ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - ΑΠΑΡΝΗΣΗ Δ

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΑΚΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΑΡΝΗΣΗ Μέρος Δ

Ερώτηση
Άρχοντα Kalabhairava, τελευταία έχω παρατηρήσει ότι όλες οι αντιδράσεις μου όσον αφορά τα συναισθήματα, συμβαίνουν μέσω του ananda gandha και είναι αρκετά έντονα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την συμπόνια και την ευγνωμοσύνη. Αυτό έχει συμβεί ως αποτέλεσμα της συνεχούς αποσύνδεσης που οδήγησε αυτόματα στην απόρριψη του νου; Παρακαλώ διευκρινίστε.
απάρνηση δ
Απάντηση
Η αποκήρυξη του νου έχει ήδη συμβεί σε σας. Μόνο η απόρριψη της ταυτότητας και της ταύτισης με διαφορετικά πράγματα χρειαζόταν να συμβεί. Αυτό που λέτε έγινε περισσότερο από την μύηση και τη δύναμη των Ουπανισάδων. Οι Ουπανισάδες και η μύηση οδηγούν στην αποσύνδεση, η οποία οδηγεί στην παραίτηση του νου. Όταν το μυαλό αποκηρύσσεται, η συμπόνια και η ευγνωμοσύνη ξεχειλίζουν, αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι το τέλος. Η συμπόνια και η ευγνωμοσύνη θα εγκατασταθούν στο σύστημα χωρίς καν να το καταλάβετε ότι είναι ευγνωμοσύνη και συμπόνια. Αυτή είναι η απόλυτη εμπειρία. Ακόμα και αυτή η αναγνώριση της συμπόνιας και της ευγνωμοσύνης δεν υπάρχουν, δεν έχουν ύπαρξη, εφόσον τις αναγνωρίζετε σημαίνει ότι βρίσκεστε ακόμα στην Ντβάϊτα, (Dvaita, δυισμός, διπολισμός). Αφήστε αυτό το unclutching (την αποσύνδεση) να συμβεί βαθύτερα, όλο και βαθύτερα. Απορρίψτε ακόμη και αυτή τη συμπόνια και την ευγνωμοσύνη. Θα φτάσετε σε έναν χώρο όπου τελικά θα έχετε εγκατασταθεί. Η ίδια σας η ύπαρξη θα έχει γίνει συμπόνια και ευγνωμοσύνη χωρίς ο εαυτός σας να ταυτοποιεί, να αναγνωρίζει αυτά τα δύο συναισθήματα. Η αναγνώριση και ταυτοποίηση και των δύο δεν θα συμβεί μέσα στην τελική παραίτηση.
Ερώτηση
Πώς να διατηρηθούμε διανοητικά και επιδέξια, αποκηρύσσοντας αυτό το οποίο είναι μη -εαυτός σε κάθε στιγμή της ζωής, γιατί μερικές φορές παρασυρόμαστε με τις τόσες πολλές αυταπάτες και εμπλεκόμαστε μαζί τους και στη συνέχεια μετανοούμε;
Απάντηση
Η αποκήρυξη ήταν η αρχική σας  κατάσταση, αλλά μπαίνοντας στον διαχωρισμό, στη δυαδικότητα, ασκηθήκατε να παρεκκλίνετε από αυτή την αρχική κατάσταση της παραίτησης, με την ίδια πρακτική και τρόπο θα πρέπει να πηγαίνετε πίσω στην παραίτηση. Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει σκληρά να μετακινηθείτε εκτός από την αρχική κατάσταση της παραίτησης σας και να εμπλακείτε σε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, τόσες πολλές φορές θα πρέπει να ασκήστε για να μετακινηθείτε πίσω στην αρχική κατάσταση της παραίτησης. Η παραίτηση πρέπει να ασκείται επειδή έχετε ασκηθεί με το να βγαίνετε εκτός αυτής. Η αποκήρυξη ήταν η αρχική σας κατάσταση. Εξασκείστε συνεχώς και μετακινήστε εκτός αυτής. Επειδή εξασκείστε συνεχώς και μετακινήστε εκτός αυτής, τώρα είστε αναγκασμένοι να εξασκηθείτε και να επιστρέψετε στην παραίτηση.
Ερώτηση
Μπορεί ένας σύζυγος να εγκαταλείψει την οικογένειά του, να αποκηρύξει την κανονική του ζωή για να βαδίσει στον δρόμο του υπέρτατου;
Απάντηση
Όπως έχει ήδη διαβάσει ο Καλαμπάϊραβα, στον Κόσμο δεν αναγνωρίζεται ούτε η οικογένεια, ούτε η απόρριψη της οικογένειας. Ο γάμος είναι ένα σύστημα των ανθρώπινων όντων που κατασκευάζεται για τον εαυτό τους. Είναι μια δέσμευση που κάνουν τα άτομα με τον εαυτό τους. Ο Καλαμπάϊραβα ούτε συνιστά τον γάμο, ούτε συνιστά τον χωρισμό. Είναι κάθε άτομο που πρέπει να αποφασίσει με βάση αυτό που αισθάνεται ως εκπλήρωση στη ζωή του, στην αποστολή του και κάθε απόφαση φέρνει τις παρενέργειές της που το άτομο πρέπει να ζήσει και να περάσει. Όσον αφορά τα Ακασικά Αρχεία, τα αρχεία συστήνουν τη φώτιση ως τη μόνη αποστολή για κάθε άνθρωπο. Αυτή πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα για κάθε ανθρώπινο ον, καθώς αυτός είναι ο στόχος κάθε ατομικής ψυχής. Έτσι, οτιδήποτε μπορεί να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία, τη διαδικασία της διαφώτισης, ενθαρρύνεται και υποστηρίζεται.
Ερώτηση
Μπορείτε να εξηγήσετε την έννοια της παράδοσης στο Θείο;
Απάντηση
Μόνο μετά την εμπειρία του Θεϊκού πέρα ​​από κάθε πιθανή αμφιβολία που μπορεί να δημιουργηθεί από το σώμα, το μυαλό και το συναίσθημά σας, θα είστε σε θέση να παραδοθείτε στο Θείο. Μέχρι τότε ακόμη και η έννοια του Θεϊκού θα είναι μόνο η δική σας διανοητική φαντασία. Έτσι, η παράδοση μπορεί να μην είναι δυνατή μέχρι να συνειδητοποιήσετε την ιδέα του Θεού εμπειρικά.
Ερώτηση
Πείτε μου, μπορεί κάποιος ογδόντα ετών να κατανοήσει την απελευθέρωση;
Απάντηση
Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο στην προσπάθεια να κατανοήσουν οι άνθρωποι την απελευθέρωση. Είναι η ωριμότητα της ψυχής. Αν η ψυχή είναι ώριμη, ακόμα και όταν το παιδί γεννιέται, μπορεί να γίνει και να καταλάβει τι είναι η απελευθέρωση και η φώτιση ή ακόμα και όταν το σώμα του μεταφέρεται στη μήτρα της μητέρας του, το σώμα μπορεί να προγραμματιστεί για να κατανοήσει τη φώτιση. Η ωριμότητα δεν έχει συμβεί, ακόμα και όταν είναι ηλικιωμένος κάποιος, όταν δεν μπορεί να καταλάβει τις αλήθειες της απελευθέρωσης. Απελευθέρωση, οι αλήθειες της απελευθέρωσης κατανοούνται με βάση την ωριμότητα του ατόμου, που δεν βασίζεται στην ηλικία της βιολογίας και του σώματος.
Ερώτηση
Υπάρχουν φορές που καταλαβαίνω την αποκήρυξη της ταυτότητας και πως όλος ο κόσμος που βιώνω γύρω μου είναι εκτός της επιλογής μου. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που νοιώθω πώς είμαι πιασμένος σε κάτι και είμαι σκεπτόμενος και ότι υπάρχουν μόνο σώματα που κινούνται γύρω μου. Όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, ένα είδος σφιξίματος κοντά στον ομφαλό μου, χαλαρώνει και το σώμα γίνεται ελαφρύ. Προσπαθώ να παραμείνω στον ίδιο χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι εύκολο να συνεχίσω να παραμένω σε αυτή την κατάσταση και να συνεχίζω τις σωματικές δραστηριότητες όπως το κολύμπι, το περπάτημα κλπ. Αλλά δεν είναι δυνατό να παραμείνω σε αυτό το χώρο και να συνεχίσω ακόμη και μια μικρή διανοητική δραστηριότητα. Υπάρχουν φορές, όπως όταν βρίσκομαι σε μια συνάντηση που συνεχίζω να παραμένω σε αυτό το διάστημα, είμαι σε θέση να παραμείνω σε αυτό το χώρο ή να κατέβω και να ακούσω τι λένε οι άλλοι. Και τα δύο δεν συμβαίνουν ταυτόχρονα. Όταν το μυαλό εισέλθει, επιστρέψει θα έλεγα, τότε αυτό που περιγράφω διαρκεί λίγο. Ποια είναι η λύση γι 'αυτό;
Απάντηση
Απλά λίγο περισσότερη πρακτική είναι ότι χρειάζεστε. Προς το παρόν δίνετε προτεραιότητα σε αυτό το διάστημα ξανά και ξανά. Ακόμα κι αν χάσετε κάποιες συναντήσεις, είναι εντάξει. Η εμπειρία που έχετε συμβαίνει πολύ σπάνια στους ανθρώπους. Μην τη χάσετε. Επιτρέψτε το αυτό, επιτρέψετε αυτή την εμπειρία να εγκατασταθεί σε σας. Απολαύστε τον εαυτό σας σε αυτή την εμπειρία. Έχετε ένα σπάνιο δώρο από τον Κόσμο. Μην χάσετε αυτό το μεγάλο δώρο του διαμαντιού για μικρές συνηθισμένες πέτρες, όπως συναντήσεις, χρήματα, επάγγελμα, δουλειά. Αφήστε να φύγει οτιδήποτε παρεμποδίζει αυτή την εμπειρία. Ανακαλέστε όλα όσα σας απομακρύνουν από αυτή την εμπειρία. Απολαύστε μόνο αυτή την εμπειρία. Θα επιτύχετε το απόλυτο.
Ερώτηση
Στα διαβάσματα των Ακασικών, ο Καλαμπάϊραβα διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένας γάμος που καταγράφεται στο κοσμικό νόμο. Θα ήθελα να μάθω αν η Tridev (η ινδική ιερή τριάδα, Τριμούρτι, Ο Βράχμα, Βισνού και ο Σίβα) με τις θεές, είναι εκφράσεις των αρσενικών και θηλυκών ενεργειών και επίσης να πω οτι γιορτάζεται η τελετή γάμου Kalyanotsavam, σε όλους τους ναούς που υποδηλώνει το γάμο των θεότητων και θεών-Μινακσί και Σουνταρέσουαρα, Ράμα και Σίτα, Κρίσνα και Ρούκμινι, όλοι παντρεύτηκαν στον πλανήτη γη.
Απάντηση
Είναι μια έννοια για να κάνει τους ανθρώπους να κατανοήσουν τη θηλυκή και αρσενική συνείδηση και τις ενέργειες.