ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - ΖΩΗ Β

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΑΚΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ - ΖΩΗ Μέρος Β

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος σκέψης για την προσέγγιση της ζωής.
Απάντηση
Το να μην έχετε καμία αλλοίωση ή ψευδαίσθηση ή αίσθηση αυτοπροσδιορισμού με κάτι, αυτή είναι η σωστή νοοτροπία. Ακόμα κι αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και να κατέχετε αντικείμενα, τόπους, θέσεις, πράγματα, μην τα λαχταράτε, ούτε να τρέχετε πίσω από αυτά, ας εκτελείτε απλώς τις σωματικές και ψυχικές ενέργειες που είναι απαραίτητες για να είναι στη ζωή σας, χωρίς να έχετε σφοδρή επιθυμία για αυτά, αυτό είναι το κάρμα γιόγκα (η σωστή δουλειά που όταν γίνεται καλά είναι μια μορφή προσευχής). Αυτή είναι η σωστή νοητική διάταξη που θα πρέπει να έχετε στη ζωή σας. Ο Mahadeva συνιστά να αποσυνδέεστε από την καθημερινότητα, έτσι ώστε να εξασκηθείτε βαθιά μέχρι να ξυπνήσετε τη βιο-νοημοσύνη σας και στη συνέχεια να εισέρχεστε και πάλι στη πρακτική ζωή, αυτό είναι το καλύτερο για κάθε άτομο. Μην περιμένετε τίποτε από τη ζωή γιατί η ίδια η ζωή είναι ένα καθαρό δώρο.
σύμπαν-ζωή
 Μειώστε τους αγχώδεις προγραμματισμούς-σχεδιασμούς του μυαλού σας και αντί αυτού προτιμήστε τον προγραμματισμό με βάση τη μικροδιαχείριση. Οι προγραμματισμοί του μυαλού σας με άγχος είναι στεναχώρια, ανησυχία. Οι προγραμματισμοί με βάση τη μικροδιαχείριση θα δημιουργήσουν θαυμασμό στη ζωή σας. Ο προγραμματισμός είναι μια έμφυτη φυσική έκφραση της ζωής, αλλά δεν προσθέτει ανησυχία ή άγχος, δεν έχει τέτοιο αποτέλεσμα, μόνο τη δυνατότητα της μικροδιαχείρισης έχει ως αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος προσέγγισης της ζωής. Ζήστε τη ζωή με τη δυνατότητα της μικροδιαχείρισης. Η καρδιά σας θα συνειδητοποιήσει τα ανεξήγητα γεγονότα της ζωής. Ακόμη και με όλες τις δυνατότητες της μικροδιαχείρισής σας, δεν θα μπορείτε να χειριστείτε τη ζωή όπως θέλετε. Μέχρι να κάνετε τη μικροδιαχείριση, η καρδιά σας δεν θα μπορέσει να συνειδητοποιήσει ότι η ζωή δεν μπορεί να χειραγωγηθεί. Μόνο με τη μικροδιαχείριση η αντίληψη θα προσγειωθεί στην καρδιά σας - «ότι η ζωή δεν μπορεί να χειραγωγηθεί». Η συνειδητοποίηση ότι η «ζωή δεν μπορεί να χειραγωγηθεί» θα φέρει τεράστιο σεβασμό στα ανεξήγητα γεγονότα της ζωής. Έχοντας ευλάβεια στα ανεξήγητα γεγονότα της ζωής, θα έχετε την τάση να βλέπετε τη ζωή σαν ένα θαύμα και όποιο ον βλέπει τη ζωή ως θαύμα, είναι άγιο, είναι siddha purusha.
