ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - ΘΑΝΑΤΟΣ Β

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΑΚΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ - ΘΑΝΑΤΟΣ Β

 Ο θάνατος δεν είναι το τέλος της ύπαρξης. Εξάλλου υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Είναι ας πούμε, μια κλιματική αλλαγή στο σώμα και στο μυαλό σας. Όταν για παράδειγμα συμβαίνουν πολλοί θάνατοι του μυαλού στο ίδιο σώμα, τότε έχουμε μια πνευματική εξέλιξη. Αν πολλά σώματα πεθάνουν στο ίδιο μυαλό, τότε είναι μια ασυνείδητη πνευματική τελική αποτίμηση. Αν  πολλοί θάνατοι λαμβάνουν χώρα στο ίδιο σώμα, τότε αναπτύσσεστε πνευματικά, εξελίσσεστε. Αν πολλά σώματα πεθάνουν στο ίδιο μυαλό, πνευματικά υποβιβάζεστε και καταστρέφετε τον εαυτό σας. Πάλι και πάλι και πάλι σώματα πεθαίνουν, μυαλά πεθαίνουν. Ευλογημένοι είναι εκείνοι στους οποίους συμβαίνουν πολλοί θάνατοι του μυαλού μυαλά σε ένα σώμα. Συνεχόμενα επιτρέψτε το μυαλό σας να πεθαίνει. Αφήστε το μυαλό σας, ακόμα και όταν νομίζετε ότι βρισκόσαστε σε μια ικανοποιητική κατάσταση, επιτρέψτε να πεθάνει, επιτρέψτε το για να συμβεί η μεταμόρφωση. Το να επιτρέπετε στο μυαλό να πεθάνει κάθε φορά στο ίδιο το σώμα σας, αυτό οδηγεί στην υψηλότερη απελευθέρωση και σε γιορτή.
kalabairava
 Η ιδέα του χρήματος, της κατοχής, της ιδιοκτησίας, είναι οι παράπλευρες απώλειες, είναι η παρενέργεια της αδυναμίας αποδοχής του θανάτου του σώματος. Η ιδέα και η αίσθηση ότι το παιδί σας είναι μια επέκταση του σώματός σας είναι επίσης η παρενέργεια της αδυναμίας να παραδεχτείτε της εξάλειψη του σώματος. Όταν είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε το γεγονός της εξάλειψης του σώματος, το κομμάτι σας που δεν πεθαίνει, περνάει από ένα ισχυρό μετασχηματισμό και απελευθερώνει τον εαυτό του από το συστατικό σας που πεθαίνει, το οποίο είναι το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνει να βρίσκεται σε έναν χώρο όπου δεν υπάρχει εξαφάνιση, όπου δεν υπάρχει θάνατος.
 Ο θάνατος είναι ο πιο ισχυρός μηχανισμός στη φύση, είτε για να αφυπνιστεί κανείς, είτε για να αφήσετε τον εαυτό σας να βυθιστεί σε μια όλο και βαθύτερη απώλεια συνείδησης. Κάθε μέρα όταν κοιμάστε αυτό είναι ίσο με τον θάνατο και όταν ξυπνάτε αυτό είναι ίσο με τη γέννηση. Από τον βαθύ ύπνο εάν περάσετε στην κατάσταση του ονείρου, αυτό ισούται με μια μη συνειδητή γέννηση. Από τον βαθύ ύπνο εάν περάσετε κατευθείαν στην ξυπνητή κατάσταση, αυτό είναι μια ενσυνείδητη γέννηση. Κάθε μέρα μετατοπίζεστε από την ζωή στον θάνατο, το πως συμπεριφέρεστε με αυτή τη γέννηση και τον θάνατο που συμβαίνει καθημερινά θα αποφασίσει του πως θα συμπεριφερθείτε με τη γέννηση και τον θάνατο που πρόκειται να συμβεί με το σώμα σας, γιατί η καθημερινή γέννηση και ο θάνατος, δεν είναι τίποτα άλλο από μια απευθείας ματιά από την μακρά μεγάλη γέννηση και τον μεγάλο θάνατο, ο οποίος έχει μόνο διαφορά στον χρόνο, αλλά όχι στο χώρο ή τον τόπο. Η καθημερινή γέννηση και ο θάνατός σας και η γέννηση και ο θάνατος κάθε ζωής συμβαίνουν στην ίδια διάσταση και χώρο. Στο μόνο που διαφέρουν είναι ο χρόνος.
