ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - ΑΠΑΡΝΗΣΗ Γ

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΑΚΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΑΡΝΗΣΗ Μέρος Γ 

Ερώτηση
Άρχοντα Kalabhairava, η αποκήρυξη φαίνεται να συμβαίνει ως μέρος της εμπειρίας και της κατανόησης, καθώς προχωρά κανείς στην ηλικία. Ο πόνος και η ταλαιπωρία μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία;
Απάντηση
Η ίδια η ταλαιπωρία δεν έχει καμία σημασία. Είναι η περισυλλογή που αναγκάζονται τα όντα να κάνουν κατά τη διάρκειά του πόνου και της ταλαιπωρίας, η οποία επιταχύνει τη διαδικασία της παραίτησης. Εάν μπορείτε να κάνετε την περισυλλογή και το μετασχηματισμό χωρίς καμία εξωτερική ταλαιπωρία αυτό ονομάζεται τάπας. Δεν χρειάζεται κάποια εξωτερική ταλαιπωρία για να συμβεί σε σας η διαδικασία της παραίτησης. Η παραίτηση μπορεί να επιταχυνθεί απλά μέσω της περισυλλογής και του μετασχηματισμού χωρίς ταλαιπωρία.
απαρνήσεις γ
Ερώτηση
Αγαπητέ Kalabhairava, ο όρος παραίτηση, αποκήρυξη, μου δίνει ένα αρνητικό συναίσθημα ίσως λόγω της παρανόησής του. Υπάρχει κάποιος πιο ήπιος τρόπος για την παραίτηση; 
Απάντηση
Μεγαλώνοντας πάνω στη συνείδηση του Kalabhairava. Ο χρόνος και ο χώρος είναι μια συνεχής διαδικασία επέκτασης. Όταν μεγαλώνετε, τα παλιά πράγματα πέφτουν από μόνα τους. Παλιές ιδέες, παλιός τρόπος ζωής, παλιός τρόπος σκέψης, παλιές συνήθειες, παλιές λίμπιντο, παλιός τρόπος νόησης, όλα αυτά εξαφανίζονται αυτόματα και η νέα γνωστική λειτουργία, ο νέος τρόπος που σχετίζεται κανείς με τα πάντα, αρχίζει να συμβαίνει. Η συνεχής εξελικτική διαδικασία που φτάνει μέχρι τον νέο τρόπο συσχέτισης με τον κόσμο είναι η παραίτηση.
Ερώτηση
Πως να αποκόψω την ανικανότητά μου απέναντι στα δρώμενα (στις εκδηλώσεις) του εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου;
Απάντηση
Περισυλλέξτε, στοχαστείτε και μετασχηματίστε τον εαυτό σας και τις πράξεις σας μέσα στα όρια των δικών σας ικανοτήτων, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει κανείς με τις διάφορες απαρνήσεις. Όταν ξεκινάτε τις αποκηρύξεις και τις παραιτήσεις, μέσα στα όρια των ικανοτήτων σας, θα έχετε συνεχόμενη εξέλιξη, όταν ενεργείτε με βάση την ικανότητα σας, αυτομάτως αυτή η ικανότητα επεκτείνεται.
Ερώτηση
Ποια μέθοδο διαλογισμού θα μας βοηθήσει κατά τη διάρκεια αυτής της εξέλιξης;
Απάντηση
Αποσύνδεση, αποσύνδεση, αποσύνδεση (unclutching), συνεχόμενη απεμπλοκή, είναι η καλύτερη διαδικασία, η μέθοδος διαλογισμού για να βιώσετε την απάρνηση.
Ερώτηση
Ποιος είναι ο τρόπος για αυτούς που δεν είναι στο μοναστήρι;
Απάντηση
Για τον Κόσμο, δεν υπάρχει ο οικογενειάρχης, ούτε ο Σανιάσι. Αυτό είναι μόνο το επίπεδο ωριμότητάς σας. Ο οποιοσδήποτε που είναι διατεθειμένος συνεχώς να μετασχηματίζει, να εξελίσσει τον εαυτό του, είναι μια φωτισμένη ύπαρξη.