 Κανένα ον δεν έχει ασυνήθιστες δυνάμεις στον πλανήτη γη. Όλα τα όντα είναι προικισμένα με ίδιες δυνάμεις. Τα όντα που βλέπουν τη ζωή ως ατύχημα, ως κάτι συμπτωματικό και κάθε φορά που ένα ανεξήγητο γεγονός συμβαίνει στη ζωή υποφέρουν και αισθάνονται ότι είναι ένα ατύχημα έχουν το χαρακτήρα του δαιμονικού. Όποτε ένα ανεξήγητο γεγονός συμβαίνει στη ζωή τους και το δέχονται ή προσπαθούν να το ανεχθούν καλούνται άνθρωποι. Κάθε φορά που ένα ανεξήγητο γεγονός συμβαίνει στη ζωή και το βλέπουν ως θαύμα, τότε ονομάζονται Σίντι, σοφοί,  τέλειοι. Η δυνατότητα να εξετάζουμε τα ανεξήγητα γεγονότα και αυθόρμητα να τα βλέπουμε ως ευλογία είναι η ψυχική κατάσταση ενός Σίντι. Ο Mahadeva διατάσσει όλους τους ανθρώπους να διδάσκονται αυτή την επιστήμη της ύπαρξης siddha purusha. Η επιστήμη είναι άμεση και απλή. Μάθετε τα πνευματικά ιερά μυστικά και τις αλήθειες που σας κάνουν να ζήσετε και να αντιληφθείτε κάθε ανεξήγητο γεγονός στη ζωή σας αυθόρμητα, ως θαύμα.
 Όταν αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τη ζωή ως ένα μεγάλο θαύμα, θα κατανοήσετε ξαφνικά ότι όλα αυτά τα ανεξήγητα γεγονότα, έχουν γίνει για να αποτελέσουν μέρος της ενέργειας της προετοιμασίας, του προγραμματισμού σας και της εξέλιξής σας. Όταν αυτά τα ανεξήγητα γεγονότα συμβαίνουν, αν τα αντιλαμβάνεστε ως θαύμα ή ευλογία από την ανάλυση και στη συνέχεια την κατανόηση, είστε Jnana γιόγκι (έχετε κατακτήσει το μονοπάτι της γνώσης του εαυτού), αν τα αντιλαμβάνεστε ως ευλογία άμεσα χωρίς καν ανάλυση, είστε ένα siddha purusha. Όλο και περισσότερο θα αντιλαμβάνεστε όλα τα ανεξήγητα γεγονότα ως ευλογία και θαύμα στη ζωή σας, θα καταλαβαίνετε την επιστήμη που κάνει τα ανεξήγητα γεγονότα ή θαύματα να είναι δυνατόν να συμβούν στη ζωή σας και να έρχονται ως ευλογία. Αυτές οι επιστήμες της δημιουργίας ανεξήγητων γεγονότων, τα οποία είναι θαύματα και ευοίωνες καταστάσεις, το να κάνουν να συμβαίνουν στη ζωή σας αυθόρμητα, να τα προσελκύουν αυθόρμητα και να ξεκινούν να εκφράζονται μέσα σας, οι δυνάμεις αυτές ονομάζονται siddhis.
Ερώτηση
Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να περιμένουμε από τη ζωή, αφού οι προσδοκίες μας καθορίζουν πώς αξιολογούμε ή εκτιμούμε τη ζωή μας;
Απάντηση
Ο Μαχαντέβα, μόλις απάντησε σε αυτό.
Ερώτηση
Όλοι έχουμε εμπειρίες σχετικά με διάφορους αγώνες της ζωής, όπως ασθένειες, σχέσεις, χρήματα και ερωτηματικά σχετικά με το νόημα της ζωής. Η ζωή μπορεί είναι βαριά, ένας καθημερινός αγώνας επιβίωσης. Με τον Γκουρού, καθώς μας βγάζει από αυτή την αυταπάτη, σχηματίζεται ένα κενό ανάμεσα σε εκείνους που εξακολουθούν να χάνονται βαθιά στον αγώνα και σε εκείνους για τους οποίους ο αγώνας, αυτή η πάλη γίνεται ολοένα και λιγότερη. Εμφανίζεται μια αίσθηση της μη φροντίδας ή της μη επιθυμίας για συμμετοχή σε οποιονδήποτε αγώνα. Παρακαλούμε μιλήστε για αυτή την πτυχή της ζωής, απευθυνθείτε για εκείνους που είναι ακόμα βαθιά στον αγώνα της επιβίωσης και για εκείνους που βγαίνουν από αυτόν και βιώνουν αυτή την απόσταση. Σας ευχαριστούμε για αυτό το πολύτιμο δώρο που μοιράζεστε μαζί μας.
