Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ

Μια μικρή ιστορία:
Μια μεσήλικη γυναίκα κάποια στιγμή έπαθε καρδιακή προσβολή και πήγε στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης είχε μια επιθανάτια εμπειρία στη οποία είδε τον θεό και τον ρώτησε εάν αυτό ήταν το τέλος της ζωής της, ο θεός της είχε απαντήσει ότι είχε ακόμα τριάντα, με σαράντα χρόνια για να ζήσει. Όταν ανάρρωσε αποφάσισε να παραμείνει στο νοσοκομείο για να κάνει πολλαπλές αισθητικές εγχειρίσεις. Έβαψε επίσης και τα μαλλιά της. Σκέφτηκε αφού είχε ακόμα να ζήσει τριάντα και πλέον χρόνια, θα έκανε μια φρέσκια καινούργια αρχή. Όταν τελείωσε με τις εγχειρήσεις βγήκε από το νοσοκομείο και τη στιγμή που έφευγε, ένα νοσοκομειακό που ερχόταν εκείνη την ώρα με αυξημένη ταχύτητα, τη σκότωσε. Στη συνέχεια ευθείς αμέσως συναντήθηκε με τον θεό και του είπε, "Θεέ μου, νόμιζα ότι μου είπες ότι θα ζούσα ακόμα τριάντα χρόνια" και ο θεός απάντησε, "Με συγχωρείτε αλλά δε σας γνωρίζω".
joy
 Κάθε ανθρώπινο πλάσμα είναι ένα μοναδικό αριστούργημα του θεού. Για αυτό το λόγο δυο σώματα δεν μπορεί να είναι ίδια. Ο θεός δεν είναι μηχανικός, είναι ένας καλλιτέχνης, γιαυτό ο κάθε ένας από μας δείχνουμε διαφορετικοί. Εάν ήταν μηχανικός θα μας έφτιαχνε όλους το ίδιο, όπως γίνεται στην παραγωγική γραμμή ενός εργοστασίου. Αντιθέτως, μας έχει μοναδικά δημιουργήσει, τον κάθε έναν από εμάς, αλλά ποτέ δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε αρκετά όμορφοι. Συνεχώς συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλους και προσπαθούμε να δείχνουμε όπως αυτοί. Ποτέ δεν κάνουμε το σώμα μας να αισθάνεται την ομορφιά του. Το σώμα μας, επηρεάζεται από τις σκέψεις που έχουμε για αυτό. Κάθε κύτταρό μας ανταποκρίνεται στις σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουμε για αυτό. Αν αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για το σώμα μας, το σώμα μας θα ανταποκριθεί βελτιώνοντας την υγεία μας αντίθετα, εάν το μισούμε, θα συρρικνωθεί αναπτύσσοντας ασθένεια. Είναι ακριβώς όπως το αποτέλεσμα των σκέψεών μας πάνω σε άλλα ανθρώπινα όντα. Αν ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους, αυτοί έχουν καλύτερα αποτελέσματα για παράδειγμα πάνω στην εργασία.
 Λόγω του ότι έχετε αυτό το σώμα μπορείτε τώρα να καθόσαστε εκεί που καθόσαστε και να ακούτε αυτά που ακούτε ή βλέπετε ή γενικότερα να αισθανόσαστε. Το γεγονός ότι είστε τώρα εδώ και κάθεστε και διαβάζετε αυτές τις γραμμές είναι εξαιτίας αυτού του σώματος, τότε πως είναι δυνατό να το κακοποιείτε ή να το παίρνετε ως κάτι δεδομένο; Αν απλά κοιτάξετε γύρω σας θα δείτε πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γεννηθεί χωρίς πόδια ή χωρίς χέρια ή που είναι τυφλοί ή που έχουν χάσει την όρασή τους σε ατύχημα. Εσείς έχετε τα πάντα κι όμως τα μετράτε όλα σαν δεδομένα. Κάποιες φορές άνθρωποι που έχουν μια αναπηρία είναι πολύ περισσότερο ευγνώμονες από αυτούς που έχουν ένα τέλειο σώμα. Ο ανάπηρος γνωρίζει τι σημαίνει να μην υπάρχουν όλα τα μέλη του σώματος, έτσι λοιπόν αυτομάτως είναι ευγνώμων για όλα  τα υπόλοιπα μέλη του.
