ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 Η Ενότητα δεν είναι το "ένα", δεν πρέπει να εξισώνεται με τη μονάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό. Η ενότητα βιώνεται. Δεν είναι αυτό που λέμε, ο θεός είναι ένας, αλλά θεός είναι η Ενότητα, Oneness, το Όλον, αυτό που δεν διαχωρίζεται και που μέσα σε αυτό, το Εγώ, μετασχηματίζεται σε κάτι που δεν έχει κέντρο.
sadashiva
 Η μη δυαδική συνείδηση, η συνείδηση που δεν διαχωρίζεται, η σύνδεση με όλους και όλα, με τα πάντα, είναι ο σκοπός της ζωής. Η ενότητα που βιώνεις στη μη δυαδική κατάσταση συνείδησης, δεν μπορεί να εξισωθεί με τη μονάδα. Όταν προσπαθείτε να εξισώσετε αυτήν την ενότητα με τη μονάδα, τότε αρχίζουν όλα τα μπερδέματα, η διάλυση, η καταστροφή και η αυταπάτη ή η μάχη για το εάν είναι ένας ο θεός ή δύο ή πολλοί. Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι η Ενότητα μόνο βιώνεται. Αλλά όταν προσπαθείτε να εξισώσετε αυτήν την ενότητα με το "ένα" και να ιδρύσετε ένα σύστημα, μία θεωρία, αντί να καθιερώσετε μία διαδικασία, τότε χαλάτε το όλο θέμα.
 Όλες οι θρησκείες που λένε ότι ο θεός είναι ένας ή οι μονοθεϊστικές θεωρίες, δεν σε οδηγούν προς την θεϊκή Ενότητα. Οπότε, δεν αποδέχομαι την έννοια ότι ο Θεός είναι ένας ή την θεολογία ότι ο Θεός είναι ένας, αλλά, και είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό, ότι η πραγματικότητα είναι, πως Θεός είναι η Ενότητα.
Από τη στιγμή που αρθρώνεται η λέξη "Ένα", έχει ήδη γίνει μια πλήρη πολιτική δομή και συνεπώς μόνο ένα άτομο μπορεί να είναι ο εξουσιάζων! Ο "δεύτερος" πάντα απειλεί τον "Ένα", οπότε, αναπτύσσεται ανασφάλεια μεταξύ των δύο, μια κατάσταση που διαιωνίζεται. Όχι! "Ενότητα"! και είναι λόγω της «Ενότητας», που το Σανατάνα Χίντου Ντάρμα μπορεί να ζήσει με οποιονδήποτε αριθμό θεών και θεοτήτων! Το πιο βαθύ επίπεδο ύπαρξης είναι η "Ενότητα", η καθαρή Συνείδηση.
Η Ενότητα είναι το Κοσμικό Συνάλλαγμα
 Υπάρχει μία κουλτούρα, μία αρχή κοινή και στα δεκατέσσερα επίπεδα και στις έντεκα διαστάσεις του Σύμπαντος. Σε ολόκληρο τον Κόσμο, το Σύμπαν, αν αναπτύξετε αυτή τη μία αρχή μέσα σας, τότε θα έχετε μαζί σας το Κοσμικό συνάλλαγμα και δε θα σοκαριστείτε σε κανένα από αυτά τα επίπεδα, σε καμία μετάβαση σε οποιοδήποτε από αυτά τα επίπεδα. Σε οποιονδήποτε από αυτούς τους Κόσμους, σε οποιαδήποτε μετάβαση, αυτή η μία αρχή, δε θα επιτρέψει καθόλου φόβο, δε θα επιτρέψει κανένα πολιτισμικό σοκ. Είναι σαν να έχετε Κοσμικό συνάλλαγμα, αυτή η αρχή είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ.
 Αν αρχίσετε να χτίζετε το βάθος της Ενότητας μέσα σας, αν βιώσετε την Ενότητα μέσα σας, ακόμα και οι αγώνες σας, αυτά για τα οποία παλεύετε, θα σας απελευθερώνουν. Αν νιώθετε ότι κάτι στερείστε στη ζωή αυτή, κάτι σας λείπει, που στους περισσότερους από εσάς αυτό συμβαίνει, αυτό νοιώθετε, ακόμα κι αυτό, κοιτάξτε το από τη οπτική της Ενότητας. Μέχρι να αποκτήσετε Ενότητα, να καταλάβετε την ουσία σας και να πάρετε την Ενότητά σας πίσω, πάντα θα νιώθετε ότι κάτι λείπει.
