ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - ΘΑΝΑΤΟΣ Α2

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΑΚΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ - Θάνατος Μέρος Α΄ συνέχεια

Ερώτηση
Ρίξτε λίγο φως στην έννοια της γέννησης, του θανάτου και της αναγέννησης των ψυχών μέχρι να επιτύχουν την απελευθέρωση τους. Είμαι πολύ μπερδεμένος για αυτό το απαράδεκτο παιχνίδι του Κυρίου - την υπομονή του, το σύστημα παρακολούθησης της προόδου της κάθε ψυχής μέχρι την επίτευξη του υψηλότερου επιπέδου σε τόσες janmas (υπάρξεις με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) που παίρνει. Και είναι ο αριθμός των janmas που μια ψυχή παίρνει προκαθορισμένος;
θάνατος 2
Απάντηση
Δεν υπάρχει κάποιος Κύριος ο οποίος παρακολουθεί. Κάθε ανεξάρτητη νοημοσύνη έχει την έμφυτη τάση και την έμπνευση να αναπτύσσεται από τη ζωή στο θάνατο, από τον θάνατο στη ζωή, από τη ζωή στο θάνατο και από τον θάνατο στη ζωή μέχρι να βγει εντελώς από την αυταπάτη της αρχικής ψευδαίσθησης, ότι είναι κάτι ξεχωριστό από το Όλο. Όταν η αυταπάτη είναι διαχωρισμένη από το Όλο, τότε δεν υπάρχει, όταν η ατομική ψυχή βγαίνει από αυτή την ίδια τη λέξη (της αυταπάτης), τότε πηγαίνει πάλι πίσω στην αφύπνιση.
 Δεν είναι ένα παιχνίδι που παίζεται από κάποιον άλλον κι εσείς αναγκαζόσαστε να μπείτε και να παίξετε. Εσείς είστε που παίζετε με τον εαυτό σας, για τον εαυτό σας, με βάση τη δική σας ατομική βούληση. Κάθε στιγμή μπορείτε απλά να συνειδητοποιήσετε ότι εσείς είστε το κεντρικό πρόσωπο σε αυτό το παιχνίδι, ότι είστε ο δικαστής αυτού του παιχνιδιού, ο κριτής και διαιτητής αυτού του παιχνιδιού και αυτός που αποφασίζει πότε να φύγει από αυτό. Κανείς άλλος δεν το παίζει, εσείς είστε ο διαιτητής, ο παίχτης, το κοινό, όλα τα πάντα. Αυτή είναι η αλήθεια. Εάν θέλετε συνεχίζετε αυτό το παιχνίδι, με τη μορφή της ενσάρκωσης. Το άτομο που αποφασίζει και βγαίνει εκτός είναι Βίντεχα Μούκτι, δηλαδή αυτός που έχει σταματήσει τους κύκλους των γεννήσεων και θανάτων, αυτός που έχει ελευθερωθεί. Το άτομο, το οποίο συνεχίζει το παιχνίδι, όμως με καθαρή νοημοσύνη, που ο ίδιος απολαμβάνει, είναι αυτός που ζει φωτισμένος. Το άτομο που μπαίνει σε άλλων παιχνίδια προκειμένου να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν, ότι παίζουν το παιχνίδι και ότι στην ουσία είναι η ενσάρκωση των πάντων, ότι είναι το κοινό και ο διαιτητής και τα πάντα, αυτό είναι μια θεία ενσάρκωση.
Ερώτηση
Πως γίνεται από το διάστημα και μετά στο σώμα των γυναικών να συμβαίνει μια γέννηση.
Απάντηση
Το διάστημα δεν είναι άδειο όπως νομίζετε. Το διάστημα είναι δυνατότερο και παχύτερο από το σώμα σας. Το νερό είναι παχύτερη ύπαρξη από τη Γη, η φωτιά είναι παχύτερη ύπαρξη από το νερό, ο αέρας παχύτερος από τη φωτιά, το διάστημα είναι παχύτερη ύπαρξη από το νερό, τη φωτιά, τη Γη, τον αέρα. Η σκέψη είναι παχύτερη ύπαρξη από το ίδιο το διάστημα. Όποιο είναι παχύτερο υπερνικά το άλλο, μπορεί να το καταναλώσει, να το καταβροχθίσει. Η φωτιά που είναι παχύτερη του νερού και της Γης, μπορεί και τα δυο να τα υπερνικήσει, αντίστοιχα ο αέρας να νικήσει τη φωτιά και το διάστημα να τα υπερνικήσει όλα. Η σκέψη είναι περισσότερο διακριτική αλλά και πιο παχιά από όλα, συνεπώς μπορεί να νικήσει τα πάντα. Εάν καθίσετε και επικεντρωθείτε στις σκέψεις σας, μπορείτε να δείτε απευθείας ότι όλα τα άλλα πέντε στοιχεία μπορούν να λιώσουν και να παίξετε όπως θέλετε. Έτσι λοιπόν το διάστημα δεν είναι τόσο άδειο όσο μπορείτε να το απεικονίσετε με τα μάτια σας. Μπορεί να είναι ένα κανάλι. Αυτός είναι ο λόγος που τα όντα, χρησιμοποιούν αυτό το κανάλι για να εισέλθουν στο σώμα.