Ερώτηση
Για να περάσει η παραίτηση ως μέρος της βιο-μνήμης, ποιες είναι οι καλύτερες τεχνικές που μπορούν να ακολουθηθούν;
Απάντηση
Η συνεχής αποσύνδεση και το να μοιράζεται κανείς με τους άλλους, φέρνει τεράστια αίσθηση παραίτησης και ξυπνά την βιο-νοημοσύνη της Απάρνησης. Όταν ένα άτομο πάσχει, ιδιαίτερα από ασθένειες όπως ο καρκίνος, αν αναπτύξει απλώς τη στάση της προσφοράς, της φιλανθρωπίας, ο καρκίνος εξαφανίζεται, το άτομο θεραπεύεται.
Ερώτηση
Γιατί ο Κόσμος παρέχει όλες αυτές τις εξωτερικές ομορφιές και απολαύσεις, αν ο δρόμος προς την φώτιση για τα ανθρώπινα όντα είναι η απάρνηση, η παραίτηση από όλα αυτά τα οποία ο Κόσμος παρέχει.
Απάντηση
Η αποκήρυξη είναι η ικανότητα της συνεχούς ανάπτυξης. Μόνο το άτομο που μπορεί να αναπτυχθεί απολαμβάνει καλύτερα τις ωραιότερες ομορφιές που προσφέρονται από τον Κόσμο. Αλλά η ζάλη που κουβαλάτε στο μυαλό σας, μέσω του οποίου προέρχεται αυτή η ερώτηση, αυτό το μυαλό έχει κολλήσει με τις κατώτερες ομορφιές και απολαύσεις. Αυτός είναι και ο λόγος  για τον οποίο αμφισβητείτε τόσο πολύ ο δρόμος της παραίτησης. Όταν αποκηρύσσετε ξανά και ξανά τότε θα ζήσετε όλο τον Κόσμο με πολύ πιο καλύτερο τρόπο. Όλο το σύμπαν θα γίνει όλο και περισσότερο ζωντανό για σας. Οι οδηγίες από τον Κόσμο για όλα τα ανθρώπινα όντα είναι, αποκηρύξτε απαρνηθείτε ξανά και ξανά για να απολαύσετε την μαγεία του Κόσμου.
Ερώτηση
Αν σε ένα ζευγάρι με παιδιά, ο σύζυγος ή η σύζυγος συνειδητοποιήσει ότι καλείται να υπηρετήσει τις ανώτερες αλήθειες και αποφασίσει να απέχει από αυτή τη σχέση, θα πρέπει να διαχωριστεί από το έτερο ήμισυ και τα παιδιά;
Απάντηση
 Ο Κόσμος δεν αναγνωρίζει την ιδέα της οικογενειακής μονάδας και με τον ίδιο τρόπο δεν αναγνωρίζει την ιδέα του διαχωρισμού. Είναι απλά η ροή της ζωής. Αν είστε μαζί με αγάπη, συνεχίσετε μαζί, αν η αγάπη φύγει θα πρέπει να προχωρήσετε τη ζωή σας και να διαχωριστείτε. Αυτό είναι η ευθύνη του ατόμου τι θα αποφασίσει. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος καθιερωμένος νόμος στον Κόσμο.
Ερώτηση
Πώς μπορούν οι άνθρωποι να αποκηρύξουν τον κόσμο φυσικά, χωρίς ούτε καν να το γνωρίζουν και να παραμένουν συνεχόμενα στη σάτια (αλήθεια).
Απάντηση
Με το να παραμένουν συνεχώς αποσυνδεδεμένοι και αποστασιοποιημένοι από αυτοπροσδιορισμούς που έχουν να κάνουν με το σώμα και το μυαλό. Συνεχή αποσύνδεση από τον λανθασμένο αυτοπροσδιορισμό και κίνηση προς τον σωστό εαυτό. Αυτός είναι ο καλύτερος, φυσικός τρόπος της Αποκήρυξης.
