ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - ΑΠΑΡΝΗΣΗ Α

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΑΚΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ - ΑΠΑΡΝΗΣΗ Μέρος Α

 Η απάρνηση δεν είναι παρά η δυνατότητα να αναζωογονείτε τον εαυτό σας συνεχώς με την απομάκρυνση των διαφορετικών ταυτοτήτων που δημιουργείτε για συγκεκριμένο σκοπό, αλλά δυστυχώς συνδέεστε και αισθάνεστε ένα με αυτές. Η απάρνηση είναι διαφορετικών επιπέδων, είναι η αποκήρυξη του εξωτερικού πλούτου που αποφασίσατε να αποκτήσετε και που συνταυτίζεστε μαζί του, είναι η απάρνηση του ονόματος και της φήμης με την οποία αναγνωρίζεστε, έχετε και αισθάνεστε ένα με αυτή, είναι η απάρνηση των ανθρώπων με τους οποίους αναγνωρίζετε τον εαυτό σας, που έχετε και αισθάνεστε ένα με αυτούς ή η απάρνηση των ταυτοτήτων που κατέχετε και προσδιορίζετε τον εαυτό σας και αισθάνεστε ένα με αυτές. Μεταξύ αυτών των απαρνήσεων, η αποποίηση της ταυτότητας σας είναι η απόλυτη παραίτηση.
απάρνηση
 Η απάρνηση είναι το πιο ευφυές πράγμα που μπορεί να κάνει ένα ζωντανό ον, γιατί ανανεώνει συνεχώς και δημιουργεί την πιθανότητα για υψηλότερες εκφράσεις της ύπαρξής του. Όταν συμβαίνει η υψηλότερη έκφραση, σημαίνει ότι περάσατε τα σύνορα της απάρνησης και ότι αυτή η ίδια γίνεται η ύπαρξή σας. Όταν ο πυρήνας σας γίνεται μια απάρνηση, τότε με τον συνεχή καθαρισμό, η νοημοσύνη που λάμπει, γίνεται η ζωή σας.
 Η διαρκής απάρνηση των σκέψεων σημαίνει αποδέσμευση, αποσύνδεση, η απάρνηση ως τρόπος ζωής είναι ζωντανή φώτιση. Κάνοντας Ajapa japa (ψαλμός μάντρα) είναι μια ισχυρή μέθοδος για να αποκηρύξετε τις λέξεις και τις σκέψεις που συμβαίνουν συνεχώς μέσα σας, ενώ η αίσθηση της σύνδεσης με την πηγή είναι μια ισχυρή μέθοδος για να αποκηρύξετε όλα τα συναισθήματα που δεν είναι απαραίτητα να συμβαίνουν σε σας. Η αποσύνδεση από όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές καταστάσεις είναι η απόλυτη απάρνηση. Η απάρνηση όλων των ταυτοτήτων που είναι περιττές σε σας, είναι η τελική διαδικασία καθαρισμού για να ζήσετε φωτισμένα.
Ερώτηση
Γιατί θα πρέπει κανείς να γίνει ουδέτερος ως προς τις φυσικές ανάγκες;
Απάντηση
Δεν υπάρχει απάντηση. Όταν συμβαίνει η πνευματική ανάπτυξη, όταν οι πνευματικές δυνάμεις ξεδιπλώνονται από το σώμα σας η ουδετεροποίηση ως προς τις φυσικές ανάγκες απλά συμβαίνει. Όπως συμβαίνει η ροή της ζωής, έτσι φυσικά συμβαίνει αυτό μέσα σας.
Ερώτηση
Δεν είναι η αρχική δημιουργία του αρσενικού και του θηλυκού, όπως και οι αισθήσεις το δώρο της Ύπαρξης;
Απάντηση
Η Ύπαρξη παρέχει τα πάντα, μέχρι και δηλητήρια. Είναι στο χέρι σας να χρησιμοποιήσετε ότι θέλετε και να ζήσετε τη ζωή σας πάνω σε οποιαδήποτε βάση εσείς θέλετε, έχοντας ότι στόχο θέλετε να φτάσετε και σκοπό ότι σκοπό αισθάνεστε ότι θέλετε να έχει η ζωή σας.
Ερώτηση
Ενώ απολαμβάνουμε το δώρο της ύπαρξης, δεν μπορούμε να πετύχουμε την ίδια απόλυτη ολοκλήρωση που συμβαίνει όταν παραιτούμαστε από όλα αυτά;
Απάντηση
Είτε απολαμβάνετε, είτε αποκηρύσσετε, στο τέλος, επιτυγχάνετε μόνο όταν αποποιούνται οι ταυτότητες. Ακόμη και αυτό που αποκαλείτε απόλαυση, στο τέλος, συμβαίνει μόνο όταν είστε σε θέση να αποκηρύξετε την ταυτότητα, τότε επιτυγχάνεται το απόλυτο. Οτιδήποτε καταλαβαίνετε ως απόλαυση δεν θα σας οδηγήσει στον απόλυτο και δεν θα σας οδηγήσει στην επίτευξη της απόλυτης αλήθειας. Μόνο όταν αποσύρετε την ταυτότητα επιτυγχάνετε το απόλυτο. Αν μπορείτε να παραιτηθείτε από τις ταυτότητες, ακόμα κι αν όλα αυτά τα πράγματα είναι γύρω σας, θα πετύχετε το απόλυτο. Εάν δεν μπορείτε να παραιτηθείτε από την ταυτότητα, ακόμα κι αν φυσικά απομακρύνεστε από αυτά τα πράγματα, ίσως να μην μπορέσετε να επιτύχετε το απόλυτο. Εν κατακλείδι, όλα γκρεμίζονται κατά την απόσυρση των ταυτοτήτων.