Ερώτηση
Σουάμιτζι λέγεται ότι μπορεί κανείς να γεννηθεί όχι μόνο μέσω ανθρώπινων γονιών. Μπορείτε να μας μιλήσετε για αυτή την πιθανότητα;
Απάντηση
Το να γεννιέστε μέσω ανθρώπινων  είναι μια μορφή γέννησης. Η πιθανότητα αυτού που μου λέτε υπάρχει σε πολλαπλά επίπεδα. Μπορείτε να γεννηθείτε ως πέτρα. Ένα μωρό μπορεί να επεξεργαστεί, να ενσωματωθεί σε μια ζωική μήτρα, σε ένα δέντρο, σε ένα βράχο, σε οτιδήποτε. Όπως και σήμερα, τα ανθρώπινα όντα χρησιμοποιούν ευρύτατα μόνο μερικές μεθόδους για γεννήσεις έξω από την ανθρώπινη μήτρα και μερικές άλλες πιο σύγχρονες μεθόδους. Αλλά εκατομμύρια μέθοδοι υπάρχουν για να συμβεί μια γέννηση.
Ερώτηση
Πριν τη στιγμή που το τμήμα αρχίζει να σκέφτεται ότι είναι ξεχωριστό από την Πηγή, είναι το ίδιο με το Πηγή. Τότε δεν είναι βασικά η Πηγή που χωρίζει τον εαυτό της από τον εαυτό της, δεδομένου ότι το μέρος εμφανίζεται μόνο μετά αυτόν τον διαχωρισμό;
Απάντηση
Τη στιγμή που ξεκινά μια σκέψη, το κομμάτι είναι πλέον κομμάτι. Ως αλήθεια ποτέ δεν διαχωρίζεται και στην κανονική συγκριτική ύπαρξη το μέρος εμφανίζεται πρώτο, ως κομμάτι μόνο αποφασίζει να έχει μια σκέψη διαχωρισμού. Το Όλο δεν αποφασίζει. Ότι αποφασίζει, αυτό δηλαδή που αποφασίζει, γίνεται κομμάτι. Για αυτό η έκφραση 'το κομμάτι αποφασίζει και αισθάνεται ως διαχωρισμένο, ξεχωριστό' είναι η σωστή έκφραση για την γλώσσα στην οποία καταλαβαίνετε.Όταν ο Καλαμπάιραβα Μαχαντέβα, ο χρονοταξιδευτής, διαβάζει και μιλά για αυτές τις αλήθειες και τις εκφράζει σε μια γλώσσα που κατανοείτε. Υπάρχουν όμως πολλές υπαρξιακές αλήθειες και πραγματικότητες, που ποτέ δεν μπορούν να ειπωθούν σε γλώσσα που κατανοείτε και άρα να καταλάβετε. Έτσι λοιπόν όταν αυτός πραγματοποιεί τα ακασικά διαβάσματα, αυτό το κάνει σε μια γλώσσα που μπορείτε να κατανοήσετε, αυτή είναι λοιπόν η καλύτερη μορφή έκφρασης. 
θάνατος 2
Ερώτηση
Μόνο η Πηγή υπάρχει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από την Πηγή. Τότε τι είναι αυτό που κάνει την Πηγή να γίνεται, να μετασχηματίζεται σε ατομική συνείδηση και γιατί; Αυτό είναι που είναι η γέννηση. Εγώ υπήρξα κατόπιν αυτού του γεγονότος, πριν από αυτό, εγώ δεν υπήρχα. Ξέρω ότι είναι αδύνατο να υπάρχει οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένου και εμένα να υπάρχει εκτός της Πηγής. τότε γιατί το Εγώ, η ατομική συνείδηση επιμένει; Μέρος της Πηγής έχει γίνει ατομική συνείδηση. Τι κάνει την απληστία, τον φόβο, την λαγνεία να ξεπετάγονται μέσα από την ατομική συνείδηση.