 Στη Σουφική παράδοση υπάρχει ένας πολύ όμορφος διαλογισμός, στον οποίο κάθε πρωί μόλις κάποιος ξυπνήσει αγγίζει τα μέλη του σώματος, το ένα μετά το άλλο και αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη για το κάθε ένα ξεχωριστά. Από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών, αγγίζονται ένα ένα τα μέλη με μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη. Αυτός είναι ένας πανέμορφος διαλογισμός που μπορεί να εξασκηθεί από τον οποιοδήποτε. Θα δείτε ότι το σώμα σας θα αρχίσει να δείχνει όλο και πιο όμορφο και θα θεραπευτεί από κάθε δυσφορία αρκετά εύκολα.

Τα πάντα είναι ευοίωνα, γιορτάστε το!

 Ένα πράγμα είναι που θα πρέπει να κατανοηθεί πλήρως. Όλη η Ύπαρξη είναι ένα σπουδαίο συμβάν και εσείς είστε μέρος αυτής της Ύπαρξης, συνεπώς ότι συμβαίνει γύρω σας είναι και αυτό σπουδαίο. Αυτή είναι η αλήθεια της Ύπαρξης και τίποτα δεν συμβαίνει μέσα σε αυτή που να είναι δυσοίωνο. Τα πάντα είναι μια ευλογία. Αν αυτό κατανοηθεί πλήρως, δεν θα υπάρχει τίποτα για να παραπονεθείτε στη ζωή. Αν αυτό κατανοηθεί πλήρως, τα μάτια σας θα γίνουν μάτια ευγνωμοσύνης και όλα θα τα βλέπουν συναρπαστικά, τίποτα δε θα μοιάζει κοινότυπο, όλα θα φαίνονται ως θαύματα.
Μια μικρή ιστορία:
Μια μέρα ένας κυνηγός πήγε στην αγορά για να πάρει ένα κυνηγόσκυλο και προς έκπληξή του βρήκε ένα σκύλο που μπορούσε να περπατήσει πάνω στο νερό! έτσι αμέσως το πήρε σπίτι. Προσκάλεσε στη συνέχεια τον φίλο του για κυνήγι και πήρε μαζί και το σκυλί. Όταν ένα κοπάδι από πάπιες τους πλησίασε αυτοί όπλισαν, σημάδεψαν και παρακολουθούσαν σιωπηλά. Το σκυλί στη συνέχεια, περπάτησε στο νερό και έπιασε μια πάπια. Κοίταξε τότε ο κυνηγός τον φίλο του για να δει τις αντιδράσεις του, αλλά αυτός παρέμενε σιωπηλός, ώσπου τον ρώτησε, "Είδες κάτι παράξενο σχετικά με το σκυλί μου;", και αυτός του απάντησε, "Ναι. Το σκυλί σου είναι ανίκανο να κολυμπήσει".
 Θαύματα γίνονται συνεχώς μπροστά στα μάτια σας, αλλά πάντα τα χάνετε, ούτε καν τα παρατηρείτε. Ακριβώς γιατί δεν τα βλέπετε, η ζωή φαίνεται τόσο θαμπή και βαρετή. Όταν αρχίζετε και τα αντιλαμβάνεστε, τότε όλη η ζωή σας γίνεται ένα θαύμα και η αλήθεια είναι ότι συνεχώς συμβαίνουν πολλά θαύματα γύρω από τις ζωές μας.
 Εάν γιορτάζετε τρία πράγματα, την ύπαρξη του εαυτού, τον κόσμο και το θεό θα βιώσετε την όλη Ύπαρξη ως μια ευλογία που συμβαίνει συνεχώς και για να εξηγήσω, όταν γιορτάζετε την ύπαρξη του εαυτού, του θεού και του κόσμου και τα τρία αυτά, θα σας αποκαλύψουν τα μυστήριά τους. Κατανοήστε ότι όταν λέω, γιορτάστε τον εαυτό, το θεό και τον κόσμο, δεν σας δίνω μια ηθική συμβουλή, σας δίνω μια πνευματική τεχνική.
