσα στην πηγή και απολαμβάνει την κατοικία στη ζωή. Η διαμονή μέσα στην πηγή, δεν επηρεάζεται αρνητικά από τους πλανήτες.