 Υπάρχουν ορισμένα αρχεία που δεν είναι σε θέση να αποκαλυφθούν πλήρως μόνο με τον λόγο. Ακόμη και μετά την ανάγνωση, τη φρασεολογία, τα αρχεία εξακολουθούν να έχουν κάποιο υλικό το οποίο δεν μπορεί να αποκαλυφθεί πλήρως. Αυτά τα πράγματα, αυτά τα υλικά, μπορούν να μεταδοθούν μόνο με την μύηση. Επειδή αυτά τα ακασικά αρχεία δεν μπορούν να μπουν στη σφαίρα της εκφοράς του λόγου, δεν μπορούν να μεταφραστούν σε λέξεις. Συνεχίζουν να παραμένουν ως δονήσεις.
 Όταν ο νους σας πεθαίνει στο ίδιο σώμα και γίνεται ένα νέο μυαλό, ο Κόσμος μπαίνει σε σας. Όταν το σώμα σας πεθάνει στο ίδιο μυαλό και στη συνέχεια παίρνει ένα νέο σώμα, τότε εσείς μπαίνετε στον Κόσμο. Όταν το Όλο μπαίνει σε σας είναι απελευθέρωση, όταν μπαίνετε στο Όλο είναι θάνατος. Το μέρος αισθάνεται ως μέρος, από τη στιγμή που θέλει να είναι μέρος, το μέρος θα πρέπει να κατηγορηθεί και όχι το σύνολο, επειδή το μέρος είναι εκείνο το οποίο συνεχίζει να θέλει και κρατά τη σκέψη του να είναι μέρος. Το Όλο δεν κρατιέται πάνω στη σκέψη. Παρόλο που η σκέψη συμβαίνει επίσης και στο Όλο, μόνο όταν κρατάτε τη σκέψη σας παραμένετε ως μέρος και διαχωρίζεστε από αυτό. Έτσι το αίσθημα του διαχωρισμού, ποιος το δημιούργησε, γιατί δημιουργήθηκε, δεν θα πρέπει να είναι το επίκεντρο της αγανάκτησης ή της δράσης σας. Η εστίαση θα πρέπει να παραμείνει στο άτομο που συγκρατεί το αίσθημα του διαχωρισμού, όχι ποιος το δημιούργησε, γιατί δημιουργήθηκε. Όποιος κρατάει τη σκέψη, αυτός και της δίνει ζωή, όποιος συγκρατείται πάνω σε αυτό δίνει ζωή σε αυτό επίσης. Το αίσθημα του διαχωρισμού, επειδή μόνο το μέρος κρατείται σε αυτό, άρα δίνει ζωή σε αυτό. Συνεπώς η δράση ας και η έντασή σας στο να δράσετε θα πρέπει να κατευθύνεται προς το κέντρο που κρατάει αυτό το αίσθημα, ότι δηλαδή, είστε διαχωρισμένος από το Όλο, ότι είστε κομμάτι και όχι το Όλο.
Ερώτηση
Αν κάποιος έχει πάρει μια μη συνειδητή γέννηση, πώς μπορεί να πάρει (να έχει) έναν συνειδητό θάνατο;
Απάντηση
Αυτό είναι η ζωή. Η ζωή σας δίνει την δυνατότητα να μετακινηθείτε από το ασυνείδητο στο συνειδητό και από το συνειδητό, στην υπερσυνείδηση. Αν πάρετε μη συνειδητή γέννηση μπορείτε να προχωρήσετε σε συνειδητό θάνατο. Εάν έχετε επιλέξει μια συνειδητή γέννηση, μπορείτε να προχωρήσετε στον υπερσυνείδητο θάνατο που είναι η ίδια η φώτιση και ακόμα και αν έχετε επιλέξει μια ασυνείδητη γέννηση, μπορείτε επίσης να πηδήξετε απευθείας στο υπερσυνείδητο θάνατο, όπως και με τον ίδιο τρόπο, ακόμα κι αν έχετε επιλέξει μια συνειδητή γέννηση, μπορείτε να πάτε πίσω στον Ασυνείδητο θάνατο αν το έχετε αποφασίσει έντονα.