Ερώτηση
Ποια κατάσταση μπορεί να κάνει τους σύγχρονους ανθρώπους να επιστρέψουν στη συνειδητότητα;
Απάντηση
Το να παραμένετε αποσυνδεδεμένοι.
Ερώτηση
Προς τον οποιονδήποτε γονέα που έχασε το παιδί του, ο οποίος είναι σε μεγάλο πόνο για την αυτή την απώλεια, ποιο είναι το μήνυμά σας γι 'αυτούς;
Απάντηση
Μόνο και μόνο επειδή ένα σώμα βγήκε από το σώμα σας αυτό δε σημαίνει ότι το κατέχετε. Ακόμα και το δικό σας σώμα δεν είναι υπό τον έλεγχό σας. Πώς μπορείτε να περιμένετε να ελέγξετε το σώμα που βγήκε από το σώμα σας; Κάθε σώμα από τη στιγμή που γίνεται ανεξάρτητο, θα πρέπει να προχωρήσει και να συνεχίσει με τη ρουτίνα της ζωής του και την ροή. Ο μόνος λοιπόν τρόπος είναι να θυμόμαστε την αλήθεια και να την συμβιβάζουμε, να την συμφιλιώνουμε με την πραγματικότητα. Καμία παρηγοριά δεν μπορεί να σας βοηθήσει. Μόνο η συμφιλίωση μπορεί να σας βοηθήσει. Η Καλαμπάϊραβα θα σας διδάξει μόνο να συμβιβαστείτε με την πραγματικότητα. Καμία παρηγοριά δεν μπορεί να βοηθήσει και καμία παρηγοριά δεν μπορεί να έχει κάποια χρησιμότητα.
Ερώτηση
Για την εμπειρία του θανάτου που, όπως είπατε, αφαιρεί όλα τα μοτίβα, πρέπει να ζήσουμε και τις απαρνήσεις στην ζωή ή την παραίτηση στη ζωή;
Απάντηση
Όταν αρχίζετε να ζείτε, εκφράζεται ένας μοναδικός τρόπος παραίτησης σε κάθε έναν από σας. Μην ακολουθείτε τα αποτελέσματα των παραιτήσεων των άλλων. Προσθέστε μόνο τη στάση της Παραίτησης μέσα σας και κάντε την με το δικό σας τρόπο. Εκφράστε με τον δικό σας τρόπο την Αποκήρυξη, με έναν μοναδικό τρόπο, όπως άλλωστε μοναδικοί είστε εσείς.
Ερώτηση
Ένα άτομο που είναι εγκεφαλικά νεκρό αλλά φυτοζωεί με υποστηρικτικό τρόπο πάνω από δέκα χρόνια, αυτό σημαίνει τον τρόπο της φύσης να διδάσκει την απάρνηση στον σύζυγο ή τους αγαπημένους;
Απάντηση
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κατάσταση για να μάθετε την Παραίτηση.
Ερώτηση
Πώς μπορώ να ξέρω ότι ακούω τη βιο-μνήμη μου; 
Απάντηση
Όταν ακούτε τη βιο-μνήμη σας χωρίς κανένα πόνο, χωρίς οδύνη, πολύ ομαλά η παραίτηση ανθίζει ως φυσική διαδικασία.
Ερώτηση
Με την παραίτηση και την συνεχή αποσύνδεση, η μνήμη του ατόμου δεν θα γίνει αδύναμη;
Απάντηση
Με την παραίτηση και τη σταθερή αποσύνδεση η βιο-μνήμη σας μπορεί να γίνει αδύναμη, αλλά η βιο-νοημοσύνη σας θα γίνει ισχυρή. Η βιο-νοημοσύνη σας αφυπνίζεται από τη συνεχή παραίτηση και αποσύνδεση. Η βιο-νοημοσύνη είναι ζωή.