Απάντηση
Είτε παλεύετε για να επιβιώσετε, είτε βιώνετε αυτό το κενό και στις δυο περιπτώσεις η ζωή, συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο και στους δυο. Όμως η συχνότητα της αντίληψης σας και ο τρόπος που σχετίζεστε με τη ζωή είναι διαφορετικός. Αυτό όμως είναι μια πολύ σημαντική διαφορά.
 Η συχνότητα της αντίληψης και ο τρόπος που σχετίζεστε με τη ζωή αποφασίζει για την διάθεση και κατ επέκταση για όλα τα μεταγενέστερα γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτή. Ο Mahadeva συνιστά να κοιτάξει κανείς τη ζωή, ακόμα και αυτό που καλείτε ως αγώνα για επιβίωση, σαν (ως) μικρά μικρά κομμάτια. Αντί να κοιτάτε σε ότι εσείς αποκαλείτε ως αγώνες επιβίωσης, όλους αυτούς τους αποκαλούμενους αγώνες, ως μια συλλογική συνωμοσία που έχει γίνει από μια ζωή, δείτε τα όλα αυτά ως ατομικά γεγονότα της ζωής. Τα ανθρώπινα όντα υποφέρουν όταν σκέφτονται ότι όλα τα βάσανα που τους δίδονται προέρχονται από μια ανώτερη πηγή που συντονίζει τα πάντα και τους επιτίθεται ταυτόχρονα με μια καλά και έξυπνα σχεδιασμένη συνωμοσία.
 Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν, ο Mahadeva, η πηγή της ζωής, είναι η Συμπόνια. Μόνο οι ευλογίες σχεδιάζονται και 'λούζουν' τον κάθε έναν από σας, μέσα από ένα σαφές ευφυές σχέδιο, ποτέ οι αγώνες. Όλοι οι αγώνες είναι απλώς ατομικά περιστατικά που συμβαίνουν ως ατυχήματα. Αλλά το μυαλό σας αντιλαμβάνεται όλα αυτά τα ατυχήματα ως συλλογική και προγραμματισμένη συνωμοσία εναντίον σας, ως ένα σαφές σχέδιο επίθεσης από πολλαπλές γωνίες, σε πολλαπλά επίπεδα και μέσω πολλαπλών τρόπων. Αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετο. Μόνο για να ευλογηθείτε, να ευλογηθούν όλα τα όντα, γίνεται αυτό το τόσο μεγάλο μέρος του σχεδιασμού, 'ντους' από όλες τις πλευρές, μέσω όλων των γωνιών, με όλους τους δυνατούς τρόπους, γίνεται και εκτελείται. Όλα τα δεινά είναι μόνο ανεξάρτητα ατυχήματα. Όλα τα ανθρώπινα όντα θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι ο Mahadeva βιώνει μια βαθιά εκπλήρωση όταν κάθε άνθρωπος βιώνει την εκπλήρωση του. Έτσι ο Κόσμος είναι το συνεχές σχέδιο για  ευλογίες. Δεν είναι ένα μεγάλο σχέδιο για να προκαλέσει ταλαιπωρία ή αγώνα. Τα βάσανα ή οι αγώνες είναι ανεξάρτητα, ανοργάνωτα, ατομικά ατυχήματα. Αλλά οι ευλογίες οργανώνονται και προγραμματίζονται με ευφυή τρόπο. Όλα τα ανθρώπινα όντα πρέπει να συνειδητοποιήσουν αυτή την αλήθεια.
Ερώτηση
Πώς ο κοσμικός νόμος καθοδηγεί και διακρίνει τις dharmic (η τάξη που καθιστά δυνατή τη ζωή και το σύμπαν, το καθήκον, ο σωστός τρόπος ζωής) και adharmic ενέργειες, επειδή στην καθημερινή μας ζωή μερικές από τις ενέργειές μας γίνονται αισθητές από εμάς ως dharmic και οι ίδιες ενέργειες γίνονται αισθητές από τους άλλους ως adharmic.