swamiji
 Συνήθως ένα ον που έχει επιλέξει μια συνειδητή γέννηση δεν θέλει να μπει μέσα (να γεννηθεί πάλι), ούτε θα εισέλθει στο ασυνείδητο. Αλλά η ζωή σας δίνει τη δυνατότητα όλων των περιπτώσεων. Όλες οι δυνατότητες παρέχονται σε εσάς. Γι αυτό καταλάβετε ότι υπάρχει η Πιθανότητα στη ζωή, γι' αυτό λέγεται ζωή. Κάθε φορά που ζείτε, η δυνατότητα για όλες τις διαστάσεις είναι ανοικτή σε σας, διαθέσιμη σε σας και σας περιμένει. Η ζωή σας δίνει τη δυνατότητα να μετακινηθείτε από την ασυνειδησία στη συνείδηση ​​και από τη συνείδηση ​​στην υπερσυνείδηση.
Ερώτηση
Έχετε ήδη μιλήσει για την αυτοκτονία. Ορισμένες χώρες επιτρέπουν σε ασθενείς που υποφέρουν από ανίατη ασθένεια ή ασθένεια σε τελικό στάδιο να ασκούν θα λέγαμε "υποβοηθούμενο θάνατο", ο οποίος γίνεται μάλιστα με αυστηρότητα και κάποιο πρωτόκολλο. Συνήθως η οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από τον ασθενή και παρέχεται κάποιο είδος ανώδυνου θανάτου, με ένεση σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις οδηγίες του ασθενούς. Μπορείτε να σχολιάσετε αυτό το θέμα;
Απάντηση
Ο Κόσμος δεν συμφωνεί με τις λεγόμενες δολοφονίες του ελέους. Όλο αυτό θεωρείται είτε ως αυτοκτονία είτε ως δολοφονία. Εάν ο ασθενής θέλει να πεθάνει τότε σύμφωνα με τον Κόσμο αυτό θα θεωρηθεί ως αυτοκτονία, αν αντίστοιχα ο ασθενής δεν συμφωνεί ή δεν μπορεί να λάβει μια τέτοια απόφαση λόγο της κατάστασης του, τότε θα θεωρηθεί ως δολοφονία και όλοι οι άνθρωποι που βοηθούν και κάνουν αυτό να συμβαίνει θα αντιμετωπίζονται ως δολοφόνοι σύμφωνα με τον κοσμικό νόμο.
Ερώτηση
Γιατί υπάρχει τόσος μεγάλος φόβο για τον θάνατο; Πώς προέκυψαν οι (ανθρώπινες) σχέσεις να είναι ένα σημαντικό πράγμα στη ζωή μας;
Απάντηση
Οτιδήποτε δεν καταλαβαίνετε, δεν θέλετε να καταλάβετε ή δεν έχετε την εγκεφαλική ικανότητα να το καταλάβετε, το περικυκλώνει ο φόβος. Το άγνωστο πάντα φοβίζει κάθε ζωντανό ον. Τώρα καταλάβετε, ο ίδιος ο Μαχαντέβα, η πηγή της δημιουργίας, της ύπαρξης, της αιωνιότητας, αποκαλύπτει αυτές τις πολύ σημαντικές αλήθειες. Πάλι και πάλι, ακούστε αυτές τις αλήθειες. Αυτό θα σας απελευθερώσει από τον φόβο. Όταν η γνώση σας βασίζεται σε αυτές τις μεγάλες αλήθειες, σε αυτά τα κοσμικά μυστικά, θα είστε απαλλαγμένοι από τον φόβο. Ο φόβος δεν είναι παρά η προβολή μιας αρνητικότητας για μια μελλοντική δυνατότητα. Δεν είναι απαραίτητο να σχεδιάζετε συνεχώς αρνητικά ή θετικά για μια μελλοντική δυνατότητα. Απλώς βλέπουμε τη μελλοντική δυνατότητα χωρίς να προβάλλουμε αρνητικότητα ή θετική στάση σε αυτήν. Έτσι, ο φόβος μπαίνει στο σύστημά σας μόνο όταν προβάλλετε τον φόβο σας, την αρνητικότητά σας, πάνω στις μελλοντικές δυνατότητες. Η αρνητικότητα, οι αρνητικές ιδέες, δεν χρειάζεται να προβάλλονται στην μελλοντική δυνατότητα.
 Οι σχέσεις σας δίνουν την αίσθηση ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή, γιατί μέσα από κάθε σχέση προσπαθείτε να επεκτείνετε τη ζωή σας. Ενώ ζείτε, οτιδήποτε το σώμα και το μυαλό σας δεν μπορούν, δεν είναι ικανά να κάνουν για τα ενδιαφέροντά σας και την ευχαρίστησή σας, προσπαθείτε να τα εκπληρώσετε μέσα από τα σώματα και τα μυαλά των σχέσεών σας και με τον ίδιο τρόπο, ό, τι δεν μπορούν να εκπληρώσουν μέσω του σώματός τους και του μυαλού τους, προσπαθούν να εκπληρώσουν μέσω του σώματός σας και του μυαλού σας. Έτσι, αμοιβαία συμβάλλοντας στην εκπλήρωση των ενδιαφερόντων ο ένας με τον άλλο μέσω του σώματος και του μυαλού ο ένας του άλλου αυτό είναι οι σχέσεις. Εάν και οι δύο καταλαβαίνετε τα ενδιαφέροντα για την εξέλιξη ενός του άλλου και είστε έτοιμοι να υποστηρίξετε ο ένας την εκπλήρωση του άλλου, αυτό καλείται επιτυχημένη σχέση και έτσι έρχεται η αγάπη, η συμπόνια και η πνευματική ανάπτυξη. Αλλά αν και οι δύο δεν κατανοούν την πραγματική ατζέντα του ζευγαριού τους, συνεχίζουν τη σχέση ίσως γιατί ένα άτομο έχει κρυφά ενδιαφέροντα, κρυμμένες ατζέντες τις οποίες δεν θέλει να αποκαλύψει στον άλλο ή που ο ίδιος δεν γνωρίζει, όταν προκύπτουν τέτοιου είδους καταστάσεις οι σχέσεις σπάνε  αλλά εξακολουθούν να υφίστανται ως σχέσεις εκμετάλλευσης.
 Αυτού του είδους οι σχέσεις οδηγούν στη χειρότερη σοβαρή αμαρτία της διατήρησης του άλλου ατόμου ως σκλάβου. Κάθε φορά που συμβαίνει η δουλεία, το σύμπαν καταδικάζει έντονα. Έτσι, δεν επιτρέπεται η δουλεία στον Κόσμο. Ο Κόσμος είναι αυστηρός κατά της δουλείας, διότι στη δουλεία, ακόμη και αν το άλλο πρόσωπο έχει το σώμα και το μυαλό του, είναι σα να έχει δολοφονηθεί, επειδή τόσο το σώμα και όσο και το μυαλό δεν του είναι χρήσιμα πια. Συνεπώς, πρέπει να ενθαρρύνονται οι σχέσεις με ανοιχτό αμοιβαίο ενδιαφέρον η οποία να υποστηρίζει και τα δύο όντα να εξελιχθούν προς την εκπλήρωση και τέλος η κατανόηση - πόσα σώματα και μυαλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκειμένου να εκπληρώσετε τα ενδιαφέροντά σας, ώστε να φτάσετε τελικά στην αλήθεια ότι τελικά τα ενδιαφέροντά σας δεν είναι αυτά που μπορούν να σας οδηγήσουν στην αφύπνισή σας. Αυτή η κατανόηση μπορεί να σας βοηθήσει να παραιτηθείτε από όλα τα ενδιαφέροντα και ακόμη και από το σώμα και το μυαλό σας και να εγκατασταθείτε μέσα σε μια ξεκούραστη συνειδητοποίηση. Έτσι αυτή η κατανόηση φυσικά θα σας οδηγήσει στην αφύπνιση.
 Η ομαλή πορεία προς αυτή την συνειδητοποίηση θα συμβεί μέσα από τις σωστές σχέσεις κατανόησης. Οι σχέσεις με τη διάθεση εκμετάλλευσης του άλλου προσώπου, με την κρυφή ατζέντα χωρίς να το αποκαλύπτετε στο άλλο πρόσωπο για το ενδιαφέρον σας ή για εσάς τους ίδιους που ίσως να μην το γνωρίζετε, θα οδηγήσει σε ολοένα και περισσότερη κατάθλιψη, υποβάθμιση και καταστροφή. Αν τέτοιες σχέσεις συνεχίσουν, θα έχουμε την παράβαση της δουλείας, αν σπάσουν, θα δώσουν μεγάλο πόνο, το βίωμα του κενού και το αισθήματα της κατάθλιψης. Αντίθετα όταν οι σχέσεις είναι αμοιβαίες, με μια βαθιά κατανόηση για τα ενδιαφέροντα και την εξέλιξη του άλλου, αυτές οι σχέσεις θα πρέπει να ενθαρρύνονται, να υποστηρίζονται και να ευλογούνται.
 Οι σχέσεις με βαθιά κατανόηση μεταξύ τους ισοδυναμούν με τη συνειδητή γέννηση. Οι σχέσεις χωρίς αμοιβαία κατανόηση, αλλά που δεν έχουν ακόμη σπάσει, ισοδυναμούν με την ασυνείδητη ζωή. Οι σχέσεις χωρίς αμοιβαία κατανόηση είναι ισοδύναμες με το θάνατο. Όλη η ασυνείδητη ζωή φοβάται το θάνατο, πάντα θα τον φοβάται και θα τελειώνει με το θάνατο. Ομοίως, όλες οι σχέσεις που δεν έχουν αμοιβαία κατανόηση θα έχουν συνεχώς φόβο να σπάσουν και όταν θα σπάσουν και θα φέρουν τεράστια ταλαιπωρία και στα δύο πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό.
Ερώτηση
Ο Σουάμιτζι είπε ότι οι ψυχές που φεύγουν, ξαναγεννιούνται πολύ σύντομα μετά το θάνατο. Πολλά μέντιουμ ή διάμεσα μπορούν να δουν ή να μιλήσουν με τον αποθανόντα πολλά χρόνια μετά το θάνατο του. Ο αποθανόντας μπορεί να δώσει πληροφορίες στους ζωντανούς τέτοιες που οι ζωντανοί δεν έχουν τρόπο για να ξέρουν ή υπάρχουν ψυχές που τις βλέπουν γενιές μετά το θάνατο αυτών των προσώπων. Μήπως η ψυχή διαχωρίζεται κατά κάποιο τρόπο, ένα μέρος της κινείται και ένα άλλο μέρος της παραμένει ως μέρος της προσωπικότητας των αποθανόντων;
Απάντηση
Μόνο οι ψυχές που δολοφονούνται ή αυτοκτονούν παραμένουν χωρίς να πάρουν άλλο σώμα μέχρι τη φυσική στιγμή του θανάτου τους. Για παράδειγμα, εάν κάποιος πρέπει να ζήσει για 60 χρόνια, αλλά αυτοκτονεί ή σκοτώνεται στην ηλικία των 20 ετών, τότε θα μείνει με το ίδιο σώμα για σαράντα χρόνια. Εκτός από αυτό, κανείς, καμία ψυχή, δεν παραμένει χωρίς να πάρει άλλο σώμα. Λόγω της βαθιάς σας φαντασίας, εσείς οι ίδιοι προβάλλετε τις ψυχές σας από τη φαντασία σας και μιλάτε σε αυτούς. Το ασυνείδητό σας, υποστηρίζει και ενεργεί, όπως αυτή η ψυχή. Είναι οι πληροφορίες από το δικό σας ασυνείδητο, όχι από αυτή την ψυχή. Αυτή η ψυχή έχει φύγει και συνεχίζει με τη ζωή της. Το τι γίνεται είναι ότι προβάλλετε αυτό που προβάλλετε από τις ασυνείδητες πληροφορίες σας, ενώσω το ασυνείδητο σας υποστηρίζει σε αυτή την προβολή και σε ολόκληρη την ανάγνωση, την ομιλία, σε όλα τα περιστατικά που σχετίζονται με αυτήν. Είναι σαν να χρησιμοποιείτε το δικό σας χέρι, να χαϊδεύετε ή να χτυπάτε τον εαυτό σας. Είναι η δική σας επέκταση.
