ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - ΑΠΑΡΝΗΣΗ Β

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΑΚΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ - ΑΠΑΡΝΗΣΗ Μέρος Β

Ερώτηση
Μπορείτε σας παρακαλώ να μας δώσετε την καλύτερη μέθοδο αποποίησης της αναπνοής του ανθρώπινου σώματος, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε το εγώ και να απελευθερωθούμε από τις προσκολλήσεις του μυαλού και του σώματος; Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες διδασκαλίες σας.
Απάντηση
Η εκπνοή είναι η αποποίηση της αναπνοής που εισπνεύσατε, η εισπνοή είναι η αποποίηση του θανάτου που κρατάτε στο σώμα σας. Όταν βρίσκεστε στο κέντρο, δηλαδή στον ουδέτερο χώρο ανάμεσα στην εισπνοή και την εκπνοή, αποποιείστε τόσο τη ζωή όσο και το θάνατο, ξεκουράζεστε μέσα στη φώτιση. Η εισπνοή είναι ζωή, η εκπνοή είναι θάνατος. Όταν βρίσκεστε στο ουδέτερο κενό του χώρου της εισπνοής και της εκπνοής είναι φώτιση, είναι ο χώρος του Samadhi. Προσπαθήστε συνεχώς να βρίσκεστε στον ουδέτερο χώρο. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεστε φωτισμένοι, αυτός είναι ο τρόπος που θα εκπέμπετε τη φώτιση. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκηρύξετε την αναπνοή και όλες τις κινήσεις της ζωής και του θανάτου που σχετίζονται με την αναπνοή.
ακασικά αρχεία
Ερώτηση
Πώς μπορεί ή πως θα πρέπει ένας σπιτονοικοκύρης να ασκεί την αποποίηση;
Απάντηση
Σύμφωνα με τον κοσμικό νόμο δεν υπάρχει κανένας ιδιοκτήτης, sannyasi. Ο κοσμικός νόμος γνωρίζει μόνο ένα πράγμα, την εξέλιξη των ανθρώπινων όντων και τα διαφορετικά επίπεδα. Είτε είναι στο σπίτι κάποιος, είτε είναι sannyasi ή ανύπαντρος ή vanaprasthi, οτιδήποτε, η παραίτηση, σας κάνει να ζήσετε τη μεγαλύτερη συχνότητα. Η παραίτηση χωρίς φόβο δεν είναι παραίτηση. Η παραίτηση από τα υλικά αντικείμενα θα πρέπει να οδηγήσει στην παραίτηση από τα διανοητικά μοτίβα. Θα πρέπει να οδηγήσει τελικά στην αποποίηση της ταυτότητας. Αφήστε λοιπόν την απόρριψη να είναι ο τρόπος ζωής για κάθε άνθρωπο, σε κάθε επίπεδο.
Ερώτηση
Τι μπορεί να κάνει κάποιος ή τι να αποφεύγει σχετικά με τα παραπάνω.
Απάντηση
Αυτά που ο Kalabhairava ήδη έχει διαβάσει από τα ακασικά αρχεία για τα διαφορετικά επίπεδα απόρριψης, την απόρριψη της ιδέας της κατοχής, την παραίτηση από τα πρότυπα και μοτίβα, την παραίτηση από τους ορισμένους τρόπους που αποκρίνεστε, την απόρριψη της ίδιας της ταυτότητας.
Ερώτηση
Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της θυσίας και της απόρριψης;
Απάντηση
Η απόρριψη είναι τρόπος ζωής όπου μαζί της αναπτύσσεστε συνεχώς. Όταν μεγαλώνετε από τη γέννηση φτάνετε στη μέση ηλικία, από τη μέση ηλικία φτάνετε στα γηρατειά, όταν φτάσετε πέρα ​​από το γήρας στο θάνατο και πέρα ​​από το θάνατο, πηγαίνετε για την επόμενη γέννηση καταλαβαίνετε ότι η ροή της ζωής με τη φυσική της μορφή είναι η παραίτηση. Η θυσία είναι κάτι σαν να παραιτηθείτε για έναν συγκεκριμένο σκοπό για έναν συγκεκριμένο λόγο. Έτσι η απόρριψη είναι ο τρόπος ζωής σας, ενώ η θυσία είναι οι αποφάσεις που κάνετε κάποτε.
Ερώτηση
Ποια είναι η καλύτερη μορφή απόρριψης;
Απάντηση
Η απόρριψη των ταυτοτήτων.
Ερώτηση
Μήπως η αυστηρή λιτότητα, η εγκράτεια και οι ασκητικές πρακτικές αφαιρούν τις καρμικές σαμσκάρες των παρελθόντων και των σημερινών ζωών;
Απάντηση
Ναι, η λιτότητα, οι ασκητικές πρακτικές που παραδίδονται ειδικά σε σας από τον Δάσκαλό σας, σας βοηθάνε να ξεπεράσετε τα αρνητικά μοτίβα και να φτάσετε το απόλυτο.