Απάντηση
Οποιαδήποτε σκέψη, λέξη ή ενέργεια που αυξάνει τη συνείδησή σας στο ανώτερο επίπεδο, το οποίο φυσικά θα αυξήσει και την συνείδηση ​​των άλλων, προς το ανώτερο επίπεδο, είναι το ντάρμα. Οποιαδήποτε λέξη, σκέψη ή δράση που κατεβάζει εσάς και τους άλλους στη χαμηλότερη βαθμίδα συνείδησης είναι adharma. Στο επίπεδο της συνείδησης, οτιδήποτε συμβαίνει σε σας, αύξηση ή μείωση, με τον ίδιο τρόπο επιδρά και στους άλλους επίσης. Ο Μαχαντέβα σας ευλογεί με όλες τις μεθόδους του πως να βιώνετε διαρκώς το ντάρμα, να διακρίνετε και να κατανοείτε τη διάφορα ανάμεσα στο ντάρμα και το άνταρμα. Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει ξανά και ξανά να διαβάζουν ή να ακούν αυτές τις Ακασικές Αναγνώσεις πάνω στα μεγάλα ιερά μυστικά της ζωής. Αυτές οι Ακασικές Αναγνώσεις όταν ακούγονται ξανά και ξανά, γίνονται βιο-μνήμη και αυτομάτως θα σας δώσουν την κατανόηση του dharma-adharma και την ικανότητα να προχωρήσετε προς μια όλο και πιο νταρμική ζωή.
Ερώτηση
Είναι αυτός ο μόνος σκοπός της ζωής δηλαδή να γίνει κανείς φωτισμένος;
Απάντηση
Ναι, ο ένας και μοναδικός σκοπός είναι να γίνει κάποιος φωτισμένος.
Ερώτηση
Αν ναι, ποια είναι τότε τα διαφορετικά μονοπάτια προς τον φωτισμό;
Απάντηση
Εκατομμύρια μονοπάτια. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι μόνο η απόφασή σας να γίνετε διαφωτισμένοι. Τη στιγμή που αποφασίζετε να ολοκληρώσετε την ύπαρξή σας, τότε ότι κι αν κάνετε θα είναι μια διαδρομή για φώτιση. Όλα τα πράγματα που γίνονται μετά από αυτή την ολοκληρωμένη απόφαση, είναι ο δρόμος για τον διαφωτισμό και σας οδηγεί στην διαφώτιση.
Ερώτηση
Πόσο πολύ μπορεί ένας γκουρού να βοηθήσει στην αφύπνιση;
Απάντηση
Ένας γκουρού, μπορεί απευθείας να σας αφυπνίσει, το μόνο που χρειάζεται είναι να το θέλετε και να πάρετε την απόφαση.
Ερώτηση
Αντιλαμβάνομαι ότι το ανώτατο επίτευγμα αυτής της ζωής είναι να συνειδητοποιήσει κανείς ότι είναι η Πηγή (Θεός) και να βιώσει αυτή τη συνειδητοποίηση. Για την ώρα, η ζωή μου είναι η αντίληψή μου για αυτήν (για τη ζωή). Και αυτή μου η αντίληψη  βρίσκεται υπό την επήρεια των επαναλαμβανόμενων μοτίβων μου και της βιο-μνήμης μου. Τότε τι είναι η swabhaava (η βασική ποιότητα της προσωπικότητας, στην Μπαγκάβαν Γκιτά αναφέρεται ότι το Ντάρμα είναι η κίνηση που κυβερνάται από τη Swabhaava, ο ουσιαστικός νόμος της φύσης κάποιου και αυτή η Swabhaava είναι στον πυρήνα της η αγνή ποιότητα του πνεύματος στην έμφυτη δύναμη της συνειδητής Θέλησης, και στη χαρακτηριστική δύναμη δράσης της) ενός ατόμου; Είναι βασισμένη σε guna (σε κάθε ύπαρξη σύμφωνα με την Ινδική κοσμοθεωρία υπάρχουν τριών ειδών gunas α) sattva: το καλό, το αρμονικό, το εποικοδομητικό β) rajas: το πάθος, η σύγχυση, η ένταση γ) tamas: το χαοτικό, το καταστροφικό, το σκοτεινό) ή σε dosha (τρεις ουσίες, τρεις ενέργειες, η πίτα, βάτα και κάφα);