Απάντηση
Οι αμφιβολίες σας έχουν ήδη εκκαθαριστεί. Όλες οι απαντήσεις που έδωσα έχουν διευκρινίσει τις αμφιβολίες σας. Ο Mahadeva έχει ήδη διαβάσει τα ιερά μυστικά σχετικά με αυτό το ερώτημα και την αμφιβολία. Οτιδήποτε διαβάσει ο Mahadeva, ακούστε το αυτό έντονα, με προσοχή, αυτές οι αμφιβολίες και οι ερωτήσεις θα εξαφανιστούν. Ο Mahadeva απάντησε σε αυτή την ερώτηση.
Ερώτηση
Μπορείτε να μας ενημερώσετε γιατί οι γυναίκες κατά πλειοψηφία έχουν τόσο πόνο, άγχος και στρες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της γέννησης, αν και αυτές είναι οι πιο όμορφες, αγαπημένες και εκπληκτικές στιγμές στη ζωή τους. Μόνο λίγες τυχερές γυναίκες που έκαναν διαλογισμό, γιόγκα, δυναμικό οραματισμό, ακούγοντας μουσική και θείες ψαλμωδίες, η γέννα ήταν μια μεγάλη χαρούμενη εμπειρία με ελάχιστο πόνο και άγχος. Μπορείτε να διευκρινίσετε;
Απάντηση
Οι ανθρώπινες υπάρξεις  έχουν την τάση να περνούν από τον πόνο και την ταλαιπωρία ακόμα και κατά τη διάρκεια της επέκτασης τους. αυτός είναι και ο λόγος που ακόμα και όταν έρχεται ο πλούτος για τον οποίο επιδιώκουν μια ζωή, οι υπευθυνότητα στη συνέχεια φέρνει πολύ πόνο και ταλαιπωρίες για να τον διατηρήσουν. Κατά τον ίδιο τρόπο όταν η επέκταση της ζωής συμβαίνει με τη φόρμα μιας γέννησης, το να δίνεις ζωή σε ένα παιδί, το σώμα που έχει την ευθύνη δεν μπορεί να αναλάβει τη διατήρηση γιαυτό και πονάει και βασανίζεται. Αλλιώς η εμπειρία της γέννας είναι μια πνευματική εμπειρία. Η μεγάλη δυνατότητα της επέκτασης σε ένα άτομο συμβαίνει, όταν γίνεται, επεκτείνεται μέσω μιας άλλης ζωής. Η στιγμή της γέννησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φώτιση και των δύο ατόμων, αυτού που δίνει ζωή και αυτού που γεννιέται. Κάθε στιγμή ένα παιδί μπορεί να γεννηθεί, το παιδί έχει την πιθανότητα της φώτισης καθώς και η μητέρα έχει την πιθανότητα αυτή. Αν και οι δυο πάρουν την ευθύνη και οι δυο μπορούν να γίνουν φωτισμένοι. Ακόμα κι όταν το παιδί, δεν είναι ικανό να πάρει την ευθύνη της φώτισης, η μητέρα ωστόσο μπορεί να το κάνει αυτό και να γίνει ένας φωτισμένος άνθρωπος. Η γέννηση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για φώτιση καθώς είναι μια επέκταση, μια διαδικασία επέκτασης από ένα ατομικό σώμα και συνείδηση.
Κατά τη διάρκεια της γέννησης, αν το παιδί κρατηθεί χωρίς να κοπεί ο ομφάλιος λώρος του, για τουλάχιστο λίγα λεπτά, τότε η μητέρα θα μπορεί να έχει την εμπειρία δυο ψυχών. Τη στιγμή που το σώμα του παιδιού βγαίνει έξω, η ατομική ψυχή μπαίνει μέσα σε αυτό. Η μητέρα έχει τη δική της ψυχή, το παιδί τη δική του. Ο ομφάλιος λώρος συνδέει τις δυο ψυχές. η μητέρα, παίρνει την ευθύνη της γέννησης και ετοιμάζει τη συνείδησή της για εννιά μήνες και καθώς δίνει τη ζωή μπορεί να επιτύχει την φώτιση, αν παραμείνει το παιδί ως έχει χωρίς να του κοπεί ο ομφάλιος, ο ατομική ψυχή που μπαίνει εκείνη τη στιγμή της εξόδου από το σώμα της μητέρας, θα λάβει μύηση από την αφυπνισμένη μητέρα διαμέσου του λώρου, που είναι ο πιο πανίσχυρος δεσμός και σύνδεση. Η μύηση μέσο του ομφάλιου λώρου καθιστά άμεσα τη φώτιση του παιδιού δυνατή και η αφυπνισμένη βιο-μνήμη αποτελεί τη βασική εμπειρία του παιδιού. Όταν η φωτισμένη βιο-μνήμη αποτελεί τη βάση στα κύτταρα ενός παιδιού, φυσικά το παιδί θα μεγαλώσει ως, ζωντανός φωτισμένος.