Ερώτηση
Ποιο είναι το πραγματικό νόημα της παραίτησης στο μονοπάτι των sannya;
Απάντηση
Αποκηρύσσοντας όλα τα αντικείμενα του εξωτερικού κόσμου, τα οποία αισθάνεστε να τα κατέχετε και γίνεστε ένα με αυτά, νομίζετε ότι βγαίνετε από την αυταπάτη σας. Όμως αποκηρύσσοντας όλους τους ανθρώπους, αποκηρύσσοντας όλα τα μέρη, αποκηρύσσοντας όλες τις απολαύσεις, αποκηρύσσοντας όλες τις σκέψεις, όλες τις ταυτότητες, εντέλει η αποκήρυξη στην πλήρη καθαρή μορφή της είναι σάννια. Ακόμη και η εκπαίδευση των σάννια γίνεται από μια ενσάρκωση που συνεχώς υπενθυμίζει την αποκήρυξη και σας βάζει στον δρόμο της παραίτησης.
Ερώτηση
Πως σχετίζονται η ελευθερία και η παραίτηση;
Απάντηση
Η απάρνηση είναι ελευθερία και ελευθερία σημαίνει απάρνηση.
Ερώτηση
Πως ξέρουμε ότι η βιομνήμη μας είναι έτοιμη για την παραίτηση.
Απάντηση
Όλες οι βιομνήμες είναι από τη φύση προγραμματισμένες για την παραίτηση. Είναι το μυαλό σας που πηγαίνει ενάντια στην παραίτηση, δημιουργεί όλο και περισσότερα προβλήματα, ταυτότητες και παρανοήσεις. Εάν επιτρέψετε τη βιομνήμη σας να λειτουργήσει με έναν ελεύθερο φυσικό τρόπο, δεν θα φάτε υπερβολικά, δεν θα κάνετε υπερβολές με τα μάτια σας, δεν θα επιδοθείτε στη διασκέδαση, δεν αφεθείτε σε τίποτα. Ως μια φυσική ροή θα παραιτηθείτε. Η παραίτηση είναι τρόπος ζωής και ροή ζωής σύμφωνα με το κοσμικό νόμο.
Ερώτηση
Με βάση των όσων είπατε συνεπάγεται αναγκαστικά αγαμία;
Απάντηση
Αγαμία σημαίνει απλά να κρατηθείς σωματικά και ψυχικά μακριά από το πάθος και τη λαγνεία. Η αποκήρυξη με την απόλυτη έννοια είναι κρατάτε τον εαυτό σας μακριά από τις ταυτότητες. Αν ο πόθος πρόκειται να αφυπνίσει ορισμένες ισχυρές ταυτότητες μέσα σας, το να παραμένετε μακριά από αυτές είναι αποκήρυξη. Αν το να κρατηθείτε μακριά από τη λαγνεία, σωματικά, ψυχικά συναισθηματικά, σας βοηθά να μείνετε μακριά από την ταυτότητα, τότε αυτό το μονοπάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος αποκήρυξης της ταυτότητας. Ουσιαστικά αυτό αποκηρύσσει την ταυτότητα. Αν νομίζετε ότι με το να κρατάτε τον εαυτό σας σωματικά μακριά από τη λαγνεία, η ταυτότητα όχι μόνο δεν εξαφανίζεται, αλλά γίνεται όλο και πιο ισχυρή, τότε μπορείτε να περάσετε από την λαγνεία στην αγάπη η οποία είναι το μοτίβο με το οποίο μπορείτε εύκολα να αποσυνδέεστε, να αποκηρύσσετε, να εξελίσσεστε και να είστε ελεύθεροι. Συνεπώς μπορείτε να μεταμορφώσετε εκείνο το πάθος το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί, σε αγάπη. Με την αγάπη είναι σαν να αποδυναμώνεται η δύναμη των μοτίβων. Ο πόθος είναι πολύ δυνατό μοτίβο. Εάν μπορείτε να περάσετε μέσα από αυτό με επίγνωση, τότε το μοτίβο, διαλύεται. Η επιρροή αυτού του μοτίβου πάνω σας μειώνεται, όταν ανθίζει στην αγάπη κι έτσι μπορείτε εύκολα να μετακινηθείτε στο επόμενο επίπεδο-χωρίς μοτίβα και να ανθίσετε πλήρως ως φωτισμένα όντα.
Ερώτηση
Τι είναι το πνευματικό ζευγάρι;
Απάντηση
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το πνευματικό ζευγάρι στο κοσμικό δίκαιο. Πνευματικότητα σημαίνει να είσαι ολομόναχος. Δύο πνευματικά όντα δεν κάνουν ένα πνευματικό ζευγάρι, είναι απλά μόνο δύο πνευματικά όντα.
Ερώτηση
Ποια είναι η αληθινή και πραγματική παραίτηση που πρέπει να ασκείται τόσο στο ψυχικό επίπεδο όσο και στο σωματικό ή υλικό;
Απάντηση
Εάν είστε εδραιωμένοι στο υλικό επίπεδο, εάν το μυαλό σας ταυτίζεται συνεχώς στο υλικό επίπεδο, η υλικού επιπέδου παραίτηση επίσης πρέπει να ασκηθεί. Εάν είστε εδραιωμένοι μόνο στο διανοητικό επίπεδο, τότε η διανοητικού επιπέδου παραίτηση είναι αρκετή. Αλλά η διανοητικού επιπέδου παραίτηση είναι απαραίτητη για όλους. Η αποκήρυξη του υλικού επιπέδου μπορεί να αποφασιστεί με βάση το επίπεδο στο οποίο είστε εδραιωμένοι.