 Οτιδήποτε έχετε, οποιαδήποτε ζωή κι αν έχετε, ακολουθήστε τη μέσω της Κοσμικής Ενότητας. Ακόμα κι αν δυσκολεύεστε με αυτό που έχετε, αυτό το συνάλλαγμα θα είναι χρήσιμο για εσάς όταν θα περνάτε σε μια Κοσμική μετάβαση. Αν έχετε οργανώσει οποιοδήποτε από τα προβλήματά σας, βασιζόμενοι στη συνειδητοποίηση της Κοσμικής Ενότητας και του Όλου, τότε θα το λύσετε, αλλά ακόμα και πριν το λύσετε, θα το έχετε κάνει ιερό. Το πρόβλημα δεν θα είναι πλέον ένα εγκόσμιο πρόβλημα, θα είναι ένα θρησκευτικό, ιερό πρόβλημα. Ακόμα και η μοναξιά σας, αν θα είναι ευθυγραμμισμένη με την Κοσμική ενότητα, δεν θα είναι πια πρόβλημα έλλειψης. Πρέπει να ονομαστεί ως, vyākulata, δηλαδή λαχτάρα για Ενότητα.
Αυτό που σας λείπει είναι η Κοσμική καθαρή συνείδηση, η Κοσμική Ενότητα
 Οτιδήποτε νιώθετε πως σας λείπει, στην πραγματικότητα είναι μόνο η Κοσμική Ενότητα. Καταλάβετε, όσο δεν έχετε επιτύχει μέσα σας την Κοσμική Ενότητα, οτιδήποτε έχετε, οτιδήποτε νομίζετε ότι μπορείτε να έχετε, δεν μπορεί να αφαιρέσει αυτό το κενό από εσάς. 
 Αν το καταλαβαίνετε αυτό, αν το γνωρίζετε, το πρόβλημα της μοναξιά σας είναι πια ευθυγραμμισμένο με την Κοσμική Ενότητα. Έπειτα, μία μέρα μπορεί να το λύσετε ή μπορεί να μην το λύσετε, θα αγωνιάτε, ότι κι αν συμβεί. Όταν το πρόβλημα γίνεται ιερό μέσω της συνειδητοποίησης, φυσικά θα βιώσετε την Ενότητα και θα λύσετε το πρόβλημα. Η αίσθηση της μοναξιάς θα ολοκληρωθεί.
 Σε κάθε επίπεδο μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, αν για παράδειγμα αισθάνεστε ότι δεν έχετε αρκετά χρήματα, δεν είναι τίποτα άλλο από το ότι δεν έχετε αρκετές πηγές για κάνετε αυτό που θέλετε. Ακόμα κι αυτό, τη στιγμή που θα αρχίσετε να κοιτάτε δια μέσου της Κοσμικής Ενότητας,  "Γιατί δεν έχω αρκετά;" θα δείτε ότι αυτή η έλλειψη πόρων συμβαίνει λόγω του παραπλανητικού και απατηλού διαχωρισμού με τον οποίο βλέπετε το πρόβλημα. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε να βλέπετε το ζήτημα από την οπτική γωνία της Κοσμικής Ενότητας, θα βρείτε τις πηγές που χρειάζεστε, θα τις εκδηλώσετε, το πρόβλημα θα έχει γίνει πια ιερό και δεν θα σας προκαλεί ζημιά, δεν θα σας πληγώνει, δεν θα σας κάνει ανίσχυρους ή καταθλιπτικούς και τη ζωή σας χωρίς σκοπό.
Κάντε τα προβλήματά σας ιερά
 Όποτε κοιτάξετε οποιοδήποτε από τα προβλήματά σας με τη γνώση της Κοσμικής Ενότητας, αφενός θα λυθεί, αφετέρου, ακόμα και μέχρι να λύσετε το πρόβλημα, αυτό θα έχει γίνει ήδη ιερό, συνεπώς δε θα σας κάνει ανίσχυρους πλέον. Τα προβλήματά σας θα γίνονται ανίσχυρα αμέσως, από τη στιγμή που αρχίζετε και ρίχνετε τα βέλη, από τους ώμους της Ενότητας. Όπως ο Ράμα κάθεται στους ώμους του Χάνουμαν και ρίχνει το βέλος. Τη στιγμή που θα καθίσετε στον ώμο της Ενότητας και αρχίσετε να ρίχνετε τα βέλη, το πρόβλημα δεν μπορεί να σας καταστήσει ανίσχυρους πια. Η έλλειψή σας δεν μπορεί να σας αναστατώνει. Αν δεν καταλαβαίνετε πραγματικά τι σας λείπει, αρχίζετε να μπλέκετε τη ζωή σας και τη ζωή των άλλων.
Λύστε τα πάντα μέσω της Ενότητας
 Η βασική κατανόηση που πρέπει, χρειάζεστε και μπορείτε να έχετε, είναι το να χειρίζεστε τα πάντα από το χώρο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Όταν συναναστρέφεστε με κάποιον και βιώνεται μια ανολοκλήρωση, δείτε τι συμβαίνει στους μύες σας και στον εσωτερικό σας χώρο. Απλά παρατηρήστε τι συμβαίνει. Ένα μέρος σας, αναστατώνεται σχετικά με εσάς, είναι η ενόχληση και η ανολοκλήρωση που κουβαλάτε για τους άλλους. Ένα μέρος σας, είναι αναστατωμένο με εσάς, σχετίζεται με την έλλειψή σας, την ατέλειά σας, είναι απλά η ανολοκλήρωση που βιώνετε με κάποιον άλλον, εξωτερικά. Με λίγα λόγια, οι άλλοι γίνονται απλά ο καθρέπτης των ατελειών μας.
 Δείτε τα πάντα από το χώρο της Κοσμικής Ενότητας. Αν είστε με κάποιον με τον οποίο απλά λιώνετε, παρατηρήστε, υπάρχει μία ασυνήθιστη άνεση στο σύστημά σας και αν αυτό αρχίσετε και το απολαμβάνετε, ακόμα και εάν το άτομο δεν είναι παρόν, εσείς θα βρίσκεστε σε αυτόν τον χώρο. Συνεπώς, η επιμήκυνση της έκστασης και η μείωση της δυσαρέσκειας, είναι και τα δύο εφικτά τη στιγμή που θα δείτε τη ζωή σας, από το χώρο της Ενότητας.
 Κάθε πρόβλημα δείτε το από τη γωνία της Ενότητας. Η Ενότητα είναι η Κοσμική αρχή. Σουντάντβαϊτα, είναι η Κοσμική αρχή και ο άξονας πάνω στον οποίο αυτές οι έντεκα Διαστάσεις και τα δεκατέσσερα επίπεδα περιστρέφονται.
Η Ενότητα είναι δύναμη
 Αυτή η «Ενότητα» για την οποία γίνετε λόγος είναι τόσο διακριτική, που μπορείτε μόνο να τη "μυρίσετε". Δεν μπορείτε να την πιάσετε, δεν μπορείτε να την αρπάξετε μόνο να τη μυρίσετε.
 Όταν "μυρίσετε", αντιληφθείτε την Ενότητα μεταξύ εσάς και κάποιων άλλων ατόμων τα οποία για παράδειγμα φοβάστε, τη στιγμή που η ενότητα βιωθεί, ξαφνικά όλος ο φόβος καταρρίπτεται! Με τον ίδιο τρόπο, τη στιγμή που μυρίσετε Ενότητα μεταξύ εσάς και των ανθρώπων με τους οποίους διασκεδάζετε, διατηρείτε κάποια απληστία, αγάπη, λαγνεία, κτητικότητα, όλα αυτά, ξαφνικά όλα αυτά τινάζονται στον αέρα! Δε λέω ότι θα γίνεται στεγνοί, χωρίς ευαισθησία όντα. Όχι! Από την ευαισθησία θα προχωρήσετε στην σύνεση. Η ευαισθησία σας θα είναι πολύ συνετή! θα είναι μία λογική ευαισθησία! Μέσω της δύναμης της "Ενότητας", είτε δείχνετε αγάπη, είτε θυμό, αυτά θα γίνουν δύναμη για το άλλο άτομο που τα δέχεται. Μέσω της αδυναμίας, είτε δείξετε αγάπη ή θυμό, οτιδήποτε, αυτό θα οδηγήσει το άλλο άτομο στην αδυναμία. Αν θέλετε να είστε θεμελιωμένοι στη δύναμη, η καλύτερη τεχνική είναι - διαλογιστείτε στο "Έκαμ", δηλαδή στην "Ενότητα".