Ερώτηση
Μπορείτε να μας πείτε σχετικά με τις γέννηση δίδυμων; γιατί δυο ψυχές γεννιούνται μαζί; υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που συμβαίνει αυτό; και τέλος αυτές οι δυο ψυχές έχουν τον ίδιο σκοπό στη ζωή;
Απάντηση
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση δυο ψυχές να γεννηθούν μαζί. Μόνο δυο σώματα είναι δυνατό να δημιουργούνται μαζί και έτσι δημιουργείται η πιθανότητα να εισέλθουν δυο ψυχές. Τα δίδυμα, ακόμη και αν γεννηθούν σωματικά συνδεδεμένα, δεν έχουν πνευματική σύνδεση. Ακόμα και η σύνδεση που αισθάνονται ορισμένα δίδυμα είναι ψυχολογική.
Ερώτηση
Θα πρέπει το σώμα να παραμείνει ανενόχλητο για κάποια χρονική περίοδο μετά τον θάνατο; και εάν ναι, τότε πόσο; Στη Θιβετανική Βίβλο των νεκρών, περιγράφεται σαν ορισμένες ψυχές να χρειάζονται κάποιο χρόνο για να προχωρήσουν. Αν θέλουμε την υψηλότερη δυνατή εξέλιξη για την ψυχή, μπορούν τα όργανα του σώματος και το σώμα να δοθούν αμέσως στην επιστήμη με την ετυμηγορία του νεκρού εγκεφάλου, ή θα πρέπει το σώμα να παραμείνει ανενόχλητο για μια χρονική περίοδο;
Απάντηση
Αν το σώμα παραμείνει ανενόχλητο, το κάρμα που μένει θα μεταφερθεί στο καινούργιο σώμα μέσα σε δεκατρείς μέρες. Αν δοθούν τα όργανα του σώματος για έρευνα στην επιστήμη ή για οποιοδήποτε σκοπό, αυτό δεν έχει σημασία στην όλη διαδικασία της μεταφορά του κάρμα. Ακόμα και εάν τα όργανα αυτά δοθούν σε άλλο σώμα ή διαχωριστούν από το σώμα για άλλους λόγους, πάλι το φορτίο του κάρμα και η διαδικασία μεταφοράς του, δεν θα παρεμποδιστεί. Έτσι λοιπόν η δωρεά οργάνων δεν παίζει κανένα ρόλο στη διαδικασία θανάτου. Από τη στιγμή που ανακοινώνεται ο θάνατος του εγκεφάλου, το σώμα μπορεί να δωριθεί. Δεν παίζει κανένα ρόλο στη διαδικασία μεταφοράς του κάρμα. Όταν ο θάνατος συμβεί η ατομική αντανάκλαση παίρνει το επόμενο σώμα μέσα σε τρεις στιγμές και το φορτίο του κάρμα μεταφέρεται σε δεκατρείς μέρες. 
Ερώτηση
Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν κάποιος είναι φωτισμένος μετά το θάνατο και επομένως πρέπει να θαφτεί και να μην αποτεφρώνεται.
Απάντηση
Και τα δύο μάτια μετακινούνται φυσικά προς το τρίτο μάτι. Εάν τα δύο μάτια έχουν μετακινηθεί προς το τρίτο μάτι και είναι κεντραρισμένα προς τον τρίτο οφθαλμό, σημαίνει ότι το άτομο είναι φωτισμένο. Επίσης το πρόσωπο δεν θα πρέπει να φέρει κανένα ορατό στρες και ο λαιμός να μην είναι δύσκαμπτος τότε πάλι είναι ένα φωτισμένο ον. Ο λαιμός ενός φωτισμένου ανθρώπου δεν γίνεται σκληρός, παγωμένος ή σαν ξύλο ακόμα και όταν φύγει από το σώμα. Αυτά τα λίγα συμπτώματα θα σας κάνουν να καταλάβετε αν το άτομο που έφυγε ήταν φωτισμένο. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κλίμακα για να αποφασιστεί εάν το σώμα θα πρέπει να ταφεί ή να αποτεφρωθεί.