 Το πρώτο βήμα: δεν θα είναι δυνατό ποτέ να κατανοήσετε ή να συνειδητοποιήσετε τον εαυτό σας παρά μόνο όταν τον αποδεχτείτε και γιορτάζετε αυτό που είστε. Όσο μάχεστε με αυτό που είστε, ποτέ δεν θα μπορέσετε να κατανοήσετε τι πραγματικά είστε.
 Συνήθως κουβαλούμε δύο ταυτότητες. Η μια είναι αυτή που φαίνεται στον εξωτερικό κόσμο και η άλλη είναι η εσωτερική μας ταυτότητα. Η εξωτερική ταυτότητα είναι τι παρουσιάζουμε στον κόσμο, πως θέλουμε να μας βλέπει ο κόσμος, πως θέλουμε να μας αναγνωρίζει. Αυτή η ταυτότητα θα είναι πάντα περισσότερη από αυτό που πραγματικά είμαστε. Η άλλη η εσωτερική, είναι το τι πιστεύουμε εμείς για τους εαυτούς μας, ποιοι πραγματικά είμαστε. Αυτή η ταυτότητα συνήθως είναι λιγότερη, από αυτό που πραγματικά είμαστε, είναι αυτό που αποκαλούμε, υποτίμηση του εαυτού, χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όλη σας η ζωή δεν είναι παρά η πάλη μεταξύ των δυο αυτών ταυτοτήτων. Συνεχώς προσπαθείτε να ικανοποιήσετε την εξωτερική σας ταυτότητα και αυτό έρχεται σε αντίθεση με την εσωτερική σας. Η πάλη μεταξύ εσάς και εσάς, η πάλη μεταξύ των δυο αυτών ταυτοτήτων, τρώει όλη σας τη ζωή.
 Είναι καιρός να σταματήσετε αυτόν τον ανταγωνισμό και να γιορτάσετε αυτό το οποίο είστε. Απλά αποδεχτείτε και γιορτάστε αυτό που είστε και θα δείτε ότι σιγά σιγά θα συνειδητοποιήσετε τον πραγματικό Εαυτό.
 Η συνειδητοποίηση του Εαυτού αναβάλλεται συνεχώς εξαιτίας της μάχης των δυο ταυτοτήτων. Τη στιγμή που θα σταματήσετε αυτόν τον πόλεμο, θα δείτε πως και οι δυο θα εξαφανιστούν μέσα σε αυτή τη συνειδητοποίηση.
 Οι δυο αυτές ταυτότητες υπάρχουν μόνο και μόνο γιατί δεν αποδεχόσαστε τον εαυτό σας. Έτσι λοιπόν απλά αποδεχτείτε αυτό που είστε εξωτερικά και εσωτερικά, πείτε ένα μεγάλο Ναι σε σας, σε ότι είστε και θα διαπιστώσετε ότι και οι δυο ταυτότητες δεν θα έχουν χρησιμότητα ή κάποιο σκοπό για σας, απλά θα εξαφανιστούν, θα φύγουν από το σώμα σας και θα εξαφανιστούν από το εσωτερικό χώρο σας. Στη συνέχεια γιορτάστε τον εαυτό σας όπως είναι. Κατανοήστε ότι δεν χρειάζεται να αναπτύξετε αυτές τις δυο ταυτότητες, ούτε αυτή στον εξωτερικό κόσμο ούτε αυτή στον εσωτερικό, από αυτή και μόνο την κατανόηση ξαφνικά θα δείτε και θα συνειδητοποιήσετε τον Εαυτό σας.
Απόσπασμα από το βιβλίο Living Enlightenment 7th edition


Διαβάστε στο επόμενο: Το δεύτερο βήμα, το μήνυμα του θανάτου και της ασθένειας, η ανεξάρτητη νοημοσύνη της Ύπαρξης.