Ενότητα με τον Μαχαντέβα
 Κατανοήστε ότι υπάρχει ενότητα μεταξύ εσάς και του Μαχαντέβα. Τα καλύτερα νέα είναι: Περιμένει να σας δώσει αυτήν την εμπειρία. Τα καλά νέα είναι: Υπάρχει ενότητα μεταξύ εσάς και του Μαχαντέβα. Τα καλύτερα νέα είναι: Περιμένει να δώσει αυτήν την εμπειρία σε εσάς! Όταν σκέφτεστε τον Μαχαντέβα, μην τον σκέφτεστε ως ανταγωνιστή σας. Οι άνθρωποι σκέφτονται, "Αν πω ότι είμαι ο Σίβα, ίσως πληγωθεί ή λυπηθεί ή θα ρωτήσει: "Τι; Έγινε τόσο άξιος και άρχισε να λέει Σιβόχαμ"! Όχι! Θα πει: "Αγαπητέ, άρχισε να λες Σιβόχαμ, θα σου δώσω εγώ τα προσόντα και θα σε κάνω εγώ άξιο". Δε θα απαιτήσει εισιτήριο εισόδου και πιστοποιητικό αρμοδιότητας για να σου δώσει την εμπειρία της κατάστασης "Σιβόχαμ". Μόνο θα πει, "Άρχισε κι εγώ θα σου δώσω τις ικανότητες".
 Οπότε, πάντα να θεωρείτε και να αντιλαμβάνεστε τον Μαχαντέβα ως μια οντότητα που ενδιαφέρεται να σας ενθαρρύνει για να ξεκινήσετε και θα σας δώσει την εμπειρία. Μην τον σκέφτεστε ως ένα σκληρό άτομο που λέει, "Ω, έχεις τα κατάλληλα προσόντα για να αρχίσεις να λες Σιβόχαμ; Ούτε ο Ναραγιάνα δεν έχει ακόμα επιτύχει αυτή την εμπειρία! Νομίζεις ότι εσύ θα πετύχεις;" Όχι! Δεν είναι εκεί για να σας πει αυτό και δεν είναι αυτός ο τρόπος του, σας λέω! Σας λέω την αλήθεια όπως είναι. Όταν λέτε "Σιβόχαμ" και δεν μπορείτε να διατηρήσετε αυτόν τον δυναμικό εσωτερικό χώρο και πέσετε, τότε θα έρθει και θα σας πει, "Μη σκοτίζεστε. Επαναλάβετε ξανά και ξανά, νοήστε ξανά και ξανά, συμπεριφερθείτε, δράστε, ζήστε, όλο περισσότερο ως Σιβόχαμ." Θα υπάρχει κάποιο κομμάτι μελοδραματισμού ή υπερβολής στο αρχικό στάδιο από μέρους σας. Μη σας νοιάζει. Αρχίστε. Αυτό θα ευθυγραμμιστεί!
 Οπότε καταλάβετε, είναι εδώ για να σας κάνει να τον βιώσετε, επειδή η ενότητα μεταξύ εσάς και εκείνου είναι η Καθαρή Συνείδηση, καταλάβατε; Περιμένει να σας έχει ως μέρος του. Περιμένει να σε δεχτεί και να βρεθείτε μαζί του. Σας περιμένει. Δε χρειάζεται ούτε να χτυπήσετε την πόρτα. Πηγαίνετε δίπλα στην πόρτα, είναι ανοιχτά! Στέκεται εκεί για να σας δεχτεί! Η ίδια η ιδέα "η πόρτα είναι κλειδωμένη και πρέπει να χτυπήσετε" είναι μία χαζή απωθητική ιδέα που σας έχει δοθεί! Και αρχίζετε να την πιστεύετε, επειδή, ποτέ δεν πήγατε κοντά στην πόρτα! Από απόσταση, θεωρείτε πως η πόρτα είναι κλειδωμένη και πρέπει να χτυπήσετε. Όχι! Πηγαίνετε κοντά. Είναι ανοιχτά! Στέκεται εκεί για να σας δεχτεί!