Ερώτηση
Τι πρέπει να κάνει κανείς για να φύγει από το σώμα χωρίς πόνο αλλά με χαρούμενο τρόπο;
Απάντηση
Κάθε βράδυ, πριν τον ύπνο ξανά και ξανά, να κάνετε τον διαλογισμό του θανάτου. Όταν κάνετε αυτόν τον διαλογισμό, αντιμετωπίζετε όλους τους φόβους, τη διαδικασία του θανάτου και αυτό θα καθαρίσει τον εσωτερικό σας χώρο. Έτσι με φυσικό τρόπο θα μπείτε σε ανώδυνο θάνατο και στον χώρο όπου δεν υπάρχει θάνατος.
Ερώτηση
Γιατί η συνείδηση ​​συνεχίζει να κινείται από το ένα σώμα στο άλλο, καθώς με την επόμενη γέννηση της ξεχνάει όλες τις προηγούμενες ζωές της και πρέπει να σπαταλάει περισσότερο χρόνο με το να αρχίζει να αναγνωρίζει όλη αυτή τη διαδικασία ή και που μπορεί να μην την μάθει και καθόλου, γιατί δεν συνειδητοποιεί καν ότι επιλέγει να απομακρυνθεί από την Πηγή; Πώς το υποστηρίζει αυτό η Πηγή κατά τη στιγμή του θανάτου;
Απάντηση
Όπως ο Μαχαντέβα αποκαλύπτει, η Πηγή ούτε υποστηρίζει, ούτε ενοχλεί ή εμποδίζει. Είναι το "κομμάτι", το "μέρος" που συνεχίζει να υποστηρίζει την ιδέα του διαχωρισμού ενεργή, με τη δική του ύπαρξη. Η Πηγή είναι συμπονετική ως προς το μέρος για τις δυσκολίες, τον πόνο και τα βάσανα που περνάει και προσπαθεί να το υπενθυμίσει αυτό στο μέρος, με τη μορφή του γκουρού, αλλά δυστυχώς αν το κομμάτι είναι υπερβολικά συνδεδεμένο με την ιδέα ότι είναι ένα μέρος, όχι μόνο δεν θέλει να ακούει την Πηγή όταν έρχεται υπό τη μορφή γκουρού, αλλά κατηγορεί τον γκουρού ότι ψεύδεται για την πραγματικότητα.
Ερώτηση
Πώς να καταλάβει κάποιος ότι ο θάνατος είναι μια συνέχεια; Μπορεί κάποιος να συνεχίσει το ταξίδι του από τον τόπο που έζησε και στο πνευματικό επίπεδο που υπήρξε;
Απάντηση
Δεν υπάρχει νέο ταξίδι. Σε πνευματικό, οικονομικό, κοινωνικό εκπαιδευτικό επίπεδο, σε όλα τα επίπεδα ξεκινά η ψυχή όπου σταμάτησε κατά τη διάρκεια του θανάτου. Έτσι δεν υπάρχει καν στάση και εκκίνηση. Απλά αφήνει το νέο σώμα να ωριμάσει. Μέχρι το νέο σώμα να μεγαλώσει και να ωριμάσει, η ψυχή ξεκουράζεται. Τη στιγμή που το νέο σώμα αναπτύσσεται και ωριμάζει, αρχίζει να εκφράζει τα ταξίδια, τις ιδιότητες, τον τρόπο που ζείτε ή εγκαταλείπετε τον πλούτο, την εκπαίδευση και τη διανοητική οργάνωση.
Ερώτηση
Λέγεται ότι όταν ζει κανείς πλήρως τη κάθε στιγμή καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο θάνατος όταν έρχεται δεν είναι παρά ένα άλλο ευχάριστο γεγονός και αποδεκτό. Τι σημαίνει να ζει κάποιος την κάθε στιγμή σύμφωνα με τον Καλαμπάϊραβα;
Απάντηση
Ζώντας τη στιγμή σημαίνει να απολαμβάνετε το σύνολο του παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, όλα αυτά ως μια ολότητα. Το να ζει κανείς τη στιγμή, δεν αποκλείει το παρελθόν και το μέλλον. Όλα αυτά περιλαμβάνονται με το να απολαμβάνει κάποιος την επίδραση του παρελθόντος στο παρόν, όπως επίσης και τις δυνατότητες του μέλλοντος στο παρόν. Δεν είναι πάντα ότι το παρελθόν σας ωθεί στο παρόν. Είναι το μέλλον που σας τραβάει στο παρόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πριν συμβεί ακόμη και το συμβάν, είστε στη διάθεση που πρόκειται να συμβεί. Επομένως, είναι η επιρροή του μέλλοντος που είναι περισσότερο στην παρούσα στιγμή σας, αρά η επιρροή του παρελθόντος. Γιατί το παρελθόν, επηρεάζει άμεσα το μέλλον και έτσι μέσα από το μέλλον, επηρεάζει έμμεσα και το παρόν. Η αποδοχή όλων, δηλαδή και των τριών επιρροών και η απόλαυση του παρόντος, είναι το βασικό υλικό του χρόνου.
 Το παρελθόν είναι το "φάντασμα", το μέλλον είναι η προβολή του φαντάσματος. Το φάντασμα και η προβολή του, αυτά τα δύο μαζί προβάλλονται στο υλικό που ονομάζεται παρόν. Αυτή είναι η στιγμή. Η αποδοχή του φαντάσματος του παρελθόντος και η προβολή του στο μέλλον, η προβολή του φαντάσματος του παρελθόντος, το οποίο είναι ουσιαστικά το μέλλον, στο παρόν, συμπεριλαμβανομένου του υλικού που ονομάζεται παρόν, όλα αυτά τα τρία στοιχεία είναι ζωντανά, υπάρχουν και απολαμβάνουν την αποδοχή, τότε είναι αυτό που λέμε, ζούμε στην παρούσα στιγμή, ζούμε το σήμερα. Αυτή η μεγάλη παραδοχή και αποδοχή θα σας κάνει να ζήσετε την παρούσα στιγμή και να ζήσετε, να βιώσετε μια ξεκούραστη αφύπνιση.
Ερώτηση
Ποιες είναι οι πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν τη συνείδηση ​​να εγκαταλείψει το θνητό σώμα κατά βούληση;
Απάντηση
Συνεχώς αν παρακολουθείτε την αναπνοή σας και γνωρίζετε πώς η αναπνοή εισέρχεται στο σώμα και αναμιγνύεται στο αίμα σας, εξαπλώνεται σε όλο το σώμα μέσω του νευρικού σας συστήματος σαν ενέργεια που ενισχύει την ύπαρξη και την αντανάκλαση της ζωής στο σώμα σας, θα ξέρετε πότε θα σταματήσετε τη ζωή η οποία στηρίζει στο σώμα σας, το πράνα που υποστηρίζει την αντανάκλαση της ψυχή σας στο συγκεκριμένο σώμα σας.
Ερώτηση
Τι είναι ο συνειδητός θάνατος ή η χαρούμενη έξοδος και ποιος είναι ο ακριβής τρόπος ζωής που πρέπει να ζήσει τη ζωή του κάποιος για να έχει συνειδητό θάνατο;
Απάντηση
Η χαρούμενη έξοδος σημαίνει χωρίς πόνο, χωρίς καμία δυσαρέσκεια αλλά με βαθιά ευχαρίστηση αφήνετε το σώμα και αποφασίζετε περαιτέρω εάν θα δημιουργήσετε ένα άλλο σώμα ή θα μείνετε για πάντα ένα ον φωτισμένο και θα απελευθερωθείτε από το σώμα και το μυαλό. Μια τέτοια έξοδος φυσικά δεν έχει κανέναν πόνο και σας δίνει την πλήρη επιλογή και τη δυνατότητα ενός επόμενου σώματος ή της αφύπνισης. Αν αποφασίσετε να πάρε το επόμενο σώμα θα είστε μια ενσάρκωση, αν αποφασίσετε να είστε στο χώρο της διαφώτισης, θα είστε Θεός. Έτσι και οι δύο επιλογές είναι μέσα σας και οι δύο είναι διαθέσιμες για εσάς. Ο τρόπος ζωής που πρέπει να ζήσετε για αυτή τη χαρούμενη έξοδο είναι να μάθετε με δεκτικότητα και χαρά να ζείτε την κάθε σας στιγμή και να δέχεστε την κάθε σας στιγμή ότι και να σας φέρνει, χωρίς να χαρακτηρίζετε αν είναι καλό ή κακό. Μάθετε πως να κάνετε να συμβεί αυτή η έξοδος και προχωρήστε με χαρά προς το οτιδήποτε συμβεί αν είναι πόνος ή ευχαρίστηση, χαρά ή ζωή ή θάνατος, ότι κι αν είναι, προχωρήστε με θάρρος, χάρη, δεκτικότητα.