Ερώτηση
Πώς μπορούμε να γινόμαστε νεότεροι κάθε χρόνο; Πώς μπορούμε να επιτύχουμε σωματικά την αιωνιότητα και να συγχωνευθούμε με το φως, ενόσω είμαστε στο φυσικό σώμα;
Απάντηση
Κάθε βράδυ να ολοκληρώνετε όλα τα εγγράμματα (τις εγγεγραμμένες βιο-μνήμες) τα οποία έχετε δημιουργήσει. Όλες οι σαμσκάρες που έχετε δημιουργήσει θα πρέπει να ολοκληρωθούν με τη διαδικασία θανάτου (το διαλογισμό θανάτου) κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Κάθε βράδυ εάν κάνετε τον διαλογισμό του θανάτου, κάνετε τις ολοκληρώσεις και μετά κοιμηθείτε, δεν θα υπάρχουν εναπομείναντα εγγράμματα ή σαμσκάρες (οι ψυχικές εντυπώσεις που αφήνονται από όλες τις σκέψεις, ενέργειες και προθέσεις) οι οποίες είναι οι αιτίες της γήρανσης. Ο χρόνος δεν θα έχει επάνω σας δράση. Τα εγγράμματα είναι η μοναδική γέφυρα μέσω της οποίας ο χρόνος εισέρχεται μέσα στη συνείδησή σας. Εάν αυτή η γέφυρα σπάσει, τότε ο χρόνος δεν θα μπορέσει να εισχωρήσει στον εσωτερικό σας χώρο (inner space). Θα ελευθερωθείτε από τον χρόνο. Το άτομο που είναι ελευθερωμένο από τον χρόνο, μεγαλώνει ως νέο και όλο και πιο νέο λόγω της εμπειρίας του να ζήσει ανέγγιχτο από το χρόνο και τις samskaras. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να μεγαλώσετε νέοι και να ενσωματωθείτε με το άσπιλο φως της Συνείδησης, της κοσμικής ψυχής, χωρίς να αφήσετε τα υπολείμματα του φυσικού σας σώματος.
Ερώτηση
Ειπώθηκε ότι μετά τα εξήντα πέντε έτη, τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό είναι άχρηστα, τότε ποιος είναι ο σκοπός του να ζούμε περισσότερο; γιατί η ζωή δεν τελειώνει εκεί.
Απάντηση
Τα αχρησιμοποίητα σώματα και τα απροετοίμαστα μυαλά, δεν θα είναι χρήσιμα μετά τα εξήντα πέντε. Εάν προετοιμαστούν από τη νεαρή ηλικία και χρησιμοποιηθούν κατάλληλα, θα συνεχίσουν να είναι χρήσιμα.
Ερώτηση
Ποιος είναι ο ρόλος των γιατρών στην αρρώστια και στο θάνατο;
Απάντηση
Και οι γιατροί επίσης αναζητούν στα τυφλά ή με αβεβαιότητα, βυθίζονται και προχωρούν στην απώλεια αισθήσεων, στο ασυνείδητο. Συνεπώς όταν το ασυνείδητο παίζει με το ασυνείδητο κανείς δεν έχει ένα σαφή ρόλο στην ασθένεια ή στον θάνατο.
Ερώτηση
Κατά τη διαδικασία λήψης απόφασης σχετικά με την διακοπή της ιατρικής υποστήριξης σε ένα παιδί, είναι σωστό να πούμε ότι το παιδί παίρνει συνειδητή απόφαση προκειμένου να απελευθερωθεί και να συγχωνευθεί με την κοσμική συνείδηση ​​και ως εκ τούτου προσελκύει αυτή την υποστηρικτική ενέργεια από τους γονείς και τους γιατρούς ;
Απάντηση
Όχι. Ποτέ δεν θα πρέπει να αποσύρονται τα πιθανά υποστηρίγματα από οποιαδήποτε ψυχή. Ο Μαχαντέβα ποτέ δεν εγκρίνει τη θανάτωση από συμπόνια, έλεος ή οποιαδήποτε μορφή απόσυρσης της στήριξης. Στο κάθε ξεχωριστό ατομικό σώμα θα πρέπει να δίνονται όλες οι πιθανές βοήθειες και υποστηρίξεις μέχρι το τέλος, ακόμα και εάν αυτό εκλαμβάνεται ως μαρτύριο. Κανένας θάνατος από έλεος δεν είναι αποδεκτός από τον κοσμικό νόμο. Όλα τα άτομα που παίρνουν μέρος σε αυτό, θα αντιμετωπιστούν ως δολοφόνοι από την κοσμική τάξη και η ατομική ψυχή που έφυγε από τέτοιου είδους διαδικασίες, ως αυτόχειρας ή δολοφόνος.