Ερώτηση
Πώς μπορώ να ξέρω τι είναι θεϊκή βούληση και τι αυτή η βούληση θέλει να κάνω;
Απάντηση
Η διαίσθησή σας, χτυπά έντονα, σας ανεβάζει έντονα, ακτινοβολεί έντονα μέσα από σας και από κάθε περιστατικό της ζωής σας. Περιμένετε συνεχώς για το μάθημα από κάθε συμβάν που συμβαίνει στη ζωή σας. Κάθε περιστατικό είναι ένα μάθημα που σας έφερε το θεϊκό. Αν έχετε χρόνο να ακούσετε, ο Καλαμπάϊραβα συνεχώς σας μιλάει. Εάν βρείτε χρόνο για να τον καλέσετε, έχει το χρόνο να σας απαντήσει.
Ερώτηση
Πώς μπορώ να αποκηρύξω τις σκέψεις και τη θέλησή μου και να είμαι συνεχώς ευθυγραμμισμένος με το Θείο. Παρακαλώ καθοδηγείστε.
Απάντηση
Σκέψη, θέληση, όλα είναι απλά διαφορετικές λέξεις. Η Θέληση δεν είναι παρά μια δέσμη σκέψεων. Η Σκέψη δεν είναι παρά χαλαρή θέληση. Συνειδητοποιήστε αυτή την αλήθεια. Η σκέψη και η θέληση δεν είναι ξεχωριστά πράγματα. Και οι δύο θα ευθυγραμμιστούν. Η θέληση και η σκέψη είναι απλά διαφορετικές μυρωδιές από την ταυτότητά σας. Όταν η ταυτότητά σας είναι λίγο παγωμένη η μυρωδιά ονομάζεται θα, όταν είναι υγρή η μυρωδιά ονομάζεται σκέψη. Αλλά και οι δύο είναι μόνο γεύσεις της ταυτότητάς σας. Εάν η μυρωδιά είναι λίγο ισχυρή, ονομάζεται βούληση. Αν είναι λιγότερο ισχυρή, λέγεται σκέψη.
Ερώτηση
Αγαπητέ Kalabhairava, είναι σωστό να απαρνηθούμε τα μέλη της οικογένειας όπως ο πατέρας, η μητέρα, ο σύζυγος, η σύζυγος και τα παιδιά για χάρη των δικών μας πνευματικών πρακτικών;
Απάντηση
Σύμφωνα με τον κοσμικό νόμο, δεν υπάρχει κανένας σύζυγος, ούτε πατέρας, μητέρα, γυναίκα, ή παιδιά. Όλοι γεννιούνται ως ροή της ζωής τους. Η ίδια η ιδέα ακόμη και της μητέρας και του πατέρα δημιουργείται από εσάς τα ανθρώπινα όντα. Δεν είναι ούτε επικυρωμένη, αποδεκτή, στον κοσμικό νόμο. Η πνευματική πρακτική είναι η πρώτη προτεραιότητα για κάθε άνθρωπο. Ο πνευματικός διαφωτισμός είναι η πρώτη αλήθεια για κάθε άνθρωπο. Η εξέλιξη προς τη σωστή κατεύθυνση με σωστή πνευματική καθοδήγηση είναι η πρώτη προτεραιότητα στη ζωή σας και αυτό δεν θα πρέπει να θυσιαστεί για τίποτα. Ομοίως, μην χρησιμοποιείτε την πνευματικότητα για να ξεφύγετε από τις κοινωνικές σας ευθύνες. Εάν είναι ειλικρινής η πνευματική αναζήτηση και η πνευματική πρακτική, τίποτα, τίποτα δεν πρέπει να μπει εμπόδιο στο δρόμο αυτό. Οτιδήποτε έρχεται στο δρόμο αυτό μπορεί να θυσιαστεί.
Ερώτηση
Αν άλλοι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από εμάς για την επιβίωσή τους, ποια είναι η λύση για μας  έτσι ώστε να προχωρήσουμε στο πνευματικό ταξίδι; Σας ευχαριστώ Kalabhairava που εκφράζεστε μέσω του αγαπημένου μας Swamiji.