Απάντηση
Αυτές οι μεγάλες συνειδητοποιήσεις όπως η κατανόηση ότι Θεϊκό είναι η Πηγή, δεν συμβαίνει με την επίδραση των μοτίβων και της βιο-μνήμης. Συμβαίνει μέσω της βιο-νοημοσύνης. Τα μοτίβα είναι μόνο δεσμευτικά, όπως και οι βιο-μνήμες. Μόνο η βιο-νοημοσύνη απελευθερώνει. Αυτό το συναίσθημα «θεϊκό είναι η πηγή, ζώντας το αυτό» συμβαίνει από τη βιο-νοημοσύνη όχι από τη βιο-μνήμη. Χαλαρώνοντας σε αυτήν την βιο-νοημοσύνη επανειλημμένως, επιτρέποντας στο χρόνο να δοκιμάσει την αποδοτικότητα και την ικανότητα της βιο-νοημοσύνης σας είναι σάντανα (πνευματική άσκηση) για όλους σας. Επιτρέποντας το χρόνο να δοκιμάσει την ικανότητα της βιο-νοημοσύνης σας, αυτό οδηγεί στο να γίνετε swabhaava (να φτάσετε στη βασική ποιότητα της προσωπικότητάς σας). Οι guna και doshas είναι μοτίβα και βιο-μνήμες. Αλλά αυτό το συναίσθημα «θεϊκή είναι η πηγή» δεν είναι από τα μοτίβα ή τη βιο-μνήμη, είναι από τη βιο-νοημοσύνη που συμβαίνει επειδή αυτά ακριβώς τα μοτίβα και οι βιο-μνήμες σπάζουν και μειώνονται.
Ερώτηση
Πώς σχετίζεται η swabhaava με τη ζωή;
Απάντηση
Σχετίζεται με την εμπειρία της συχνότητας της ζωής που επιτρέπεις μέσα από το νευρικό σου σύστημα. Επιτρέποντας την όλο και υψηλότερη συχνότητα της ζωής συνεχώς, μέρα με τη μέρα, μέσα από το νευρικό σας σύστημα αυτό σημαίνει πνευματική ζωή και πνευματική ανάπτυξη.
Ερώτηση
Είναι η swabhava ενός ατόμου υπεύθυνη για τη συσσώρευση ενός συγκεκριμένου τύπου βιο-μνήμων και μοτίβων;
Απάντηση
Η Swabhaava σπάει μόνο τις βιο μνήμες και τα μοτίβα και ξυπνά τη βιο νοημοσύνη.
Ερώτηση
Μπορούν όλες οι βιο-αναμνήσεις να διαγραφούν μέσω ενός γκουρού; Υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι αρκετά τυχεροί για να έχουν μια τέτοια αποκάλυψη; Είναι δυνατόν να εργαστούν για τις βαθύτερες βιο-μνήμες τους, συσσωρευμένες μέσω προηγούμενων ζωών, χωρίς εξωτερική βοήθεια;
Απάντηση
Όποιος αισθάνεται το φορτίο βιο-αναμνήσεων και μοτίβων, υποφέρει, βασανίζεται από την άγνοια, θα πρέπει να μετακινηθεί στην υψηλότερη ζώνη της ζωής, ο Mahadeva τους καθοδηγεί με πολλούς τρόπους. Φυσικά ο γκουρού συμβαίνει στη ζωή τους, ίσως έχοντας φυσικό σώμα ή κάποια στιγμή μέσα από τα όνειρά τους, κάποια στιγμή μόνο μέσα από μια θεότητα, αλλά με κάποιο τρόπο ο Mahadeva τους καθοδηγεί και τους κάνει να έχουν βιώματα της βιο-νοημοσύνης.
Ερώτηση
Η ζωή είναι όμορφη όταν τα ζευγάρια ζουν με επίκεντρο το Θείο ή τον γκουρού. Τι θα κάνει ένας ιδιώτης εάν ο εταίρος δεν προσελκύεται στο να υψώσει τη συνείδησή του;
Απάντηση
Η πνευματική διαφώτιση και ανάπτυξη του ατόμου πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα.