Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ!

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ

 Ξανά και ξανά, αναλύστε τις λέξεις που λέτε για τον πλούτο. Έχω δει ότι πολλές φορές αρχίζετε να απολαμβάνετε τη φτώχεια λόγω της αυτολύπησης που σας φέρνει.
Η Φτώχεια δεν είναι Αρετή!
 Ένα από τα σημαντικά μαθήματα που πρέπει να μάθετε είναι ότι η ακεραιότητα δημιουργεί πλούτο. Νομίζετε ότι μόνο οι άνθρωποι χωρίς ακεραιότητα κερδίζουν πλούτο. Λέτε ότι δεν έχετε πλούτο επειδή ασκείτε ακεραιότητα. Κάνετε λάθος! Μόνο οι άνθρωποι με ακεραιότητα θα μπορέσουν να έχουν πλούτο και να το ευχαριστηθούν. Όταν κερδίζετε χρήματα χωρίς ακεραιότητα, ποτέ δεν θα μπορέσετε να ζήσετε ευτυχισμένοι.
Ποια είναι η Σχέση Σας με τον Πλούτο;
 Με ακεραιότητα, θα οικοδομήσετε επίσης τη σωστή σχέση με τον πλούτο. Aν κοιτάξετε μέσα σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι μερικές φορές, αν υπάρχει κάποιος πλούσιος άνθρωπος στη ζωή σας που είναι αλαζόνας, νιώθετε ότι είναι ο πλούτος που τον έκανε έτσι. Για αυτόν τον λόγο καταλήγετε να μισείτε τον πλούτο. Έτσι ξεκινάτε να ζείτε χωρίς πλούτο επειδή φοβάστε ότι ο πλούτος θα σας κάνει αλαζόνες.
 Aν κάποιος επιλέξει να είναι αλαζόνας, θα βρει έναν τρόπο να το εκφράσει. Αν δεν είναι πλούσιος, θα χρησιμοποιήσει τη νιότη του ή ακόμα και τη φτώχεια του για να γίνει αλαζόνας. Οι πλούσιοι άνθρωποι, επειδή είχαν μεγάλη εμπειρία στην κοινωνία και έχουν ξυλοκοπηθεί από την κοινωνία, είναι τουλάχιστον ευγενικοί και εξευγενισμένοι. Αλλά αυτοί οι αποκαλούμενοι φτωχοί άνθρωποι είναι τόσο αλαζόνες, που απαιτούν εκατό φορές περισσότερα από ό, τι μπορούν να αναλάβουν και τότε λένε: «Επειδή είμαι φτωχός, δεν είσαι έτοιμος να μου δώσεις αυτό».
Το να είσαι Φτωχός, Δεν Είναι Σωστό!
 Κάποιες φορές όταν ήσασταν νέοι, αρχίσατε να πιστεύετε ότι το να είστε φτωχοί σημαίνει να έχετε δίκιο. Οι πλούσιοι άνθρωποι είναι απατεώνες και ψεύτες. Έχουν εξαπατήσει τους άλλους και έχουν συσσωρεύσει τον πλούτο τους. Αυτοί που "δεν έχουν" τρέφουν ένα βαθύ μίσος για αυτούς που "έχουν" και διαδίδουν συνεχώς φήμες γι 'αυτούς. Ακόμα κι αν ένας πλούσιος άνθρωπος είναι ο στενότερος φίλος σας και ξέρετε ότι δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο για να συσσωρεύσει τον πλούτο του, απολαμβάνετε αυτές τις φήμες για να δικαιολογήσετε το γιατί δεν έχετε αυτό που έχει. Δεν δέχεστε ότι ανέλαβε την ευθύνη για τη ζωή του και ότι δεν αναλάβατε την ευθύνη για τη δική σας. Οι άνθρωποι που τρέφουν βαθύτατο μίσος για αυτούς που "έχουν", ούτε αναλαμβάνουν την ευθύνη να δημιουργήσουν πλούτο, ούτε επιτρέπουν σε εκείνους που έχουν αναλάβει την ευθύνη, να απολαμβάνουν ειρηνικά τον πλούτο τους. Αυτό ονομάζεται "συνείδηση της φτώχειας".
Αναλάβετε την Ευθύνη για τον Πλούτο!
 Έχετε την απληστία για πλούτο, αλλά δεν έχετε αναλάβει την ευθύνη να το δημιουργήσετε. Έτσι έχετε πολλούς ισχυρούς λόγους για το γιατί δεν έχετε πλούτο. Ακολουθείτε την αντίληψη που λέει "δουλειά που δεν έχει γίνει συν ισχυρός λόγος, ισοδυναμεί με διεκπαιρεωμένη εργασία". Αυτό ονομάζεται νοοτροπία σκλάβου. Η μη αυθεντικότητα σας, προσθέτει ακόμη και ιερότητα στην φτώχεια σας. Πιστεύετε ότι είστε υπερβολικά πνευματικοί για να δημιουργήσετε πλούτο. Aν είναι έτσι, γιατί πρέπει να καυχιέστε για τη φτώχεια σας; Δημιουργείτε μια ταυτότητα γύρω από τη φτώχεια σας και καυχιέστε για αυτό με τον ίδιο τρόπο που οι πλούσιοι άνθρωποι δημιουργούν μια ταυτότητα γύρω από τον πλούτο τους. Αυτό είναι το χειρότερο είδος ταυτότητας που μπορείτε να δημιουργήσετε και είναι εξίσου κακό με την εξαπάτηση και την καταστροφή του πλούτου των άλλων.
 Δημιουργήστε πλούτο με βάση την ικανότητά σας να δημιουργείτε και να διατηρείτε. Οτιδήποτε είναι μια επέκταση της προσωπικότητάς σας είναι ο μυς σας. Οτιδήποτε σας ωθεί από έξω, είναι καρκίνος. Ξέρω τη δύναμη της Lakshmi. Όταν είστε σε θέση να δημιουργείτε και να διατηρείτε, όταν έχετε σεβασμό γι 'αυτήν και για τον πλούτο, κανείς δεν μπορεί να το απομακρύνει από εσάς. Πρόκειται για μια επέκταση της προσωπικότητάς σας.