Απάντηση
Όχι, καμία ζωή δεν μπορεί να εξαρτάται από άλλους. Κάθε ζωή είναι μια ατομική. Κάθε ύπαρξη έρχεται στον πλανήτη Γη από μόνο του. Ούτε μπορείτε να σώσετε ούτε να καλύψετε, διεκπεραιώσετε ή ικανοποιήσετε. Ποτέ δεν μπορείτε να τους κάνετε να αισθάνονται ασφαλείς. Εσείς πρέπει πρώτα να σώσετε τον εαυτό σας. Όλα τα άλλα πράγματα είναι μόνο ψευδοσυναισθηματισμοί, απλώς βαθύτερη αδυναμία που δικαιολογείται στο όνομα της ευθύνης. Ο Καλαμπάϊραβα το καθιστά πολύ σαφές, στον κοσμικό νόμο υπάρχουν μόνο άτομα. Αφήστε όλα τα άτομα να ταξιδέψουν προς την υψηλότερη δυνατή τους ύπαρξη και διαφώτιση.
Ερώτηση
Αγαπητέ πατέρα, δεν είναι η παραίτηση μια ψυχική κατάσταση;
Απάντηση
Ναι, είναι ψυχική κατάσταση. Αν είστε εδραιωμένοι σε αυτή την ψυχική κατάσταση και εάν επίσης έχετε αποποιηθεί και το υλικό κομμάτι σας, τότε είναι κάτι σπουδαίο, αν όχι τότε απλά εντάξει. Η φυσική παραίτηση δεν έχει σημασία αν είστε εδραιωμένοι στη νοητική παραίτηση. Αλλά μην εξαπατάτε τον εαυτό σας λέγοντας ότι είστε εδραιωμένοι στην ψυχική κατάσταση και έχετε συνεχώς υλικά αντικείμενα γύρω σας. Το να εδραιώσετε τον εαυτό σας στο πνευματικό επίπεδο, όταν είστε σε αρχικό στάδιο, χρειάζεται φυσική παραίτηση επίσης. Να είστε ειλικρινείς και ακέραιοι για να αξιολογήσετε τον εαυτό σας. Εκεί βρίσκεται η πραγματική παραίτηση.
Ερώτηση
Μερικές φορές όμως παραιτούμαστε φαινομενικώς, αυτές οι επιθυμίες θα εξακολουθούν να υπάρχουν σε υποσυνείδητο επίπεδο και μερικές φορές από τη στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό, είναι πολύ αργά. Τι μπορούμε να κάνουμε;
Απάντηση
Σε αρχικά επίπεδα η παραίτηση από τα του σώματος επίσης μπορεί να είναι χρήσιμη για την επίτευξη της παραίτησης από τα του μυαλού. Αλλά η επίτευξη της πνευματικής παραίτησης είναι η κύρια και υπέρτατη.
Ερώτηση
Είμαι παντρεμένος με παιδιά και φροντίζω επίσης για την οικογενειακή μου επιχείρηση. Μπορεί η παραίτηση να είναι το πνευματικό μονοπάτι για ανθρώπους σαν εμένα;
Απάντηση
Στον Κόσμο ο γάμος δεν καταγράφεται, ούτε αναγνωρίζεται. Είναι ιδιωτική απόφαση. Μερικές φορές οι άνθρωποι ζουν μαζί μερικές φορές χωρίζουν. Ο Mahadeva δεν έχει συγκεκριμένες καταχωρίσεις για αυτό το θέμα.
Ερώτηση
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της απάρνησης μιας επιθυμίας και της αποσύνδεσης από αυτή;
Απάντηση
Και τα δυο είναι ίδια.
Ερώτηση
Χωρίς πρώτα να αποκηρύξει κανείς την ταυτότητα που επιθυμεί όλα τα πράγματα, είναι δυνατόν να παραιτηθεί από οτιδήποτε;
Απάντηση
Η αποκήρυξη των επιθυμιών διαβρώνει την ταυτότητα και αποκηρύσσοντας την ταυτότητα διαβρώνονται όλες τις επιθυμίες. Είναι πάντα το ένα που οδηγεί στο άλλο. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, δηλαδή το ποιο θα είναι πρώτο.
Ερώτηση
Λατρεύω τη δημιουργία πλούτου και έχω ένα ταλέντο για αυτό. Πώς μπορώ να συνδυάσω τη δημιουργική διεύρυνση με την παραίτηση;
Απάντηση
Εδραιώστε τον εαυτό σας στην απάρνηση η δημιουργική διεύρυνση θα γίνει η αναπνοή της ζωής σας. Θα επεκταθείτε δημιουργικά τόσο πολύ, που δεν θα σας ενδιαφέρει να κρατηθείτε πάνω σε αυτό που δημιουργήσατε.
Ερώτηση
Μπορείτε να πείτε κάτι για τους σάνια ως το μονοπάτι παραίτησης;
Απάντηση
Αποκηρύσσοντας τις ταυτότητές σας είναι ο τρόπος των sannya. Αυτός είναι ο τρόπος ζωής για κάθε ώριμο ευφυές ον.